«Πες το μέχρι να το πιστέψεις» - Point of view

Εν τάχει

«Πες το μέχρι να το πιστέψεις»



  Όλη η φιλοσοφία του “positive thinking” βασίζεται πάνω στην μετατροπή και αλλαγή της ψυχοσυναισθηματικής και διανοητικής κατάστασης, μέσω των διαρκών, κατευθυνόμενων υποβολών.

  Την αυθυποβολή ουσιαστικά επιχειρείς συνειδητά στον εαυτό σου για να πετύχεις ένα ορισμένο θετικό αποτέλεσμα ή να διακόψεις την δράση ενός αρνητικού.


  Οι τρόποι και τα τρυκ για να πετύχει κάποιος μια επιθυμητή μεταστροφή της σκέψης και της συναισθηματικής του κατάστασης είναι πολλοί –στο τέλος αυτού του κειμένου θα σας δώσουμε έναν από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς- αλλά οι αρχές με τις οποίες λειτουργεί η αυθυποβολή είναι σταθερά οι ίδιες. Σε αυτές τις αρχές λειτουργούν τα μάντρα και οι προσευχές, οι τελετουργίες και ο επαναπρογραμματισμός του νου.




  Η αρχή της επανάληψης


  Δυναμικός μετατροπέας των σκέψεων, των συνηθειών και των στάσεών μας, η επανάληψη μπορεί να προκαλέσει βαθιά αλλαγή. Η επανάληψη εστιάζει το μυαλό προς τον επιδιωκόμενο στόχο, μετατρέπει το συναίσθημα, εμψυχώνει.

  Μια σειρά θετικών προτάσεων/καταφάσεων που επαναλαμβάνεται, αυτόματα ή με αίσθημα, μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη διάθεση κάποιου μετατοπίζοντας το συναίσθημά του από αρνητικό σε θετικό. Η επανάληψη έχει πραγματικό αποτέλεσμα.


  Οι παραδόσεις όλων των θρησκειών επιβεβαιώνουν πως εξακολουθητικές προσευχές εισακούγονται καλύτερα από μία μόνο, ακριβώς γιατί τείνουν με την επανάληψη να ενισχύουν την προσμονή και την πίστη.


  Μεταβολή των κυρίαρχων σκέψεων

  «Η σκέψη χτίζει οργανικές δομές τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα· ορισμένες ενσυνείδητες διαδικασίες, θα παράγουν συγκεκριμένα φαινόμενα που τα αποτελέσματά τους θα είναι ευδιακρίτως αισθητά». 

  Οι περισσότερες αρνητικές εγγραφές που υπάρχουν στον εγκέφαλο μας, έχουν δημιουργηθεί μέσα από μια ατέλειωτη σειρά «αρνητικών εγγραφών». Με την υποκατάσταση μέσω «θετικών εγγραφών» τα αρνητικά αυτά δεδομένα θα αντιστραφούν.


«Μια θετική σκέψη είναι χίλιες φορές 
ισχυρότερη από μια αρνητική.»

«Πες το μέχρι να το πιστέψεις.»



   Μια απλή, εύκολα εφαρμόσιμη μέθοδος

  Πώς να επηρεάσεις τον υποσυνείδητο, κατώτερο εαυτό (αυτόν που μπλοκάρει με τις αναχαιτίσεις και τους φόβους του την υλοποίηση των επιθυμιών του ανθρώπου) με την απλή μέθοδο του «κομποσκοινιού»


  Η προσευχή είναι επίκληση. Η θετική σκέψη είναι επίσης επίκληση, σε αυτή την περίπτωση όμως στην καλύτερη όψη του δικού μας εαυτού. Η κατασκευή και η χρήση ενός κομποσκοινιού είναι ένας τρόπος συνομιλίας –και πειθούς- του υποσυνείδητου εαυτού μας μέσω των επαναλήψεων μιας εστιασμένης φράσης-επίκλησης. 

Pages