Να κινείς τα δικά σου νήματα -Wayne Dyer - Point of view

Εν τάχει

Να κινείς τα δικά σου νήματα -Wayne Dyer




 
  Ποτέ δεν θα κερδίσεις αν έχεις ανάγκη να αποδεικνύεις ότι ανήκεις στους κερδισμένους. Aν πρέπει να εξηγείς στους άλλους, να τους κάνεις συνεχώς να σε καταλάβουν ή αν προσπαθείς πάντα ν’ αποδείξεις την αξία σου με τη συμπεριφορά και τα λόγια σου, τότε πάσχεις από την ασθένεια της «έλλειψης αθόρυβης αποτελεσματικότητας».

 Εάν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση ή υπερανεπτυγμένη την ανάγκη να είσαι αποδεκτός από τους άλλους τότε ενσωματώνεις τον εαυτό σου στα «θέλω» των άλλων και όχι στα δικά σου

Αν θέλεις λοιπόν να είσαι αθόρυβα αποτελεσματικός προσέξτε τα εξής:

1. Να μην εκνευρίζεσαι όταν δεν καταφέρνεις να εξηγήσεις κάτι στους άλλους ή όταν δεν σε καταλαβαίνουν.

2. Να μην νιώθεις υποχρεωμένος να αναγγείλεις τα επιτεύγματά σου στους άλλους.

3. Να μην νιώθεις υποχρεωμένος να πεις στους άλλους ότι νίκησες κάποιον σε κάτι.

4. Να μην θίγεσαι εύκολα από τα λόγια και τη συμπεριφορά των άλλων.

5. Να μην δυσκολεύεσαι να κρύψεις κάτι, αν αυτό θα σε γλιτώσει από δύσκολες ερωτήσεις.

6. Να μην σου είναι δύσκολο να διεκδικήσεις το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, χωρίς να νιώθεις ενοχή.

7. Πρόσεξε, να μην σε παρασύρει η κακή διάθεση των άλλων.

8. Μην νιώθεις ότι ο πόνος είναι κάτι φυσικό, ή ότι πρέπει να υποφέρεις σ’ αυτή τη γη. Δεν ήρθαμε γι αυτό τον σκοπό στον κόσμο.

9. Να μην δυσκολεύεσαι ν’ απομακρυνθείς από ανθρώπους που θεωρείς ενοχλητικούς, όπως είναι οι μεθυσμένοι, οι φλύαροι , οι κουτσομπόληδες κ.λπ.;

10. Να μην υπεραναλύεις τα πράγματα συνεχώς, οπότε μην θυμώνεις υπερβολικά με τον εαυτό σου αν αρνείσαι να κάνεις κάτι που δεν θέλεις.

Αρνήσου λοιπόν να είσαι το θύμα, είναι κάτι που μπορείς να εξασκηθείς ώστε να είσαι αθόρυβα αποτελεσματικός. Να μη χρειάζεται να αναγγέλεις στους άλλους τις νίκες σου για να αποκτήσουν νόημα για σένα.





Όταν αρχίσεις να αναπτύσσεις την αυτοπεποίθηση σου, θα πάψεις να ζητάς από τους άλλους να ακούν πρόθυμα τις ιστορίες σου και θα βρίσκεις τη μοναξιά πιο παραδεκτή. Η προσωπική σου ζωή είναι σημαντικό μέρος της ύπαρξής σου και απαραίτητη για την αίσθηση της εσωτερικής σου ισορροπίας. Το να θέλεις να καταλαβαίνουν όλοι και να μοιράζονται οτιδήποτε σκέφτεσαι, νιώθεις, λες ή κάνεις, είναι μια αυτοθυματοποιητική στάση.

Επιπλέον, όταν δεν προσπαθείς πάντα να σε καταλαβαίνουν οι άλλοι και κρατάς κάποια πράγματα για σένα, αποφεύγεις να παρασύρεσαι από τους άλλους.

Αυτό που σε συμβουλεύουμε δεν είναι μια στάση ερημίτη· σας προκαλούμε μόνο να θυμηθείτε πως έχετε το δικαίωμα της προσωπικής ζωής, καθώς και να προσέξετε αυτούς που είναι έτοιμοι να σας θυματοποιήσουν, εισβάλλοντας στις προσωπικές σας περιοχές ή, ακόμα χειρότερο, αρνούμενοι το δικαίωμά σας σε μια ιδιωτική ζωή.

Να κινείς τα δικά σου νήματα 
-Wayne Walter Dyer

via

Pages