Η αγάπη δεν πονάει. Το εγώ είναι που πονάει (Η κάρτα του Διαβόλου) - Point of view

Εν τάχει

Η αγάπη δεν πονάει. Το εγώ είναι που πονάει (Η κάρτα του Διαβόλου)




Κάθε αλλαγή κρύβει έναν πόνο επειδή η παλιά κατάσταση μένει πίσω για να έρθει μια καινούρια. 
Για παράδειγμα αν μια σχέση τελειώσει τότε αισθανόμαστε πόνο επειδή οι ελπίδες και τα όνειρά μας θρυμματίζονται και αισθανόμαστε μόνοι απορώντας τι θα μας βρει πιο κάτω. 
Ο φόβος αναδύεται επειδή μπροστά μας βρίσκεται το άγνωστο και επειδή ο νους σχεδόν πάντα υποθέτει το χειρότερο: 
«δε θα γνωρίσω ποτέ κάτι καλύτερο», 
«έχω μεγαλώσει», 
«δεν έχω χρόνο για κάτι καινούριο» κτλ. 
Μπαίνουμε σε πειρασμό να ανοίξουμε μια σακούλα πατατάκια, να βάλουμε ένα ποτήρι κρασί, να βυθιστούμε στον καναπέ και να παραιτηθούμε από την αγάπη.
Παρακάτω παρατίθενται 6 τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο και να ανοίξουμε και πάλι την καρδιά μας ώστε να αποκτήσουμε την αγάπη που θέλουμε και αξίζουμε.

Να αντιληφθούμε το πραγματικό πρόβλημα


Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο νους. 
Ο φόβος κατοικεί στο νου και ο νους θέλει να παραμείνουμε προσκολλημένοι σε μια κατάσταση την οποία γνωρίζουμε και μας είναι οικεία. 
Ο νους αντιστέκεται στην αλλαγή επειδή φοβάται πως θα χάσει τον έλεγχο, επειδή δεν του αρέσει το άγνωστο. 
Την αγάπη που μας δίνουν τη δεχόμαστε και την αποδεχόμαστε. 
Δεν την ελέγχουμε. 
Αυτή η αγάπη είναι εύθραυστη και ίσως εφήμερη. 
Τη μια μέρα μπορεί να είναι εδώ και την άλλη μπορεί να έχει φύγει. 
Είναι σαν τον άνεμο. 
Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στη χούφτα μας. 
Μπορούμε μόνο να την απολαμβάνουμε και να την εκτιμούμε όσο την έχουμε. 
Υπάρχει όμως μια άλλη αγάπη που κατοικεί πάντα μέσα μας. 
Έτσι συνειδητοποιημένοι, ας την κοιτάξουμε και τότε εκείνη θα εξελιχθεί και θα επεκταθεί.

Να εξασκηθούμε στην ευγνωμοσύνη


Να είμαστε ευγνώμονες για όλες τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε με τον άνθρωπο που αγαπήσαμε, για την ενέργεια, το χρόνο και την καρδιά που μας πρόσφερε. 
Να τον ευχαριστήσουμε που υπήρξε στη ζωή μας και να ευχηθούμε ότι καλύτερο για τη δική του καρδιά. 
Με αυτόν τον τρόπο θα θεραπεύσουμε τη δική μας καρδιά. 
Αν αρνηθούμε να σφαλίσουμε την καρδιά μας και αν επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο και τον πόνο μας, τότε θα είμαστε σε θέση να ‘θεραπευτούμε’ και να προχωρήσουμε.

Να έχουμε δίπλα μας αγαπημένα άτομα


Στις δύσκολες στιγμές είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί στο να λάβουμε αγάπη και υποστήριξη από φίλους ή από άτομα της οικογένειάς μας. 
Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη και δε θα είναι, αλλά η αγάπη υπάρχει πάντα και είναι διαθέσιμη για όλους μας. 
Να είμαστε απλά προσεκτικοί καί να μην περιμένουμε υποστήριξη από ανθρώπους που δεν μπορούν να μας τη δώσουν. 
Καμιά φορά ένας καλός σύμβουλος μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος αν τα άτομα του περιβάλλοντός μας είναι πελαγωμένα από το θέματα της δικής τους ζωής.

