Η
ιστοσελίδα kafetzou.gr, επιτρέπει σε κάθε χρήστη να στείλει φωτογραφία
από το φλιτζάνι του καφέ του και στη συνέχεια οι ειδικοί, το διαβάζουν
και του το λένε μέσω email.
H ιδέα αυτή έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες του διαδικτύου κι έτσι κάθε μέρα οι ειδικοί λαμβάνουν πολλές φωτογραφίες από φλιτζάνια καφέ, έτοιμα να διαβαστούν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για να έχει ο χρήστης καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει όταν φτιάχνει τον καφέ να είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν και να σκέφτεται, αυτά που θέλει να τους δείξει το φλιτζάνι.
Τέλος η τιμή για κάθε φλιτζάνι είναι 10€ ενώ υπάρχουν και διάφορες άλλες πιο συμφέρουσες προσφορές για τους τακτικούς πελάτες....
H ιδέα αυτή έχει μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες του διαδικτύου κι έτσι κάθε μέρα οι ειδικοί λαμβάνουν πολλές φωτογραφίες από φλιτζάνια καφέ, έτοιμα να διαβαστούν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για να έχει ο χρήστης καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει όταν φτιάχνει τον καφέ να είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν και να σκέφτεται, αυτά που θέλει να τους δείξει το φλιτζάνι.
Τέλος η τιμή για κάθε φλιτζάνι είναι 10€ ενώ υπάρχουν και διάφορες άλλες πιο συμφέρουσες προσφορές για τους τακτικούς πελάτες....
Σας έχουν πει ποτέ το φλιτζάνι; Αν όχι δεν ξέρετε τι χάνετε! Στο χωριό μου οι κυρίες αφού έχουν κουτσομπολέψει τους πάντες και τα πάντα, φυσικά αυτό γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του καφέ με το γνωστό ”αντε βάλε καφέ να τα πούμε αναλυτικά” και το ”Α! Τα έμαθες;”, αποφασίζουν να διαβάσουν το φλιτζάνι! Για όσους δεν ξέρουν σε τι αναφέρομαι είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται κυκλικά μεταξύ όλων των κυριών μέχρι να μείνουν όλες ικανοποιήμενες…Ξεκινάει ως εξής: Αφού πιουν τον καφέ τους οι κυρίες λέει μια από αυτές σε μια άλλη να στον πώ; Εκείνη λέει έλα μωρέ αυτά είναι βλακείες ενώ ταυτόχρονα πίνει την τελευταία γουλιά και αναποδογυρίζει το ποτήρι της. Περιμένεις πέντε λεπτά να στεγνώσει και να ”γραφτεί” στο εσωτερικό του ποτηριού το πεπρωμένο και ύστερα αρχίζει το πραγματικό γέλιο! Ώρα για ανάγνωση και μάλιστα αφηρημένης τέχνης…Η σκήνη που θα σας περιγράψω είναι παρόμοια με αυτή μεταξύ δυο ατόμων σε μια γκαλερί μοντέρνας τέχνης όπου προσπαθούν να αναλύσουν μια κόκκινη κουκίδα στο μέσο ενός μαύρου τελάρου! Έχει πολλά μα πάρα πολλά επιφωνήματα (Α, Ωχ, Απαπα, Μμμμ) μετά λένε αυτό το γνωστό μεγάλη πόρτα θα διαβείς! Εκτός από αυτά έχει και άλλα κλισέ του τύπου ”κοίτα αυτόν τον σταυρό στεναχώρια θα πάρεις” ή ”βλέπω ένα ωραίο ξανθό άντρα”. Προσέξτε όμως την λεπτομέρεια μέχρι και το χρώμα βλέπουν και αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο επόμενο αφού κάποιες φορές αν είναι πολύ καλό το φλιτζάνι βλέπουν και το αρχικό του ονόματος! ”Να ένα μεγάλο Μ πεντακάθαρο. Εκτός του ότι βλέπουν και το γράμμα άμα τους αμφισβητήσεις σε βγάζουν και τρελό ”Μα δεν το βλέπεις; Να δίπλα σε αυτό το μαύρο σημάδι” Και στο τέλος να μην το ξεχάσω ποτέ δεν λέτε ευχαριστώ γιατί δεν βγαίνει το φλιτζάνι…(Νομίζω ότι ήταν η πιο σημαντική πληροφορία από όλες…ε;) Και αν δεν δεις το μέλλον σου με το φλιτζάνι πάντα υπάρχουν και τα χαρτιά!
