Αιμορροιδεκτομή κατα o' regan - Point of view

Εν τάχει

Αιμορροιδεκτομή κατα o' regan


Α. Τι είναι οι αιμορροΐδες; Οι αιμορροΐδες (εικόνα) αποτελούν τμήμα κάθε φυσιολογικού οργανισμού που συνιστούν το φλεβικό δίκτυο το οποίο διογκώνεται φυσιολογικά κατά την αφόδευση. Ο καθένας από εμάς τις έχεις, αλλά κανείς δεν τις παρατηρεί εκτός και αν διογκωθούν πάρα πολύ και προσπίπτουν από τον πρωκτικό δακτύλιο τότε προκαλούν πόνο, κνησμό, τοπικό ερεθισμό, καύσο και αιμορραγία καθένας μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους πρόβλημα όπως για παράδειγμα οι έγκυες γυναίκες, άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, άτομα που σηκώνουν συχνά βάρη κ.α.
Β. Είδη Αιμορροΐδων:                                                                                                                         1. Εξωτερικές αιμορροΐδες. Είναι μικρά εξογκώματα, στο χρώμα του δέρματος, που προβάλλουν στον πρωκτό. Συνήθως δεν προκαλούν πόνο εκτός κι αν αιμορραγήσουν ή θρομβωθούν, οπότε γίνονται μπλέ και προκαλούν ξαφνικό και έντονο πόνο.                                                                                                                                                2. Εσωτερικές αιμορροΐδες. Συνήθως προβάλλουν στον αυλό του εντέρου σαν τσαμπί από σταφύλι και προκαλούν πόνο. Είναι πιθανό να προσπίπτουν στον πρωκτό μετά από έντονη προσπάθεια ή αντίστοιχα εξαφανίζονται σε χαλάρωση. Μπορεί να συνοδεύονται από βλεννοαιματηρές κενώσεις (όπου το χρώμα του αίματος είναι ζωηρό κόκκινο).
Οι αιμορροΐδες ανάλογα με το μέγεθός τους και τη διάρκεια της εμφάνισής τους κατατάσσονται σε πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τετάρτου βαθμού.
Οι πρώτου βαθμού δεν προβάλλουν καθόλου έξω από τον πρωκτό, αλλά μπορεί να αιμορραγήσουν, οι δευτέρου βαθμού προβάλλουν μόνο κατά τη διάρκεια της κένωσης και επανέρχονται αυτόματα μετά το τέλος αυτής. Οι τρίτου βαθμού επανέρχονται μόνο με βοήθεια από τον ασθενή και οι τετάρτου βαθμού παραμένουν μόνιμα έξω (προσπίπτουσες).

Γ. Αίτια: Δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, Καθιστική ζωή, Γυμναστική με βάρη ή βαριά χειρονακτική εργασία, Εγκυμοσύνη, Συνήθειες εντέρου – χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια, Φάρμακα που προκαλούν είτε δυσκοιλιότητα ή διάρροια, Κληρονομικότητα

Δ. Συμπτώματα: Πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου, Αιμορραγία που χαρακτηρίζεται από αίμα στα κόπρανα ή στο χαρτί τουαλέτας, Έκκριση βλέννας,Τοπικός ερεθισμός, Κνησμός, Χαλάρωση σφικτήρα, Ασυμπτωματική διάταση.

Ε. Διάγνωση: Από την στιγμή που εμφανιστούν τα προαναφερθέντα συμπτώματα η καλύτερη λύση είναι μία επίσκεψη στον ιατρό σας. Εκείνος θα εκτιμήσει την κατάσταση αποκλείοντας την ύπαρξη άλλων προβλημάτων, τα οποία προκαλούν παρόμοια συμπτώματα και θα δώσει την διάγνωση. Έτσι ανάλογα με τα συμπτώματα, το ιστορικό και την κλινική εξέταση θα κρίνει ποιά είναι η κατάλληλη θεραπεία. Η θεραπεία περιλαμβάνει οδηγίες από την αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης (διαιτητικές συνήθειες, καθημερινή άσκηση, αλλαγή εντερικών συνηθειών) έως και την χειρουργική αντιμετώπιση.


ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑ Ο’ REGAN
Η σύγχρονη χειρουργική σήμερα και ανάλογα και με την εξειδίκευση και εμπειρία του χειρουργού έχει να προσφέρει διάφορα μέσα επεμβατικής χειρουργικής, όπως η αιμορροΐδεκτομή κατά Milligan Morgan ή πιο αναίμακτες και ανώδυνες επεμβάσεις όπως το Laser CO2, το Ligassure το Ultracision, HAL, κ.τ.λ.        Το τελευταίο διάστημα μια νέα τεχνική  (αιμορροιδεκτομή κατά  ORegan) ήρθε να λύσει ανώδυνα και αναίμακτα το προβλημάτων αιμορροΐδων. Η τεχνική αυτή εκτελείτε στο Χειρουργικό Ιατρείο με τοπική αναισθησία και είναι γρήγορη και ανώδυνη. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην επαγγελματικές και οικογενειακές του δραστηριότητες.                                                                                               
Η μέθοδος OREGAN (βλέπε στην εικόνα το εργαλείο Ο’ REGAN μιας χρήσεως):  είναι η μέθοδος όπου γίνεται (με τοπική αναισθησία) η απολίνωση με ελαστικό σύνδεσμο (λαστιχάκι) των αιμορροΐδων προκαλώντας έτς8ι την ισχαιμία, ίνωση και απόπτωσή τους. Περίπου 50.000.000 περιπτώσεις αιμοροιδοπάθειας αντιμετωπίζονται στον κόσμο ανά έτος με την συγκεκριμένη μέθοδο. Το σημαντικότερο όμως προσόν της επέμβασης είναι ότι εκτελείτε με τοπική αναισθησία στο εξωτερικό ιατρείο. Η μέθοδος είναι σχεδόν 100% αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας και περισσότερο από 95% του συνόλου των αιμορροΐδων μπορούν να αντιμετωπιστούν με την μέθοδο αυτήν.                                
Τα πλεονεκτήματα της OREGAN είναι:                                                                 
1. Αντιμετωπίζεται στο Εξωτερικό ιατρείο   
                                                               
2. Εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία  
                                                                          
3. Γρήγορη μέθοδος 

4. Αναίμακτη τεχνική                                                                                                       
 
5. Χαμηλό κόστος 
                                                                                                   
6. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις επαγγελματικές του δραστηριότητες

Pages