Να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το πώς ερμηνεύουμε την κατάσταση


Θέλουμε να διαλέξουμε τη δυσαρέσκεια και τον πόνο ή την χαρά και την ηρεμία; 
Εξαρτάται από εμάς τι ερμηνεία θέλουμε να δώσουμε σε αυτό που μας συμβαίνει. 
Θέλουμε να δούμε τον εαυτό μας ως θύμα; 
Ή μπορούμε να επιλέξουμε να αποδεχτούμε την κατάσταση (που δε σημαίνει ότι πρέπει να μας αρέσει) και να δούμε τις ευλογίες μέσα από αυτή (οι οποίες θα μας φανερωθούν με τον καιρό). 
Ας σκεφτούμε πως συντελέσαμε σε αυτήν την κατάσταση. 
Αν ανακαλύψουμε και αναλάβουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης αυτό θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε μια δύναμη και μια σοφία που δεν ξέραμε ότι έχουμε.

Να είμαστε φρουροί του νου μας


Για τον νου η αγάπη είναι ένα δύσκολο και επικίνδυνο μονοπάτι. 
Ο νους θα μας πει να αποφύγουμε ξανά την αγάπη για να μην πληγωθούμε, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αγάπη είναι η δημιουργία των πάντων. 
Δημιουργηθήκαμε από αγάπη, άρα είμαστε αγάπη. 
Μια ζωή χωρίς αγάπη είναι μια ξηρή, άγονη και στάσιμη ζωή.
 Ας ρέουμε μέσα από την ενέργεια της αγάπης όπως το ποτάμι ρέει προς τον ωκεανό. 
Γιατί το ποτάμι που κυλάει είναι εκείνο που τραγουδάει.

Να επιλέγουμε πάντα την αγάπη κι ας πονάει


Υπάρχει κάτι θετικό κάτι δημιουργικό μέσα από αυτό. 
Το να φοβόμαστε την αγάπη, το να φοβόμαστε τον πόνο που θα μας εξελίξει είναι σαν να παραμένουμε κλειδωμένοι σε ένα σκοτεινό κελί. 
Η μεταμόρφωση που θα βιώσουμε μέσα από την αγάπη θα θυμίζει φωτιά. 
Όμως όπως και ο χρυσός για να καθαριστεί χρειάζεται να περάσει μέσα από τη φωτιά έτσι θα χρειαστεί να κάνουμε κι εμείς. 
Η αγάπη είναι φωτιά. 
Με την αγάπη το «Εγώ» γίνεται στάχτη και η ψυχή αναδύεται. 
Η αγάπη είναι τροφή για τη ψυχή. 
Μπορούμε να ρωτάμε τον εαυτό μας: 
«αυτός ο πόνος πώς θα με διδάξει;»
«πώς θα με εξελίξει;» 
Κάθε φορά που η καρδιά μας πληγώνεται, ναι υπάρχει πόνος. 
Αλλά αυτό σημαίνει πως η καρδιά μας επεκτείνεται και αναπτύσσεται. 
Ο πόνος είναι παραγωγικός. 
Ας μάθουμε από κάθε μας εμπειρία, ας παρατηρήσουμε το «Εγώ» και ας επιλέξουμε την αγάπη.



