20 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να απολογείστε - Point of view

Εν τάχει

20 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να απολογείστε



Έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση να κρατάτε την αναπνοή σας ή να δαγκώνετε τη γλώσσα σας; Ή ακόμη να απολογείστε για κάτι που στην πραγματικότητα δεν έχετε μετανιώσει;
Η συγγνώμη αποτελεί μια μορφή κοινωνικής αποδοχής. Επιθυμούμε να είμαστε αρεστοί στους άλλους θυσιάζοντας μερικές φορές τις ενδυματολογικές μας επιλογές, κρύβοντας τις σκέψεις μας και προσπαθώντας να τελειοποιήσουμε τη συμπεριφορά μας, όλα σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε τους γύρω μας.
Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει, αφήνουμε τις ανασφάλειές μας να βγουν στην επιφάνεια ζητώντας συγγνώμη, πράγμα που αποτελεί την εύκολη λύση η οποία θα μας απαλλάξει από την αμηχανία.
Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που δεν δικαιολογείται καμία συγγνώμη; Οι γονείς μας μας δίδαξαν να ζητάμε συγγνώμη γιατί αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Κι αν εμείς αρνηθούμε να το κάνουμε αυτό;
Μερικές φορές είναι πολύ καλύτερο αν δεν απολογηθούμε για κάτι
Όταν αναγνωρίζουμε ότι δεν πρέπει πάντα να ζητάμε συγγνώμη, στην πραγματικότητα νιώθουμε ένα αίσθημα εξουσίας. Και αυτός ο έλεγχος και η εξουσία ενισχύουν περισσότερο τα συναισθήματα της αυτοαξίας. Όσο πιο άνετα νιώθετε με εσάς και τις επιλογές σας, τόσο λιγότερο θα χρειάζεται να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας ή να ζητάτε έγκριση από τους άλλους.
Στο πνεύμα της συνειδητοποίησης του πόσο μοναδικός είναι ο εαυτός σας, σας παραθέτουμε 20 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσετε να ζητάτε συγγνώμη:
1. Για το ότι δίνετε προτεραιότητα στον εαυτό σας.
2. Για το ότι απομακρύνετε από τη ζωή σας ό,τι δεν προχωρά πλέον μπροστά.
3. Για τον τρόπο που είναι φτιαγμένο το σώμα σας.
4. Για τις μη συμβατικές σας συνήθειες και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.
5. Για τη συνειδητοποίηση ότι αν και πραγματοποιήσατε κάτι που ονειρευόσασταν τελικά αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμένατε. Δεν πειράζει αν αλλάξετε πορεία.
6. Για τις επιλογές σας.
7. Για το ότι φροντίζετε τον εαυτό σας και προσέχετε την υγεία σας.
8. Για το ότι κάνετε ό,τι θέλετε, όταν το θέλετε.
9. Για το ότι αρνείστε να παρευρεθείτε σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις.
10. Για το ότι διακόπτετε σχέσεις που δεν σας ωφελούν σε τίποτα.
11. Για την αλλαγή των πεποιθήσεών σας.
12. Για το ότι είστε διαφορετικοί από τα πιο οργανωμένα ή ταλαντούχα αδέρφια σας.
13. Για το ότι θέλετε να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε τον κόσμο.
14. Για το ότι δεν θα πάτε μια μέρα στη δουλειά επειδή θέλετε να την αφιερώσετε στον εαυτό σας.
15. Για τα χρήματα που βγάζετε.
16. Για τα λάθη ή τις αποτυχίες σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας.
17. Για το ότι προτιμάτε να μείνετε στο σπίτι ή μόνοι σας την Παρασκευή το βράδυ.
18. Για το ότι επιδιώκετε το καλύτερο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
19. Για τις επιτυχίες σας.
20. Για το ότι αγαπάτε τον εαυτό σας.
Συχνά νομίζουμε ότι όταν απολογούμαστε θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά μερικές φορές το να είμαστε αληθινοί απέναντι στον εαυτό μας και να φροντίζουμε τις δικές μας ανάγκες είναι ο σωστότερος τρόπος για να το επιτύχουμε. Τέλος, όταν απολογείστε για πράγματα που δεν αφορούν κανέναν άλλον πέρα από εσάς, τότε, τους δίνετε την εξουσία να αποκτήσουν λόγο στα προσωπικά σας ζητήματα.
Να θυμάστε… αν δεν πιστεύετε εσείς ότι αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι, έτσι όπως εσείς νομίζετε, τότε αφήνετε ανοικτό το δρόμο στους άλλους να σας επιβάλλουν αυτό που εκείνοι θεωρούν ως ευτυχία.

via

Pages