Σεξουαλικότητα και Πνευματικότητα! Άραγε μπορούν να "συμβαδίσουν"; - Point of view

Εν τάχει

Σεξουαλικότητα και Πνευματικότητα! Άραγε μπορούν να "συμβαδίσουν";



 Τι πιστεύεις ότι συμβαίνει όταν ένα άτομο τιμά την Σεξουαλικότητά του και ταυτόχρονα βαδίζει στο Πνευματικό μονοπάτι; 

  Όταν έχει εμποτιστεί πνευματικά και έχει αφυπνιστεί;


 Σε αυτό το πλαίσιο, το σεξ βιώνεται ως μια διεργασία που οδηγεί σε μια βαθύτερη, πνευματικά ικανοποιητικότερη σύνδεση μεταξύ των συντρόφων.

 Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί και να πει πολλά!  Όμως, εδώ θα σου παραθέσω αυθόρμητα τα λόγια της καρδιάς μου.


 Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει απλότητα και αυτό που τον αγγίζει βαθύτατα είναι η αγνότητα, και η ταπεινότητα που αντικρίζει μέσα στο βλέμμα κάποιου. Όταν αφήνεται μέσα από αυτό το βλέμμα να αγγιχτεί με ιερότητα σε επίπεδο ψυχής.


 Δεν τον θαμπώνουν τα εγκόσμια, δεν κολλάει στις μορφές και τα ονόματα αλλά μπορεί να αντικρίζει με σεβασμό την κομψότητα και το φως που εκπέμπεται από την ψυχή του άλλου. Γεμάτος δύναμη και έμπνευση χρησιμοποιεί όλο το φάσμα των δυνατοτήτων του και ρέοντας μέσα στην αγάπη νιώθει συνδεδεμένος με όλα τα πλάσματα.


  Δεν ασκεί κριτική: αυτός μου κάνει και αυτός δεν μου κάνει! Το τώρα θα δώσω, τώρα θα πάρω, είναι πια ξένα γι’ αυτόν. Δεν επιτρέπει τίποτα να τον αποκόπτει από τον Θεό.


 Γνωρίζει καλά τον εαυτό του και επιθυμεί και η άλλη ψυχή να γνωρίσει κι εκείνη βαθιά τον εαυτό της. Και μπαίνει μέσα στην σχέση προσφέροντας αγάπη, αποδοχή, ελευθερία.

 Στέκεται με την αλήθεια του σε οποιαδήποτε στιγμή και μπορεί να μοιραστεί οτιδήποτε μέσα από την καρδιά του. 

 Μπορεί και ανοίγεται ολοκληρωτικά και σε καλεί και εσένα να ανοιχτείς μαζί του μέσα στα πνευματικά παλάτια της καρδιάς του.

 Και μπορεί να σε συναντήσει είτε στη σιωπή είτε στο θόρυβο! Μπορεί να σε «δει» μέσα σε ένα δάκρυ αλλά και σε ένα πλατύ χαμόγελο. Μπορεί να σε «δει» μέσα σε όλα τα συναισθήματα και η εικόνα σου, το αποτύπωμά σου μέσα του να μην αλλάξει καθόλου γιατί έχει μάθει να σε βλέπει με τα μάτια της ψυχής του.

  Έχει κάνει καιρό τώρα την αγάπη του την πνευματικότητα, πράξη.
Και την πράξη προσευχή!



 Μπορεί να υποκλιθεί με ταπεινότητα μπροστά σου, αντικρίζοντας το μεγαλείο σου και να σε παρασύρει σε έναν έρωτα πέρα από τα εγκόσμια.

 Να σου προσφέρει σώμα και ψυχή… Κάθε φορά… κάθε στιγμή… να σε αγγίζουν τα χείλη του και να νιώθεις ότι σε φιλά η ψυχή του… να σε αγγίζουν τα χέρια του και να νιώθεις ότι σε αγγίζουν μέχρι το βάθος της ύπαρξής σου. Και να συγκλονίζεται από αυτό, να συγκινείται και να δακρύζει από ευγνωμοσύνη…

 Όταν σε αγγίξει ένας τέτοιος άντρας, όταν σε υποδεχτεί μέσα της μια τέτοια γυναίκα δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω στην συνηθισμένη σου ζωή ξανά.

 Η βιωμένη εμπειρία θα σε προσκαλεί ξανά και ξανά μέχρι ότου γίνεις κι εσύ ένας άνθρωπος της αλήθειας. Μέχρι που να καταλάβεις ποια είναι η πραγματική δύναμη, μέχρι που να αφήσεις την ευαλωτότητά σου να σε θρέψει ώστε να μπορείς να στέκεσαι με ολοκληρωτική παρουσία στην ζωή!

 Να γίνεις ένας άνδρας που μπορεί να προσκαλέσει την παρουσία του θεϊκού αρσενικού στην ζωή του.

 Μια γυναίκα που μπορεί να προσκαλέσει την παρουσία της θεϊκής γυναίκας στην ζωή της.

 Να αποδεχτείς την θεϊκή σου φύση και να ενσωματωθείς με ιερότητα την θεϊκότητά σου. Και να ζεις στο εδώ και τώρα απολαμβάνοντας τον άπειρο εαυτό σου!


Pages