Θέλει ἡ πουτάν@ νὰ κρυφτῇ, ἀλλὰ ἡ χαρὰ δὲν τὴν ἀφήνει! - Point of view

Εν τάχει

Θέλει ἡ πουτάν@ νὰ κρυφτῇ, ἀλλὰ ἡ χαρὰ δὲν τὴν ἀφήνει!



Μὴν τὴν μαλώνετε! Μὴν τὴν εἰρωνεύεστε! Μὴν τὴν βρίζετε! Μὴν φωνάζετε!
Μὴν ἐξοργίζεστε! Μὴν κατεβάζετε καντήλια, ἁγίους, ὁσίους, διαβόλους καὶ τριβόλους….
Ἔχετε ἀκούσει τό «θέλει ἡ πουτάνα νά κρυφτῇ καί ἡ χαρά δέν τήν ἀφήνει»;
Ἔ, θέλει καὶ ἡ ἐκκλησία νὰ κρύψῃ τὸ χρῆμα της, ἀλλὰ δὲν τὴν ἀφήνει ἡ χαρά.
Βέβαια τὰ σχεδὸν τέσσερα ἐκατομμύρια, ποὺ θὰ δοθοῦν, γιὰ μίαν ἱστοσελίδα, θὰ μποροῦσαν νὰ στεγάσουν κόσμο καὶ κοσμάκη…
Ἀλλὰ δὲν βαριέστε…. Μαζύ τά ἔχουμε μέ τήν ἐκκλησία; Ἤ μαζύ τά τρῶμε;
Ἀφῆστε δὲ ποὺ αὐτὰ τὰ χρήματα οὐδέποτε τῆς ἀνῆκαν. Πλιάτσικο ἔκανε πάντα στὶς περιουσίες τοῦ ποιμνίου της. Διότι ποίμνιον κατήντησε τοὺς πάλαι ποτὲ ἐλευθέρους Ἕλληνες.
Κι ἔτσι τώρα, κακῶς φωνάζουμε. Ἔχει δίκαιον. Πρέπει νὰ μᾶς ἀποδείξη πὼς πρόβατα ἤμασταν, εἴμαστε καὶ θὰ παραμένουμε γιὰ  ὅσον καιρὸ τοὺς ἐπιτρέπουμε νὰ ὑπάρχουν.
Φιλονόη.

Αρχιεπισκοπή:3,7 Εκατομμύρια Ευρώ για μια ιστοσελίδα!!!

Την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας οργάνωσης του εθελοντισμού του προνοιακού έργου της Εκκλησίας μέσω ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δαπανώντας για την δημιουργία ιστοσελίδας το ποσό9 των 3.370.000 ευρώ!
Όπως γράφει η εφημερίδα «Το Καρφί» σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το σύνολο της πληροφορίας που σχετίζεται με τους παρόχους / προσφέροντες και με τους αποδέκτες του προνοιακού έργου. Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί πρότυπο τηλεματικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί δίαυλο συγκέντρωσης και αναδιανομής της πληροφόρησης που συνδέεται με την παροχή προνοιακών υπηρεσιών.
Το πρότυπο τηλεματικό κέντρο θα κοστίζει 594.327,4 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα υποέργα η «ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης» έχει προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ, το «επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων» έχει προϋπολογιστεί στις 271.092 ευρώ, ενώ έχουν προβλεφθεί και 72.570 ευρώ για «ενέργειες δημοσιότητας» και 119.160 ευρώ για «δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα».
Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή είναι «η μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο» και καθορίζεται ως «βασική λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των λοιπών φορέων που συνθέτουν την Εκκλησία της Ελλάδος».
via

