Η απάντηση είσαι εσύ!!! - Point of view

Εν τάχει

Η απάντηση είσαι εσύ!!!





Έχω καλά και κακά νέα:

Τα κακά νέα είναι ότι χάσαμε το κλειδί για την πόρτα πίσω από την οποία κρύβεται το μυστικό της ζωής.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν ήταν ποτέ κλειδωμένη!!!! (Σουάμι Μπεϊγιοντανάντα)

Όταν οι άνθρωποι εμφανίστηκαν στον πλανήτη, μια ομάδα θεών συναντήθηκε κι αποφάσισε να παίξει ένα παιχνίδι:

“Εγώ λέω να κρύψουμε το μυστικό της ζωής! είπε ένας. “Καταπληκτική ιδέα!” συμφώνησε ένας άλλος. “Που θα το κρύψουμε;” “Ας το βάλουμε στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού”, πρότεινε κάποιος. “Όχι”, διαφώνησε ένας άλλος, “οι άνθρωποι θα ανέβουν ακόμα και στο βουνό που θα ονομάσουν Έβερεστ”. “Τι θα λέγατε για το βυθό του ωκεανού;” ρώτησε κάποιος άλλος. “‘Οχι, θα επινοήσουν υποβρύχια”.

Για πολλή ώρα οι θεοί προβληματίζονταν προσπαθώντας να βρουν την κατάλληλη κρυψώνα. Τελικά ένας θεός είχε μια μεγαλοφυή ιδέα: “Το βρήκα!” φώναξε. “Να κρύψουμε το μυστικό της ζωής μέσα στον κάθε άνθρωπο. Ποτέ δεν θα σκεφτούν να ψάξουν εκεί!!!”

Παραμένουμε στο σκοτάδι όταν αναζητάμε εξωτερικές λύσεις για εσωτερικές ανάγκες. Πιστεύουμε πως τα προβλήματά μας δημιουργούνται από αιτίες έξω από μας και μετά ζητάμε να επέμβουμε στον εξωτερικό κόσμο. Αλλά ακόμα κι όταν το πετυχαίνουμε, νιώθουμε κενοί, γιατί η εξωτερική κατάσταση δεν ήταν η αιτία του πόνου μας. Για να θεραπευτούμε πραγματικά, πρέπει να καταπιαστούμε με την εμπειρία μας στην πηγή της, που είναι οι πεποιθήσεις, οι συμπεριφορές και οι πράξεις μας.

Στο βιβλίο “Συνειδητή αγάπη” ο Γκέι και η Κάθλιν Χέντρικς διατυπώνουν τη βασική αρχή ότι το κάθε μέλος μιας σχέσης πρέπει να πάρει 100% ευθύνη για το καθετί που συμβαίνει στη σχέση τους και στον κόσμο τους.

Ισχυροποίησε τον εαυτό σου αναγνωρίζοντας πως δεν είσαι το θύμα των περιστάσεων, αλλά η πηγή της εμπειρίας σου. Όλο το παιχνίδι αλλάζει όταν συνειδητοποιείς πως η απάντηση βρίσκεται μέσα σου.

Πάψε να θεωρείς οποιονδήποτε άλλον ως πηγή της εμπειρίας σου και ανέλαβε την ευθύνη για τη δημιουργία της ζωής που επιθυμείς. Η απάντηση είσαι ΕΣΥ!!!!



Pages