Ανούσιοι άνθρωποι γύρω μας βρίθουν - Point of view

Εν τάχει

Ανούσιοι άνθρωποι γύρω μας βρίθουν





Τους συναντάμε μέσα στη καθημερινότητά μας, μέσα στην εβδομάδα μας, στις στιγμές μας, μέσα σε όλη μας τη ζωή, τους συναντάμε παντού.






Είναι αυτοί οι εκνευριστικοί άνθρωποι. Άλλοι ήταν ανέκαθεν εκνευριστικοί και άλλοι έγιναν στην πορεία. Ίσως πάλι εμείς να παραξενέψαμε πολύ και να μας ενοχλούν τα πάντα. Οι ανούσιοι άνθρωποι ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη ζωή μας, αν συνεχίσουμε να τους το επιτρέπουμε.

Είναι αυτοί οι τύποι που κάποτε ταιριάζαμε τρελά μαζί τους ή μπορεί να μην είχαμε ποτέ καλές σχέσεις μαζί τους. Άνθρωποι με τους οποίους δε μπορούμε να ανταλλάξουμε μια σοβαρή κουβέντα. Άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο πέραν του μαλλιού τους και των ρούχων τους. Η παρουσία τους άλλοτε περνάει απαρατήρητη και άλλοτε καταντάν εκνευριστικοί στην παρέα.

Είναι άνθρωποι με τους οποίους δε μπορείς να συζητήσεις γιατί απλούστατα, είναι ξεροκέφαλοι. Βασικά οι μισοί είναι ξεροκέφαλοι και οι άλλοι μισοί δεν έχουν άποψη πάνω σε κανένα θέμα, πλην του αν έχει ωραίο πισινό η σερβιτόρα. Δεν είναι δυνατόν να συζητήσεις με κάποιον που δεν έχει άποψη.

Είναι οι δήθεν ψαγμένοι, οι δήθεν ωραίοι, οι δήθεν γκόμενοι/ες . Οι άνθρωποι που νομίζουν πως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και που οι προβολές στο στόρι τους αξίζουν περισσότερο από την πραγματική ζωή. Οι άνθρωποι που δεν θα ανοίξουν ποτέ το μυαλό τους.

Άνθρωποι που καταντάν κουραστικοί καθώς η σχέση μαζί τους χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον. Δήθεν ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μας και κανένα ενδιαφέρον για τα προβλήματά μας. Απλώς περιμένουν τη σειρά τους να μιλήσουν.

Τους αναγνωρίζεις. Συνήθως δε μιλάνε για τίποτα σημαντικό ή απλώς όταν μιλήσουν θα πετάξουν καμία βλακεία. Έχουν ακουστά τον Καζαντζάκη μόνο μέσω quotes . Ο Άλκης Αλκαίος είναι άγνωστη φιγούρα. ΑΛΛΑ ξέρουν τα πιο ακριβά εστιατόρια της Ελλάδος.

Είναι οι ίδιοι που μόλις εκφράσεις άποψη, θα την κατακρίνουν μόνο και μόνο για να δειχτούν. Γιατί όπως είπαμε, συνήθως δεν έχουν άποψη.

Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν χιούμορ και τα αστεία τους πάντα είναι εις βάρος άλλων. Οι ίδιοι που αν τους κάνεις παρόμοιο αστείο θα παρεξηγηθούν.

Οι άνθρωποι που ξέρουν τη λύση σε όλα αλλά ποτέ δε την εφαρμόζουν στη δική τους ζωή.

Είμαστε νέοι, έχουμε αρκετή ζωή μπροστά μας, αν όλα πάνε καλά φυσικά. Κρίμα δεν είναι να χαραμιζόμαστε σε ανούσιες σχέσεις, ανούσιες φιλίες, ανούσιους ανθρώπους;

Ας κυνηγήσουμε αυτούς που έχουν κάτι να δώσουν. Που μετά από χρόνια θα τους αναπολούμε και θα έχουμε να λέμε ότι μας προσέφεραν κάτι, ότι άλλαξαν μέσα μας κάτι. Τι να τους κάνεις τους συνηθισμένους που δε τολμάνε να κάνουν βήμα;

Να μπλέκουμε με τους τρελούς, τους μεθυσμένους, αυτούς που διψάνε για ζωή. Όχι με αυτούς που νομίζουν πως τη κατέχουν.




via

Pages