Όταν ήμουν μικρή δεν καταλάβαινα και πολλά, αλλά μεγαλώνοντας εκτός του ότι άρχισα να καταλαβαίνω άρχισε να με προβληματίζει το γεγονός ότι σε μια άλλη εποχή πράξεις σαν και αυτή θα σου στοίχιζαν τη ζωή σου. Στην περίοδο του σκοταδεισμού πράξεις σαν και αυτή αποτελούσαν απόδειξη ότι ένα άτομο εμπλεκόταν με τη μαγεία! Όμως καλύτερα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Τα βασικά: Τι είναι μαγεία; Μαγεία είναι η χρήση υπερφυσικών δυνάμεων με σκοπό το να βλάψεις έναν άνθρωπο ή την περιουσία του. Οι μάγοι ήταν βοηθοί του διαβόλου οι οποίοι ήρθαν στον κόσμο για να διαφθείρουν τους καλούς χριστιανούς (λες και χρειαζόντουσαν βοήθεια…μια χαρά τα κατάφερναν και μόνοι τους!!!) Ένα γνώρισμα των μάγων ήταν ότι μπορούσαν να επηρεάζουν το μυαλό και το σώμα των άλλων παρά τη θέλησή τους, ακόμα ήταν υπεύθυνοι για μεγάλες καταστροφές και ασθένειες. Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η ικανότητα τους να ρίχνουν ξόρκια τα οποία αποτελούνταν από ένα σύνολο λέξεων, έναν τύπο ή στίχο ή μια τελετουργική δράση, ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών (τα γνωστά άμπρα κατάμπρα, χόκους πόκους κ.λ.π). Στην αρχή δεν υπήρχε διαχωρισμός μεταξύ καλής και κακής μαγείας όλες ήταν κακές και είχαν στόχο να βλάψουν την ανθρωπότητα στη συνέχεια όμως άρχισαν να εμφανίζονται αυτό που σήμερα αποκαλούμε λευκή μαγεία! Οι λευκοί μάγοι βοηθούσαν τον κόσμο, γιάτρευαν ασθένειες με βότανα και φίλτρα, επίσης προστάτευαν τους ανθρώπους από τη μαύρη μαγεία και τα δαιμόνια…(δεν υπήρχε αυτό που λέμε συναδελφική αλληλεγγύη μεταξύ τους;)
Οι μάγοι ήταν στην πλειoψηφία τους γυναίκες. Για ποιο λόγο; Μα φυσικά για να απενοχοποιηθούν οι άντρες!!! Οι μάγισσες χαλούσαν γάμους και σπιτικά. Σε αρκετές περιπτώσεις αποπλανούσαν άντρες και τους ανάγκαζαν ”παρά τη θέληση τους” να κοιμηθούν μαζί τους. Η μετάφραση αυτού είναι ότι, έβρισκε κάποιος μια γυναίκα που του άρεσε κοιμόταν μαζί της και μετά για να μην τον κατηγορήσουν για μοιχό προτιμούσε να πει ότι αυτή η γυναίκα ήταν μια μάγισσα που τον πλάνεψε με τα φίλτρα και τα ματζούνια της (στην σημερινή εποχή αυτό λέγεται π……, ομοφυλοφιλική πράξη! Είδατε πόσο κόσμια το έθεσα…).