Η Εκκλησία δίνει για site 3.370.000 ευρώ








Dich Stevan

Κρίμα για την Εκκλησία και τους συμβούλους του Αρχιεπισκόπου, γιατί ο ίδιος δεν νομίζω ότι γνωρίζει τα ηλεκτρονικά. Δεν ξέρω πώς του τα παρουσίασαν έντεχνα όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, αλλά ξέρουν ότι αξίζει τον κόπο, άλλωστε δεν θα τα φάνε από το ελληνικό δημόσιο αλλά από τους κουτόφραγκους. Δηλαδή αν δεν υπήρχε διαδίκτυο η Εκκλησία δεν θα έκανε το έργο της το προνοιακό; Σήμερα διαπιστώνουν ότι αυτό έλειπε για να είναι άρτιο το προνοιακό έργο. Τόσα λεφτά για να τα φάνε κάποιοι επιτήδειοι. Γνωρίζω από προγράμματα της ΕΕ (ήμουν επί 9 έτη στην Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες) και παλαιότερα όταν ήμουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο γινόταν πανηγύρι με τα λεγόμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Έφαγε κόσμος και κοσμάκης, τα έβλεπα και λυπόμουν για το κακόμοιρο κράτος μας. Τώρα το ίδιο βλέπω και στην Εκκλησία της Ελλάδος. Κρίμα και πάλι κρίμα όταν οι ανάγκες είναι άλλης φύσεως σήμερα, σε περίοδο που περικόπτουν μισθούς και δώρα εργαζομένων στην Εκκλησία. Όταν προ διμήνου ζήτησα από τον Μακαριώτατο να στέλνει η Εκκλησία της Ελλάδος τα 900 Ευρώ (ναι, 900 Ευρώ) για την πληρωμή των μισθών 7 ιερέων του Κονγκό (Brazzaville), όπου με αξίωσε ο Θεός να διακονήσω (γύρω στα 120 Ευρώ για κάθε ιερέα, τα οποία κόπηκαν εδώ και δυο χρόνια λόγω ...κρίσης!!!) και με τα οποία ζούσαν 7 οικογένειες, μου απάντησε: Δεν μπορούμε, γιατί εδώ έχουμε γίνει χειρότερα από Ουγκάντα!!!! Ναι, τα 900 Ευρώ το μήνα ήταν πολλά για την Εκκλησία της Ελλάδος και ιδού σήμερα πώς ρέουν τα εκατομμύρια των Ευρώ από την ...Ουγκάντα. Ο Θεός να μας λυπηθεί όλους. Έλειψε η σύνεση και μόνο σκανδαλισμό προκαλούν αυτά στον κόσμο που περνάει δύσκολες στιγμές. Το ραδιόφωνο παραμένει ανενεργό στην ουσία, γιατί η Εκκλησία λειτουργεί ως κοσμικός εργοδότης και από τη μία απολύει εργαζόμενους και δημιουργεί ανέργους ενώ από την άλλη δίνει συσσίτια σε ανέργους. Σχιζοφρένεια... Δυστυχώς οι ηγέτες περικυκλώνονται από ειδήμονες και συμβούλους (αυτό συμβαίνει σε κάθε εξουσία) και δεν έχουν γνώση των πραγματικών προβλημάτων του κόσμου.

Τι είναι το ΕΣΠΑ;



Πιστεύω όλοι έχετε δει την διαφήμιση με τον Αθερίδη να τρέχει πάνω σε μια vespa. Η διαφήμιση κάνει ένα έξυπνο λογοπαίγνιο, θέλοντας να περάσει το μήνυμα του ΕΣΠΑ. Πολλοί νομίζουν ότι έχει να κάνει με προγράμματα που “τρέχουν” αυτή την στιγμή και ρωτούν εάν μπορούν να ενταχθούν. Ξεκαθαρίζω λοιπόν: ΕΣΠΑ δεν είναι κάποια επιδότηση, και δεν τρέχει αυτή τι στιγμή.*
ΕΣΠΑ σημαίνει “Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς”, και δεν είναι τίποτα άλλο από την νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013. Όλοι θα θυμάστε το Γ΄ ΚΠΣ. Ήταν η προγραμματική περίοδος 2000-2006. Το Γ΄ ΚΠΣ έχει φτάσει στο τέλος του. Ξεκινάει λοιπόν μια νέα προγραμματική περίοδος έως το 2013, η οποία ονομάστηκε ΕΣΠΑ. Και είναι με άλλα λόγια το Δ΄ ΚΠΣ, δηλαδή το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Δεν είναι λοιπόν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι γενικότερα το σύνολο των προγραμμάτων. Θα το χαρακτήριζα ως μια “ομπρέλα” κάτω από την οποία, μεταξύ άλλων, βρίσκονται και τα προγράμματα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων, τα οποία και σας ενδιαφέρουν περισσότερο.
Το ΕΣΠΑ έχει ως κοινοτική συνδρομή 20,4 δισ. Ευρώ, τα οποία με την εθνική χρηματοδότηση αθροίζονται σε 32 δισ. Ευρώ.
Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ πρόκειται να υλοποιηθούν 8 Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, που αντιστοιχούν στο 61% των πόρων και 5 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), στα οποία κατανέμεται το 39% της δημόσιας χρηματοδότησης.
Το τομεακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα” (το πρώην Ανταγωνιστικότητα) με δημόσια χρηματοδότηση (εθνική και κοινοτική) 1,721 δισ. ευρώ, είναι αυτό που περιλαμβάνει τις περισσότερες δράσεις για την επιδότηση νέων επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων. Ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί καμία δράση του.
Η εκτίμηση μου είναι ότι τα περισσότερα προγράμματα θα αργήσουν να προκηρυχθούν. Τέλη Φθινοπώρου – αρχές του 2009. Υπομονή λοιπόν!
Για περισσότερα νέα σχετικά με το ΕΣΠΑ και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Αναπτυξιακό Νόμο, επισκεφθείτε το νέο μας blog ΕΣΠΑ: 2007-2013.
πηγή

