Για να έχετε δροσιά στο σπίτι - Point of view

Εν τάχει

Για να έχετε δροσιά στο σπίτι







Ζεστές οι μέρες του καλοκαιριού, και οι περισσότεροι ψάχνουν τρόπους να κρατήσουν τη δροσιά περισσότερο μέσα στο σπίτι. Πριν καταφύγετε στη λύση του ανεμιστήρα ή του κλιματιστικού, φροντίστε να έχετε δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο δροσερό σπίτι. Δείτε παρακάτω τρεις τρόπους


Ανοίξτε τα παράθυρα τις κατάλληλες ώρες


Θα ήταν καλό να μην ανοίγετε τα παράθυρα και τις πόρτες όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη. Αντιθέτως φροντίστε να αερίζετε το σπίτι σας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι μικρότερη, έτσι ώστε να κρατήσετε τη ζέστη έξω από αυτό.


Κλείστε φώτα και κουρτίνες


Κλείστε τις κουρτίνες τις ώρες αιχμής και όταν καίει ο ήλιος. Έτσι όχι μόνο θα εμποδίσετε τον ήλιο (και την ακτινοβολία του) να τρυπώσει στο χώρο σας, αλλά θα δημιουργήσετε κι ένα άτυπο θερμομονωτικό στρώμα. Επιπλέον, μην κρατάτε τα φώτα ανοιχτά αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί έτσι θα μειώσετε τις εσωτερικές πηγές θερμότητος.


Βάλτε αναρριχητικά φυτά



Ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχετε ενάντια στη ζέστη είναι τα φυτά. Επιλέξτε τα αναρριχητικά (όπως είναι ο κισσός και η μπουκαμβίλια) και καλύψτε με αυτά τους τοίχους του σπιτιού σας που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο.





Pages