Ποια κοινά έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι - Point of view

Εν τάχει

Ποια κοινά έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι




Όλος ο κόσμος θέλει να είναι ευτυχισμένος στη ζωή του. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η επιστήμη της ευτυχίας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, με πολλούς ερευνητές να μελετούν ασταμάτητα το τι μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και πώς εντέλει θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε μια πιο θετική στάση ζωής.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η προσωπική μας ευτυχία είναι μόνο κατά 40% στο δικό μας έλεγχο, με το υπόλοιπο 60% να εξαρτάται από γενετικούς και εξωτερικούς παράγοντες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε οι ίδιοι τη χαρά στη ζωή μας.
Να τι έχει εντοπίσει η επιστήμη σχετικά με την ευτυχία μέχρι στιγμής:

 Οι σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο. 
Μια μεγάλη έρευνα μελέτησε για πάνω από 70 χρόνια εκατοντάδες άντρες και ανακάλυψε ότι εκείνοι που είχαν αναπτύξει δυνατές σχέσεις με τα άτομα που εμπιστεύονταν και που τους υποστήριζαν ήταν οι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς από όλο το δείγμα.

 O χρόνος κερδίζει το χρήμα. 
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι προτιμούν να έχουν περισσότερο χρόνο στη ζωή τους, παρά περισσότερα χρήματα, καθώς η συγκεκριμένη προσέγγιση τους ευχαριστεί περισσότερο.

 Τα χρήματα όμως είναι απαραίτητα για τα έξοδα της ζωής
Έρευνες έχουν δείξει ότι η ευεξία των ανθρώπων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους μισθούς τους.

 Είναι σημαντικό να πάρεις το χρόνο σου. 
Οι άνθρωποι που ξόδευαν χρόνο στο να εκτιμήσουν τα θετικά πράγματα στη ζωή τους αποδείχτηκαν ως οι πιο ευχαριστημένοι.

 Οι πράξεις καλοσύνης φτιάχνουν τη διάθεση. 
Τα άτομα που έκαναν μικρές καθημερινές κινήσεις όπως το να πάνε τους φίλους τους μέχρι το αεροδρόμιο ή που βοηθούσαν εθελοντικά φάνηκε πως ήταν πιο ευτυχισμένα.

 Η γυμναστική θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από κάψιμο θερμίδων. 
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συχνή φυσική άσκηση οδηγεί σε μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας, αφού μεταξύ άλλων βοηθάει και στην πρόληψη και την καταπολέμηση ασθενειών.

 Η διασκέδαση είναι πιο πολύτιμη από τα υλικά αγαθά. 
Απ’ ότι έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι όταν δίνουν τα χρήματά τους για να κερδίσουν εμπειρίες αντί για υλικά αντικείμενα.

 Είναι σημαντικό να ζεις τη στιγμή. 
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν ενσυνείδητο διαλογισμό βιώνουν μεγαλύτερη ευτυχία.

 Ο χρόνος που περνάς με τους φίλους σου είναι πραγματικά ποιοτικός. 
Οι αλληλεπιδράσεις με την παρέα σου μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενο, ενώ οι στενές και δυνατές φιλίες στη ζωή σου, ειδικά με χαρούμενα και αισιόδοξα άτομα, παίζουν μεγάλο ρόλο στην προσωπική σου ευτυχία.


Pages