Πληθύνονται οι ηλίθιοι - Point of view

Εν τάχει

Πληθύνονται οι ηλίθιοι



Σήμερα πραγματοποιήθηκε κάτι που έλεγα από καιρό σε γνωστούς και φίλους οτι θα συμβεί: ένα χυδαίο υποκείμενο που εκλέχτηκε βουλευτής μ’ ένα χυδαίο κόμμα, τη Χρυσή Αυγή, επιτέθηκε και χειροδίκησε (με σκαμπίλια και μια γροθιά) εναντίον γυναίκας με την οποία λογομαχούσε σε σκουπιδο-“πάνελ” σκουπιδοεκπομπής της ελληνικής σκουπιδοτηλεόρασης.
Το περιστατικό είναι πολλαπλά διδακτικό.
Πρώτο, αποκαλύπτει το επίπεδο των «παιδιών της Χρυσής Αυγής» (όπως τους λένε ψιλο-χαϊδευτικά κάποιοι). Τα “παιδιά” αυτά δεν έχουν την αγωγή Ελλήνων· έχουν τη νοοτροπία Οθωμανών (που είναι μια άλλη άποψη της φασιστικής νοοτροπίας). Όσοι έχουν παρακολουθήσει τα νέα από τη γείτονα εξ Ανατολών, θα θυμούνται ίσως οτι από καιρού σε καιρό οι Τούρκοι βουλευτές λύνουν τις διαφορές-τους χειροδικώντας, με μπουνιές, κλωτσιές, πετώντας αντικείμενα, και μ’ όποιον άλλον τρόπο συνεισφέρει στη φυσική εξόντωση του αντιπάλου. Στην πραγματικότητα, το «Σου σπάω το κεφάλι γιατί διαφωνείς μαζί-μου» είναι ένστικτο που πάει πολύ πιο βαθειά κι από φασισμούς, κι από Οθωμανούς, και οτιδήποτε ανθρώπινο: πράγματι, “μεγάλοι πίθηκοι” (στην κατηγορία των οποίων ανήκουν και οι άνθρωποι) όπως κοινοί χιμπαντζήδες και γορίλλες, λύνουν τις διαφορές-τους σπάζοντας τα κεφάλια των αντιπάλων-τους. (Εξαίρεση στους μεγάλους πιθήκους αποτελούν οι ουραγκοτάγκοι, καθώς ζουν ατομικά κι όχι σε ομάδες, και οι χιμπαντζήδες μπονόμπο, που λύνουν τις διαφορές-τους κάνοντας σεξ — αυτοί τουλάχιστον ηθικά βρίσκονται έτη φωτός μπροστά-μας.) Αυτό λοιπόν είναι τα “παιδιά” της Χ.Α.: Οθωμανοί στην ψυχή, παρόλο που οι ίδιοι πιστεύουν οτι είναι οι καθαρότεροι Έλληνες. Δυστυχώς γι’ αυτούς, “το ράσο δεν κάνει τον παπά”.
Εννοείται οτι ταυτόχρονα αποδεικνύονται πιστοί στη φασιστική ιδεολογία, που επιβάλλει το δίκιο του ισχυρότερου στον ασθενέστερο. Το οτι αυτή η ιδεολογία είναι ηθικά αηδιαστική δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να το καταλάβει. Κ’ ένα παιδάκι του Δημοτικού Σχολείου έχει τη δυνατότητα να το αντιληφθεί αυτό. Εσείς λοιπόν που κάνατε βουλευτές αυτούς τους αντι-Έλληνες, ξανασκεφτείτε — αν έχετε την πνευματική διαύγεια — το πού οδηγούν οι επιλογές-σας.
Τρίτο, το περιστατικό είναι χρήσιμο γιατί μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε οτι η καταδίκη του υποκειμένου αυτού (με το κεφάλι το ξυρισμένο σαν του κασσιδιάρη) πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητη του ποιος ήταν το πρόσωπο εναντίον του οποίου επιτέθηκε. Προσωπικά εμένα το θύμα, η κ. Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ, μου προκαλεί ναυτία. Όμως η προσωπική-μου αντιπάθεια για το άτομο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την καταδίκη της πράξης του μπρατσωμένου μαντράχαλου της Χ.Α. Δεν μειώνει ούτε κατά το ελάχιστο την αισχρότητα της πράξης-του στη συνείδησή μου το γεγονός οτι αυτή εναντίον της οποίας επιτέθηκε μου είναι απεχθής σαν χαρακτήρας. Ψιλο-θύμα επίσης ήταν και μια “βουλευτής της μιας μέρας” του Σύριζα, που δέχτηκε ένα ποτήρι νερό στα μούτρα από τον εν λόγω καννίβαλο. Τα ίδια ισχύουν, εννοείται, όπως και με την κ. Κανέλλη: μπορεί η ιστοσελίδα αυτή να βάλλει εναντίον του Ξύριζα (απόδοση σε αττική διάλεκτο), αλλά ο καννίβαλος – καννίβαλος! Το «καλά της έκανε», που διάβασα σε καναδυό σχόλια, είναι φιλοσοφία που προδίδει άλλον ένα μικρο-καννίβαλο, έναν απαίδευτο βαρβαρίσκο, που καλά θα κάνει να γυρίσει στη σπηλιά απ’ όπου ξετρύπωσε. (Μεθαύριο, ο ίδιος μπρατσωμένος μαντράχαλος θα επιτεθεί εναντίον-σου, και τότε οι συν αυτώ θα σου πουν: «Καλά σου έκανε!»)
Τέταρτο, η πράξη δείχνει και το επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης: ένα επίπεδο που αντικατοπτρίζει εκείνο όσων παρακολουθούν αυτού του είδους τα σκουπίδια. Πώς είπατε; Αν έχουν ευθύνη οι παραγωγοί της εκπομπής; Μα αυτοί ανέχονται αυτού του επιπέδου τα πυγμαχικά ρινγκ που δημιουργούν και που τα λένε “πάνελ”· αυτοί επιλέγουν τους πιο ανεγκέφαλους τύπους, τους πιο τενεκέδες για να πλαισιώσουν τα ρινγκ-τους· αυτοί δεν πετάνε αμέσως έξω απ’ τη συζήτηση όποιον διακόπτει το συνομιλητή-του ή υψώνει τον τόνο της φωνής. Αυτό το τελευταίο πώς σας φάνηκε; “Εξτρεμιστικό”, ε; Ε λοιπόν, γιαυτό τρώτε μετά χαράς οπτικοακουστικά σκουπίδια: γιατί σας έχουν συνηθίσει να θεωρείτε εξτρεμιστικό αυτό που είναι ο κανόνας σε όλον τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.
foundalis

Pages