Αντιμετώπιση μυρμηγκιών με Laser - Point of view

Εν τάχει

Αντιμετώπιση μυρμηγκιών με Laser




ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΕΣ: Οι μυρμηγκιές προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV). Ο ιός αυτός προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά. Υπάρχουν πάνω από 70 διαφορετικοί υποτύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηγκιές. Οι διαφορετικοί τύποι του ιού προκαλούν συνήθως μυρμηγκιές σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο ιός μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, όπως δάπεδα σε πισίνες και αποδυτήρια, τα οποία έχουν μολυνθεί από άτομα που έχουν μυρμηγκιές.

Μετά την αρχική επαφή, ο ιός HPV μπορεί να μείνει ανενεργός ή σε λανθάνουσα κατάσταση στο δέρμα και ενδέχεται να μην υπάρξουν αμέσως ορατά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά άτομα ενδέχεται να είναι φορείς του ιού HPV χωρίς να το μάθουν ποτέ. Μπορεί να χρειαστούν ακόμα και αρκετοί μήνες για να αναπτυχθεί μια μυρμηγκιά.
Οι μυρμηγκιές εμφανίζονται συνήθως όταν υπάρχει μια μεγάλη σχισμή στο δέρμα τη στιγμή που το άτομο μολύνεται με τον ιό HPV ή σε περιοχές όπου το δέρμα εκτίθεται σε υπερβολική υγρασία, όπως τα ιδρωμένα πόδια. Μια σχισμή στο δέρμα μπορεί να προκληθεί από κοψίματα ή εκδορές από το ξύρισμα, την ονυχοφαγία και τις παρανυχίδες, το σκασμένο δέρμα και το έκζεμα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η συντηρητική - φαρμακευτική θεραπεία έχει δυστυχώς μεγάλο ποσοστό αποτυχίας και υποτροπής, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζονται ξανά. Η πιο ενδεδειγμένη χειρουργική θεραπεία των μυρμηγκιών –θεραπεία εκλογής- είναι η εκτομή και καυτηριασμός με laser.


How to Remove Warts | Removing Warts and... από skinlc



Σωκράτης Ε. Αντωνακάκης
Γενικός Χειρουργός
Πηγάδια Καρπάθου
via

Pages