via


DEVIL TAROT ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κάρτα του Διάβολου απεικονίζει ένα σατίρο, ένα πλάσμα που είναι μισός άνθρωπος και μισή κατσίκα. Σε πολλούς μύθους, η κατσίκα θεωρήθηκε ως ένα ακάθαρτο και λάγνο ζώο. Ωστόσο, η αίγα συμβολίζει τον αποδιοπομπαίο τράγο, το άτομο ή το πράγμα πάνω στο οποίο οι άνθρωποι προβάλλουν την κατώτερη πλευρά του εαυτού τους για να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους. Έτσι, ο Διάβολος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος που κατηγορούμε για τα προβλήματά μας στη ζωή.
Ο διάβολος έχει τα φτερά ενός βαμπίρ νυχτερίδα, ένα ζώο που απορροφά το αίμα της ζωής από το θήραμά του. Αυτό είναι συμβολικό για το τι συμβαίνει όταν δίνουμε πλήρη κυριαρχία στη σφαίρα των πρώτων επιθυμιών μας. Χάνουμε τη ζωτικότητα και την ενέργεια της ζωής μας. Ο Διάβολος έχει μια σχεδόν υπνωτική ματιά, φέρνοντας εκείνους που έρχονται κοντά του μέσα στην εξουσία του. Πάνω από αυτόν είναι ένα ανεστραμμένο πεντάγραμμα, που σημαίνει τη σκοτεινότερη πλευρά της μαγείας και του αποκρυφισμού.
Στους πρόποδες του διαβόλου βρίσκεται ένας άντρας και μια γυναίκα, γυμνοί και αλυσοδεμένοι στο βάθρο πάνω στο οποίο κάθεται ο διάβολος. Φαίνονται να κρατιούνται εδώ, ενάντια στη θέλησή τους, αλλά μόνο  αν παρατηρήσεις από πιο κοντά, οι αλυσίδες γύρω από τους λαιμούς τους είναι χαλαρές και θα μπορούσαν εύκολα να αφαιρεθούν. Αυτό συμβολίζει ότι η δουλεία στον διάβολο είναι τελικά ένα εθελοντικό ζήτημα που η συνείδηση ​​μπορεί να απελευθερώσει. Ο άνδρας και η γυναίκα φορούν μικροσκοπικά κέρατα, όπως αυτά του Σάτυρου - μετασχηματίζονται όλο και περισσότερο σαν τον διάβολο όσο περισσότερο μένουν εδώ. Και οι δύο έχουν ουρές - ένα άλλο σύμβολο των ζωϊκών ή «χαμηλότερων» τάσεων τους.
Το σκούρο και άχρηστο σπήλαιο υποδηλώνει ότι ο Διάβολος κατοικεί στην πιο απρόσιτη σφαίρα της ασυνείδητης περιοχήςκαι μόνο η Θεία κρίση μπορεί να σπάσει τους δεσμούς αυτούς, μέσα από τους τοίχους.

Ο αριθμός 15 στην αριθμολογία είναι ίσος με 6, ο αριθμός που αντιστοιχεί στους εραστές, και εδώ οι εραστές παρουσιάζονται αλυσιδωτά, σε δεσμό με την υλική, αισθησιακή πλευρά της φύσης τους. Αυτή η κάρτα κυβερνάται από τον Αιγόκερω, την κατσίκα.


