Το να ΄χεις δίκιο με κόστος την ψυχική σου ηρεμία δεν σε κατατάσσει στους έξυπνους - Point of view

Εν τάχει

Το να ΄χεις δίκιο με κόστος την ψυχική σου ηρεμία δεν σε κατατάσσει στους έξυπνους



  Προσπαθώντας συνεχώς να βρεις το δίκιο σου, χάνεις την ίδια σου τη ζωή.

  Στην τελική, η ψυχική σου ηρεμία, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, από την δικαίωση της σκέψης σου.

  Η λεκτική αντιπαράθεση με ανθρώπους κολλημένους και ηλίθιους, μόνο αναστάτωση και εκνευρισμό μπορεί να σου φέρει. Ακόμη και αν στο τέλος δικαιωθείς, η εσωτερική κούραση είναι μεγαλύτερη από το επίτευγμα.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος. Γι’αυτό, πρέπει να αναγνωρίζουμε τις μάχες, για τις οποίες αξίζει να πολεμήσουμε.

  Δεν γίνεται να μάθεις την προπαίδεια, σε άτομα που ξέρουν να μετράνε μέχρι το πέντε.

  Οι καυγάδες, είναι πραγματικά χάσιμο χρόνου. Εσείς ταλαιπωρείστε κι κάποιοι το απολαμβάνουν. Μην ξεχνάς, ότι “αν τα βάλεις με τα γουρούνια, εσύ θα λασπωθείς κι αυτά θα το απολαύσουν”.




 Υπάρχουν άτομα, που έχουν διαρκώς λυτό το ζωνάρι τους για καυγά· ζουν γι’ αυτό. Μην τους δίνετε την ευχαρίστηση να πέσετε στην παγίδα τους.

Μην τσακώνεστε στο δρόμο με εκείνους που έχουν βγει για αυτόν τον λόγο.

Μην τσακώνεστε για πολιτικά, για θρησκευτικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα, διότι ο φανατισμός, δεν αφήνει τον απέναντι σας, να δει καθαρά. Είναι πραγματικά χαμένος χρόνος. Κανένας δεν πρόκειται να αλλάξει: ούτε γνώμη, ούτε ομάδα, ούτε θρησκεία.

 Μην τσακώνεστε ούτε με τα παιδιά σας και φτάνετε σε σημείο να φωνάζετε δυνατά ή ακόμα και να ουρλιάζετε. 

 Μην μπαίνετε στο “γήπεδο” τους. Διότι τα παιδιά, λειτουργούν εκεί….και δεν ενοχλούνται καθόλου, αντιθέτως με εσάς που πληγώνεστε συνεχώς. Φέρτε τα στο δικό σας γήπεδο, της ηρεμίας και των χαμηλών τόνων. Τότε μόνο μπορείτε να τα “κερδίσετε”.

Γενικά, να μην ψάχνετε το δίκιο σας, σε μέρη που αγνοούν την δικαιοσύνη. Μην μαλώνετε με ηλίθιους, διότι υποβιβάζετε την δική σας νοημοσύνη.




  Η ψυχική μας ηρεμία, είναι προτιμότερη από το να έχουμε δίκιο.

  Όσο μπορείς, βγάλε από τη ζωή σου, άτομα φανατικά και εριστικά. Άτομα που αρπάζονται με το παραμικρό και διατυμπανίζουν το δίκιο τους. Που τσακώνονται με το σερβιτόρο, στο δρόμο, με το μάγειρα, με τον υπάλληλο, και γενικώς τρώγονται με τα ρούχα τους.

  Θα προκαλέσουν τεράστια νευρικότητα και σε σένα, και δεν θα μπορείς να ηρεμήσεις. Η μόνιμη ανησυχία, τα νεύρα, το τσίτωμα και η αίσθηση της αδικίας, δημιουργούν ψυχολογικά και σωματικά πρόβλημα.




  Άφησε τους λοιπόν να τρώγονται…και στρέψε την προσοχή σου αλλού. Εκεί που θα νιώθεις γαλήνη και ηρεμία.


Pages