“άουτς”: Η λέξη που τερματίζει κάθε καβγά στο δευτερόλεπτο - Point of view

Εν τάχει

“άουτς”: Η λέξη που τερματίζει κάθε καβγά στο δευτερόλεπτο




Πέρα από τα κρυφά όπλα που μπορεί να έχει καθένας για να τελειώσει έναν καβγά, δάκρυα, νάζια ή μια συγνώμη, υπάρχει μια μικρή λέξη που σύμφωνα με τους ειδικούς τερματίζει τους καβγάδες στο δευτερόλεπτο. 
Ο Χάι Ρούνκελ, οικογενειακός σύμβουλος υποστηρίζει ότι η λέξη που θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο τα ζευγάρια, πόσο μάλλον για να τελειώσουν έναν καβγά, είναι το «άουτς». Ναι, «άουτς», όσο περίεργο και αν ακούγεται.
Εξηγεί ο σύμβουλος γάμου: «Όταν γίνεται ένας καβγάς αναπόφευκτα θα πούμε κάτι που πονάει τον άλλον χρησιμοποιώντας πράγματα που μόνο ο ένας ξέρει για τον άλλον. Επειδή ο άλλος πονάει με αυτό που ακούει, θέλει να ουρλιάξει και να του το ανταποδώσει».
Ο Ρούνκελ υποστηρίζει ότι αν ο σύντροφος απαντήσει με το ίδιο νόμισμα θα γίνει…. μακελειό. Αν όμως αντί να κάνει κάτι τέτοιο πει τη μαγική λέξη «άουτς» ο καβγάς θα σταματήσει εκεί. «Από εκείνο το σημείο και μετά ο καβγάς θα πάρει έναν άλλον δρόμο. Και αυτό γιατί ο ένας από τους δύο επέλεξε να γίνει πραγματικά ευάλωτος και να πει «άουτς, αυτό πόνεσε», προσθέτει.
Εξηγεί δε, ότι αυτό πρέπει να γίνει με μια δόση… γκρίνιας, ναζιού και σε κάθε περίπτωση όχι με επιθετικό τρόπο, όχι με εκδικητικότητα και αντιπαλότητα.
Και καταλήγει: «Όταν έχουν ανάψει τα αίματα από τον καβγά ξεχνάμε τον εαυτό μας και το ποιοι πραγματικά είμαστε. Ηρεμήστε. Μεγαλώστε. Ελάτε πιο κοντά».

Pages