Οι μάγισσες έκαναν μια συμφωνία με το διάβολο, υπερφυσικές δυνάμεις σε αντάλλαγμα την υπακοή τους. Η συμφωνία επικυρωνόταν με το ”μαρκάρισμα” της μάγισσας με ένα πυρακτωμένο σίδερο (όπως κάνουν στα ζώα). Η Εκκλησία και η κοινωνία δεν κατηγορούσε όμως πάντα τις μάγισσες για όλα τα δεινά του κόσμου και ούτε τις κυνηγούσαν τόσο φανατικά. Ο Άγιος Βονιφάτιος κήρυξε τον 8ο αιώνα ότι η πίστη στην ύπαρξη των μαγισσών ήταν μη χριστιανική, ο επίσκοπος της Λυών και άλλοι αποκήρυξαν την πεποίθηση ότι οι μάγισσες μπορούσαν να επηρεάσουν τα καιρικά φαινόμενα, να πετούν μέσα στη νύχτα και να αλλάζουν τη μορφή τους. Η αντίληψη αυτή έγινε αποδεκτή μέχρι το κυνήγι μαγισσών να αποκτήσει και πάλι το κύρος που είχε παλαιότερα. Εμπρός για πίσω!!! Οι μάγισσες άρχισαν πάλι το 13ο αιώνα να θεωρούνται επικύνδυνες. Δηλητηρίαζαν τα τροφίμων, πετούσαν με σκουπόξυλα ή δίκρανα, έριχναν ξόρκια και κατάρες στους ανθρώπους, χαλούσαν τις καλλιέργειες και προκαλούσαν ασθένειες στα ζώα. Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία χάους και πανικού….λογικό αν σκεφτείς ότι ούτε οι πληγές του Φαραώ δεν θεωρούνταν τόσο καταστροφικές όσο η επίδραση ενός ξορκιού!
Κάπως έτσι η καθολική εκκλησία, από το 13ο αιώνα μέχρι το 18ο με αποκορύφωμα το 16ο-17ο αιώνα, αποφασίζει να πατάξει όλα τα αιρετικά στοιχεία αυτού του κόσμου μεταξύ των οποίων και τις μάγισσες. Κάποιοι λένε ότι το λεγόμενο κυνήγι μαγισσών αναζωπυρώθηκε εξαιτίας της διάδοσης βιβλίων μαύρης μαγείας και αποκρυφισμού. Συγκεκριμένα στην Γερμανία τυπώθηκαν 100.000 βιβλία μαύρης μαγείας!!! Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι η εξαιρετικά φτωχή σοδειά που απέδωσαν οι καλλιέργειες εκείνη την εποχή δημιούργησε μια κοινή γνώμη η οποία ήθελε τις μάγισσες να είναι υπεύθυνες για αυτήν την καταστροφή. Ο μηχανισμός πάταξης αυτής της μάστιγας ήταν η Ιερά Εξέταση. Σκοπός της ήταν να βρίσκει, να ανακρίνει τις ”μάγισσες” να τις βασανίζει μέχρι να αποδεχτούν ότι είναι μάγισσες και στο τέλος να τις καίει ή να τις κρεμάει…Απλό, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Μια μέθοδο για να αποδείξουν ότι μια γυναίκα ήταν μάγισσα ήταν να την δένουν και να την πετάνε σε μια θάλλασα ή σε ένα ποτάμι. Αν η γυναίκα ήταν μάγισσα έπρεπε να επιπλεύσει αλλιώς θα πνιγόταν. Δηλαδή ή θα σε έκαιγαν αν επέπλεες ή θα πνιγόσουν. Άρα το θέμα ήταν με ποιον τρόπο θα πεθάνεις όχι αν θα πέθαινες! Η κατάσταση ήταν πολύ τραγική και τα νούμερα μιλάν από μόνα τους στη Γερμανία διεξήχθησαν 480 δίκες! Στην ίδια περιοχή τουλάχιστον 3.229 άτομα εκτελέστηκαν για διενέργεια μαγείας. Παρόμοιες δίκες διεξήχθησαν και σε άλλες καθολικές χώρες με αντίστοιχα νούμερα εκτελέσεων.