ΕΥΘΕΙΑ ΟΡΘΙΑ ΚΑΡΤΑ DEVil TAROT CARD

Η κάρτα του Διαβόλου αντιπροσωπεύει τις κρυφές δυνάμεις της αρνητικότητας που σας παρακωλύουν και που σας εμποδίζουν να σκεφτείτε ότι είστε φυλακισμένοι από εξωτερικές δυνάμεις και τελικά εκτός δικού σας ελέγχου. Ο Διάβολος είναι μια εσωτερική δύναμη μέσα στον καθένα μας. Εκπροσωπεί τους φόβους, τους εθισμούς και άλλες επιβλαβείς παρορμήσεις. Είναι κυβερνήτης της απάτης και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είστε ακούσια δεσμευμένοι σε αυτόν. Ωστόσο, οι αριθμοί σε αυτήν την κάρτα είναι ελεύθεροι να αφαιρέσουν τις αλυσίδες από τους λαιμούς τους, αποδεικνύοντας ότι έδωσαν το ελεύθερα στον Διάβολο για οποιαδήποτε δύναμη έχει πάνω τους.
Όταν βλέπετε τον διάβολο σε μια ανάγνωση, αναρωτηθείτε πού αισθάνεστε κολλημένοι ή περιορισμένοι στη ζωή σας. Μπορεί να σας αρέσει να πιστεύετε ότι ελέγχεστε από εξωτερικές δυνάμεις, όταν στην πραγματικότητα έχετε δημιουργήσει τις δικές σας αλυσίδες φυλάκισης και αδυναμίας. Μια αίσθηση απελπισίας μπορεί να συνοδεύει το διάβολο. Νιώθετε απελπισία και έχετε μια απαισιόδοξη εικόνα της ζωής επειδή αισθάνεστε ότι τόσο πολύ είναι εκτός του δικού σας ελέγχου. Φοβάσαστε το χειρότερο και αυτό σημαίνει ότι οι φόβοι σας έχουν να σας συγκρατήσουν και να σας εμποδίσουν να οδηγηθείτε σε μια πιο ικανοποιητική και αισιόδοξη ζωή. Ποιοι είναι οι εθισμοί ή τα απωθημένα που σας εμποδίζουν να δοκιμάσετε την ελευθερία του άβουλου; Δίνεις στον εαυτό σου στην ψευδαίσθηση της απελπισίας και της απόγνωσης; Μάθετε ότι εσείς έχετε την δύναμη να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τη δουλεία του Διαβόλου.
Ο Διάβολος συχνά αντικατοπτρίζει τις πραγματικές εξάρσεις και εξαρτήσεις στη ζωή σας, όπως ο αλκοολισμός, η λήψη ναρκωτικών, οι ανθυγιεινές σχέσεις, οι υπερβολικές δαπάνες και τα συναφή. Νομίζεις ότι χρειάζεσαι κάτι και είσαι πρόθυμος να πας εναντίον αυτού που γνωρίζεις πως είναι σωστό και αληθές για να το αποκτήσεις. Πρέπει να απαλλαγείτε από αυτά τα αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς, αναγνωρίζοντας την παραδοχή ότι έχουν πάνω σας και αρνητικές επιπτώσεις που υποθάλπουν τη ζωή σας.Συχνά είναι συμπεριφορές που είναι άμεσα ευχάριστες αλλά προκαλούν μακροπρόθεσμη βλάβη στην εσωτερική σας εκπλήρωση.
Γενικότερα, ο Διάβολος υποδεικνύει ότι παθαίνετε εμμονή και πόρωση σε μια συγκεκριμένη ιδέα, κατάσταση ή προσπάθεια. Έτσι εσείς επενδύετε υπερβολικά σε έναν τομέα εις βάρος άλλων περιοχών της ζωής σας. Συχνά, η κάρτα Devil αντιπροσωπεύει υπερβολική εξάρτηση από τον πλούτο των υλικών. Μπορεί να έχετε γίνει τόσο πεπεισμένος ότι θα γίνετε εκατομμυριούχος ή θα έχετε ένα φανταχτερό αυτοκίνητο που έχετε ξεχάσει τη σημασία της επένδυσης στις σχέσεις σας ή στον εαυτό σας. Έχετε δημιουργήσει την πεποίθηση ότι η αξία έγκειται στα ποσά που κερδίζετε ή πόσα κατέχετε. Δημιουργήσατε έναν ανθυγιεινό δεσμό με αυτές τις υλιστικές επιθυμίες και τώρα σας ελέγχετε αυτή η σκλαβιά.


ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΣΗ ΚΑΡΤΑΣ TAROT DEVIL

Ο διάβολος εμφανίζεται όταν αισθάνεστε παγιδευμένοι από πράγματα όπως ανθυγιεινές ή συντηρούμενες σχέσεις, οικονομικό χρέος, μη παραγωγικές σταδιοδρομίες, ανθυγιεινός τρόπος ζωής, εθισμοί,  καταναλωτισμός και υλισμός. Όταν ο διάβολος αντιστραφεί, δείχνει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατάσταση και επιθυμείτε την απελευθέρωση από αυτούς τους επιβλαβείς δεσμούς. Τώρα μπορεί να είστε περισσότερο πρόθυμοι και ικανοί να δεχτείτε αλλαγές στη ζωή σας και ίσως είστε πιο ανοιχτοί στη λήψη νέων προοπτικών.Ωστόσο, δεν πρόκειται να είναι ένα εύκολο ταξίδι. Θα χρειαστεί να καταπολεμήσετε τους εσωτερικούς φόβους και τις ανησυχίες σας για να απελευθερωθείτε από τις αλυσίδες που σας συνδέουν με τις ανθυγιεινές σας συνήθειες. Πρέπει να διενεργήσετε έναν έλεγχο της ζωής σας και να εξαλείψετε τα πράγματα που γνωρίζετε ότι είναι επιβλαβή για εσάς και την εσωτερική σας ψυχή. Μπορεί να είναι η απαρχή μιας πιο υγιεινής διατροφής, η παρακολούθηση λιγότερης τηλεόρασης, η διακοπή του καπνίσματος, περισσότερος χρόνος με τους αγαπημένους σας, ή η σαφής και συγκεκριμένη εστίαση στους στόχους σας. Επωφεληθείτε από αυτή την ευκαιρία για να επιτύχετε θετική αλλαγή στη ζωή σας, παρέχοντάς σας συνεχή ενθάρρυνση και κίνητρα. Πρέπει να παραμείνετε πιστοί στο στόχο της ελευθερίας σας.
Εάν δεν έχετε υποκύψει ακόμη σε κακές συνήθειες ή εθισμούς, να είστε προσεκτικοί να μην αφήσετε τον εαυτό σας σε αυτούς τους πειρασμούς στο μέλλον. Προσέξτε για οτιδήποτε μπορεί να σας βάλει σε χρέη ή υπό τον έλεγχο άλλου προσώπου που μπορεί να μην έχει τις καλύτερες προθέσεις. Αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το σώμα σας σωματικά, όπως το οινόπνευμα, τα ναρκωτικά ή οποιουσδήποτε άλλουςς εθισμούς, επειδή αυτά θα αποδειχθούν πολύ δύσκολα να τα αποφύγετε αργότερα. Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι μόνο μια προσωρινή και ακίνδυνη απελευθέρωση από τα προσωπικά σας ζητήματα, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε ένα σημαντικό πρόβλημα που θα μπορούσε να σας προκαλέσει πολλή θλίψη μακροπρόθεσμα.
Ο διάβολος που αντιστρέφεται μπορεί επίσης να αναφέρεται στην βουδιστική αρχή της απόσπασης. Η απόσπαση, που εκφράζεται και ως μη προσκόλληση, είναι μια κατάσταση στην οποία ξεπερνάτε την προσκόλλησή σας σε επιθυμία, πράγματα, ανθρώπους ή έννοιες του κόσμου, επιτυγχάνοντας έτσι μια αυξημένη προοπτική. Το αποσπασμένο άτομο είναι το πιο ευτυχισμένο, γιατί το να ζει κανείς χωρίς προσκόλληση είναι να ζει με αληθινή ελευθερία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί όμως ότι η βουδιστική αρχή της απόσπασης δεν σημαίνει ότι δεν νοιάζεστε πλέον για πράγματα ή ανθρώπους, αλλά  ότι διαχωρίσατε την ύπαρξή σας από αυτά με τέτοιο τρόπο που να σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να νοιάζεστε γι 'αυτά, αλλά Δεν θα υπαγορεύουν ή καθορίζουν την ύπαρξή σας.

Pages