7 σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για τα Προγράμματα επιδοτήσεων: Η άλλη Όψη




espa-epixeirein
ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ μήνες προκηρύχθηκαν σημαντικά Προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ αναμένουμε να ξεκινήσουν αρκετά ακόμα. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο.
Τα ερωτήματα πολλά και οι αρμόδιοι φορείς αναγκάζονται να βγάζουν διαρκώς τροποποιήσεις και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.
Παρακάτω θα δούμε 7 σημεία που θεωρώ κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής πρέπει να γνωρίζει για την ένταξη του σε κάποιο Πρόγραμμα.
  1. Τα προγράμματα δεν είναι για όλους. Κάποιοι μπορεί να παρασυρθούν επειδή θα πάρουν το 50% και το 60% πίσω. Σίγουρα είναι μια καλή βοήθεια αλλά για όσους την χρειάζονται! Για όσους έχουν πραγματικά σκοπό να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση η οποία θα υπάρχει και μετά το Πρόγραμμα, και για όσους έχουν πραγματικά σκοπό και ανάγκη να εκσυγχρονίσουν την επιχείρηση τους. Όσοι όμως δεν έχουν τέτοιο σκοπό, και μπαίνουν στα προγράμματα επειδή νομίζουν ότι έτσι θα “βγάλουν λεφτά”, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό μόνο προβλήματα θα τους δημιουργήσει. Οι έλεγχοι πλέον είναι πολύ αυστηροί, και οι υπερτιμολογήσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί! Εάν λοιπόν οι ανάγκες της επιχείρησης σας είναι τέτοιες που δεν χρειάζεται να μπείτε σε κάποιο Πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε!
  2. Τα Προγράμματα δεν είναι πανάκεια. Αυτό σημαίνει ότι η ένταξη σας σε κάποιο Πρόγραμμα δεν θα σας σώσει! Θα σας δώσει μια βοήθεια αλλά δεν θα σας σώσει. Εάν η επιχείρηση σας είναι δυνατή και έχει την υποδομή (άνθρωποι, γνώσεις, όρεξη, διάθεση, διαχείριση, Μάρκετινγκ) τότε θα προχωρήσει μπροστά και το Πρόγραμμα θα την έχει βοηθήσει. Εάν όμως στηρίζετε την επιχειρηματική σας επιτυχία σε κάποιο Πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε, «όταν αυτό “τελειώσει” τι θα κάνετε;»
  3. Τα προγράμματα ΔΕΝ σας δίνουν χρήματα πριν ξεκινήσετε. Πολλοί θα αναρωτιέστε (και κυρίως οι νέοι και άνεργοι) «..μα καλά, εάν είχα λεφτά θα ξεκινούσα μόνος μου και δεν θα χρειαζόμουν Πρόγραμμα!». Εύλογη σκέψη, όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι εάν σας δώσουν αρχικά τα χρήματα χωρίς να κάνετε τίποτα ..δεν θα εξαφανιστείτε στην Βραζιλία; Γι’ αυτό λοιπόν προκειμένου να πάρετε προκαταβολή από κάποιο Πρόγραμμα, θα πρέπει να καταθέσετε εγγυητική επιστολή από τράπεζα για το ποσό που ζητάτε (προκαταβολή). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα Προγράμματα, πρώτα ελέγχουν (αυτά που είπατε ότι θα κάνετε), βλέπουν έργο με εξοφλημένα τιμολόγια, και μετά πληρώνουν!
  4. Οι τράπεζες δύσκολα θα δώσουν δάνεια και εγγυητικές επιστολές. Οι επιταγές όμως στους προμηθευτές θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθούν. Εάν για κάποιο λόγο, το Πρόγραμμα αργήσει να πληρώσει (που είναι πολύ πιθανό), και βγείτε εκτός χρονοδιαγράμματος για τις πληρωμές που είχατε υπολογίσει, τότε η επιχείρηση σας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας ακόμα και επιβίωσης!