Και αν νομίζετε ότι τα πράγματα ήταν άσχημα μόνο στην Ευρώπη τότε κάνετε λάθος γιατί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Αμερικής αφορούσε την καταδίκη και την εκτέλεση 19 ατόμων με την κατηγορία της μαγείας. Ίσως να σας λέει κάτι ΄Η δίκη των μαγισσών του Σάλεμ’. Κατά το 17ο αιώνα σε αποικίες της Μασαχουσέτης, υπήρχε η πεποίθηση στους κατοίκους ότι βρίσκονταν σε διαρκή μάχη με το Σατανά. Το 1692 περίπου 200 χρόνια πριν το κυνήγι μαγισσών 3 κορίτσια, από το χωριό Σάλεμ, αρρώστησαν και επειδή κανένας δεν μπορούσε να βρεί τι έχουν, αποφάνθηκαν ότι ήταν δεμονισμένα (πάντα η εύκολη λύση). Ένας κληρικός ο οποίος όλως τυχαία ήταν και πατέρας ενός από τα 3 κορίτσια άρχισε να υποπτεύεται ότι υπεύθυνη για την κατάσταση των κοριτσιών ήταν μια ινδιάνα σκλάβα που τα κορίτσια επισκέπτονταν συχνά. Το χωριό άρχισε να πιέζει τα κορίτσια να αποκαλύψουν την αλήθεια , η οποία για αυτούς ήταν ότι η ινδιάνα ήταν μάγισσα. Η κόρη του κληρικού τα παραδέχθηκε όλα και ένα άλλο κορίτσι επιβεβαίωσε πως κάποια άτομα στην πόλη είχαν συνάψει συμφωνία με τον Διάβολο. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να γίνει χαμός όσες γυναίκες ήταν ξένες ή δεν κοινωνούσαν βρέθηκαν στο εδώλιο και τελικά στην αγχώνη! Στην αρχή κατηγορήθηκαν μόνο 3 γυναίκες αλλά όταν η Τιτούμπα, η ινδιάνα σκλάβα, δήλωσε ότι όντως ήταν μάγισσα και ότι δεν ήταν η μόνη η κατάσταση ξεφυγε πέρα από κάθε έλεγχο. Μέχρι το τέλος του χειμώνα πάνω από 100 άτομα έχουν καταγγελθεί. Οι δίκες επεκτείνονταν και σε γειτονικές πόλεις, πέραν του αρχικού Σάλεμ. Οι φυλακές γέμιζαν, οι εκτελέσεις αυξάνονταν και αν κάποιος αντιμιλούσε τον θεωρούσαν συνένοχο και τον έβαζαν και αυτόν στη φυλακή. Το αμερικάνικο όνειρο! όλοι είχαν μια ευκαιρία στη φυλάκιση. Μόνο όσοι παραδέχτηκαν την ενοχή τους και κατέδωσαν άλλους γλίτωσαν την εκτέλεση. Κάποια στιγμή, η κοινότητα άρχισε να αμφιβάλει για την εγκυρότητα των λεγομένων των κοριτσιών καθώς σε κάποιο σημείο έφτασαν να καταγγείλουν και κάποιους δικαστές πράγμα ανεπίτρεπτο για εκείνη την εποχή αν σκεφτεί κανείς ότι οι δικαστές ήταν άνθρωποι του Θεού! Και φυσικά μόλις άρχισε να επηρεάζεται η εξουσία το θέμα κουκουλώθηκε και το 1693 δόθηκε αμνηστία στους τελευταίους κατηγορούμενους που είχαν απομείνει.
Τότε το να κάνεις μια πρόβλεψη του καιρού μπορούσε να σου στοιχίσει το κεφάλι σου. Σήμερα διαβάζουμε τα άστρα, ρίχνουμε τα χαρτιά, συμβουλευόμαστε ακόμα και ‘ειδικούς’ (ασχολίαστο!). Ντυνόμαστε στις απόκριες μάγοι και μάγισσες, και ταινίες όπως το Harry Potter και οι Μάγισσες της Σμύρνης γίνονται επιτυχίες.Τελικά οι καιροί αλλάζουν και αυτό που τώρα θεωρείται από εμάς ταμπού στο μέλλον θα είναι τόσο φυσικό όσο το να διαβάσεις ένα φλιτζάνι του καφέ…
via