Κι απ΄ τη λέπρα χειρότερη - Point of view

Εν τάχει

Κι απ΄ τη λέπρα χειρότερη




Παρατηρώ να αυξάνεται ολοένα και πιο πολύ, μιά νοοτροπία που δείχνει ανθρώπους κυριολεκτικά εκφυλισμένους. Που για μένα είναι νοοτροπία ηλιθίου ανθρώπου. Και λέω εκφυλισμένη νοοτροπία ηλιθίου, επειδή μόνον ένας ηλίθιος “έχει το δικαίωμα” να …μην μπορεί να συλλάβει πόσο εγκληματική είναι αυτή η νοοτροπία. Αλλά, ο ηλίθιος συγχωρείται. Οι άλλοι;





Αυξάνεται, και διαδίδεται και διδάσκεται με τον παραδειγματισμό, και πολλαπλασιάζεται σαν μόδα και σαν φιλοσοφία. Και μετατρέπεται σε μάστιγα, σε επιδημία, πέφτει σαν λαίλαπα. Ή, σαν πανώλη… Ποιό; Ο απόλυτος εξεφτελισμός τού έρωτα. Ο απόλυτος εξευτελισμός της σχέσης μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Το να βλέπουν οι άντρες τις γυναίκες και οι γυναίκες τους άνδρες σαν ένα σώμα μόνον, για μια περιστασιακή ηδονή. Μόνον ένα αιδοίο… Και ένα πέος. 

 Κι έτσι; Καταδικάζουν χιλιάδες κι εκατομμύρια ανθρώπους στη μοναξιά, που είναι η χειρότερη κατάρα, χειρότερη κι απ΄τη λέπρα, χειρότερη κι από θανατηφόρα αρρώστεια. Και ξέρω πως άνθρωποι τρελλαίνονται από έλλειψη αγάπης. Και ξέρω πως άνθρωποι τρελλαίνονται από έλλειψη σεβασμού. Και ξέρω πως άνθρωποι τρελλαίνονται από μοναξιά.



Αν κάποιου είναι επιλογή η περιστασιακές σχέσεις εξ αιτίας …χρόνιων απογοητεύσεων & συσσωρευμένου θυμού, τότε θα το σεβαστώ. Αν κάποιου είναι επιλογή λόγω έλλειψης χρήματος, και πάλι θα το σεβαστώ. Αν κάποιου είναι επιλογή τέλος πάντων από κάποιον σοβαρό λόγο, τότε το σέβομαι. 

Αλλά, αν κάποιου είναι η σκέψη του τέτοια, τότε όχι. Αν κάποιος βλέπει καθαρά και ξάστερα το συνάνθρωπο σαν ένα τομάρι για σεξ και τίποτε άλλο, τότε ..λυπάμαι, αλλά είναι για φτύσιμο… Γιατί όσο αυξάνονται άτομα με τέτοια νοοτροπία, τόσο μειώνονται οι ελπίδες να σταματήσουν οι μοναξιές χιλιάδων ανθρώπων. 

Όσο λέμε ναι σε τέτοιες νοοτροπίες, τόσο αυξάνεται η δυστυχία. Και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο, που τέτοια άτομα, δεν έχουν καθόλου ενδιαφέροντα, δεν έχουν πλούσιο ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο, δεν έχουν καν ψυχική ισορροπία. Ούτε να μιλήσουν ξέρουν, ούτε να διαβάσουν ένα βιβλίο μπορούν, ούτε να σπουδάσουν κάτι ενδιαφέρονται. 

 Ένα είναι το ενδιαφέρον τους: τα τηλέφωνα με σκοπό να ψαρέψουν περιστασιακό ταίρι. Τα προφυλακτικά, και ένα δωμάτιο. Ως εκεί είναι τα ενδιαφέροντα…


Pages