  5. Κομμένες οι χάρες! Οι προμηθευτές πλέον δύσκολα θα σας κάνουν χάρες (να σας κόψουν τιμολόγια εξοφλημένα και να πληρωθούν όταν πληρωθείτε και εσείς – αυτά γινότανε παλιά – όχι πλέον). Θα πρέπει λοιπόν να “αντέξετε οικονομικά” μέχρι να πάρετε τα πρώτα χρήματα από το Πρόγραμμα! Είναι δική σας υποχρέωση να τα βγάλετε πέρα. Για να μην έχετε προβλήματα λοιπόν στην υλοποίηση, θα πρέπει να έχετε κάποια χρήματα δικά σας (προτείνω να έχετε εξασφαλίσει τουλάχιστον το 30% της επένδυσης πριν προχωρήσετε).
  6. Η επιχείρηση σας θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά. Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι παράλληλα με την υλοποίηση του Προγράμματος,  η επιχείρηση σας θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά και να βγάζει χρήματα! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια, για την αγορά πρώτων υλών, και προϊόντων για πώληση. Πολλοί το αγνοούν αυτό!
  7. Συνεργαστείτε με κάποιον Σύμβουλο. Εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε σε κάποιο Πρόγραμμα, μην δοκιμάσετε να κάνετε την διαδικασία μόνοι σας! Σίγουρα η φήμη των Συμβούλων επιδοτήσεων δεν είναι και η καλύτερη. Όμως για να αυξήστε τις πιθανότητες ένταξης σε κάποιο Πρόγραμμα, αλλά και για να γίνει ομαλά η διαδικασία της πληρωμής σας, θα χρειαστείτε τις γνώσεις και εμπειρία κάποιου Συμβούλου. Με όποιον Σύμβουλο συνεργαστείτε ζητήστε μια “προ-αξιολόγηση” πριν προχωρήσετε στην υποβολή του φακέλου σας για να δείτε που κυμαίνεται η βαθμολογία σας.  Ζητήστε επίσης να σας εξηγήσει την διαδικασία μέχρι και την πληρωμή σας. Ζητήστε τέλος να υπογράψετε κάποιο Ιδιωτικό Συμφωνητικό που θα  αναφέρει ξεκάθαρα την αμοιβή του Συμβούλου, καθώς και τις υποχρεώσεις τόσο του Συμβούλου όσο και τις δικές σας.
Τα παραπάνω σημεία θέλουν να επιστήσουν την Προσοχή σας και να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα λιγότερο γνωστά για τα Προγράμματα. Οι επιδοτήσεις μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν, όμως μπορούν και να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κάποια επιχείρηση. Χρειάζεται καλός σχεδιασμός της επένδυσης πριν προχωρήσετε.
Το ενδιαφέρον αυτή την στιγμή για τα Προγράμματα είναι πολύ μεγάλο. Αυτό είναι καλό σημάδι, και δείχνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον ότι κάτι πρέπει να κάνουμε και δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια πότε θα τελειώσει η Κρίση! Εξάλλου οι επιλογές πλέον, είναι περιορισμένες! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας σε κάποια “επιδότηση”. Μεγαλύτερη σημασία έχει να “έχετε δουλειά”, να προσφέρετε καταπληκτικά προϊόντα και υπηρεσίες και να σας εμπιστεύεται ο κόσμος! Τα Προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν, όταν όμως τα χρησιμοποιήσουμε σωστά.
Βασίλης Παππάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Μάρκετινγκ, Epixeirein.gr

Pages