Μην πληγώνεις άλλο τον εαυτό σου - Point of view

Εν τάχει

Μην πληγώνεις άλλο τον εαυτό σου





Δεν άφησες ποτέ κανέναν να σε αγγίξει αληθινά, κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία και την «ασφάλεια» που σου δίνει το διαδίκτυο, κάθε μέρα σκηνοθετείς τη ζωή σου, προσπαθείς να της δώσεις «χρώμα» να την κάνεις «ενδιαφέρουσα»… Μπαίνεις στο «προφίλ» σου και αρχίζεις την ατέρμονη διαδρομή μέσα στα chat rooms,messengers, ψάχνοντας απεγνωσμένα να καλύψεις το κενό που νοιώθεις μέσα σου. Το κενό που δεν άφησες κανέναν να στο γεμίσει, γιατί φοβάσαι πως αν το κάνεις αυτό, τότε…τότε ο άλλος θα καταλάβει την ψυχή σου, θα καταλάβει τι κρύβει και τι ζητάει η καρδιά σου και τότε φοβάσαι ότι θα σε ελέγχει….

Είναι κρίμα, το ξέρεις πως υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σε έχει αγαπήσει αληθινά, όχι για τη «βιτρίνα» που προβάλλεις και βλέπουν όλοι, αλλά για ΕΣΕΝΑ κι όμως…επιμένεις να μένεις μόνος σου, φυλακισμένος και μπλοκαρισμένος στα γρανάζια που σε έμπλεξαν τα παιδικά σου βιώματα.

Επιμένεις να τρέχεις τα προγράμματα που σου πέρασαν όταν ήσουν μικρός, δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα πως ΕΣΥ είσαι ο προγραμματιστής της ζωής σου.

Κάνε κάτι, τρέξε ένα query βρες τα bugs και σαν κορυφαίος προγραμματιστής που είσαι κάνε refactoringκαι ξαναγράψε τον κώδικα από την αρχή.

Γράψε επιτέλους το δικό σου πρόγραμμα για τη ζωή σου, πέτα τα παλιά προγράμματα που σου έχουν εμφυτέψει, κάνε format στο σκληρό σου δίσκο, πέρασε το δικό σουopen source λογισμικό, κάνε τη διαφορά να τους τρελάνεις όλους.

Δες τον εαυτό σου σαν την ευκαιρία για να ξεκινήσεις τη δική σου killer startup εφαρμογή,ανάλυσε, σχεδίασε από την αρχή, υλοποίησε το σπουδαιότερο project της καριέρας σου, την ίδια σου τη ζωή.

Δεν έχει σημασία που έχουν περάσει πολλά πέτρινα χρόνια από τη ζωή σου, τώρα είναι η ευκαιρία που έχεις για να την κάνεις αληθινή. Σταμάτα να μοιράζεις τα κομματάκια της ψυχής σου σε κάθε ένα συνταξιδιώτη του διαδικτύου, το έχεις ανάγκη το καταλαβαίνω, όμως το να ψυχανεμίζεσαι και να μοιράζεσαι σε τόσους διαφορετικούς ανθρώπους σου κάνει μεγαλύτερο κακό από όσο φαντάζεσαι.

Σίγουρα γνωρίζεις πως υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος που σε σέβεται, σε αγαπάει και σε αποδέχεται έτσι όπως ακριβώς είσαι, απέριττος χωρίς ετικέτες, χωρίς κοινωνικό status, χωρίς ταμπέλες, απλά και ειλικρινά και είναι πρόθυμος να σου κρατήσει το χέρι και να σταθεί στο πλευρό σου σε όλη τη διαδρομή που θα χρειαστεί να κάνεις για να βγεις από αυτό το σκοτεινό τούνελ που μπήκες πριν από πάρα πολλά χρόνια. Χωρίς να ζητήσει ΚΑΝΕΝΑ αντάλλαγμα, γιατί πολύ απλά γνωρίζεις πως μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κι αυτός ο άνθρωπος σε παρόμοια με εσένα θέση. Το αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο από ότι το αντιμετωπίζεις εσύ, άφησέ τον να σε βοηθήσει, ξέρεις ότι θα το κάνει μόνο από αγάπη, μόνο για να σε δει κι εσένα επιτέλους ευτυχισμένο.

Μην πληγώνεις άλλο τον εαυτό σου, δεν φταις εσύ για ότι έχεις ζήσει, φταις μόνο γιατί δεν αποφασίζεις να το αλλάξεις. Έχεις την ευκαιρία ΤΩΡΑ να το κάνεις, υπάρχει ακόμα δίπλα σου κάποιος που είναι παραπάνω από πρόθυμος να σταθεί δίπλα σου και να σε στηρίξει. Μην αφήσεις αυτή την ευκαιρία να χαθεί….γράψε τον κώδικα που θέλεις να τρέχει στη ζωή σου από εδώ και μπρος, φτιάξε το γραφικό περιβάλλον, με ένα «κλικ» μπορείς πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου. Μην κωλυσιεργείς άλλο, ΚΑΝΤΟ, ΞΕΚΙΝΑ, ΖΗΣΕ…


Pages