Εκλεκτά

Υπάρχουν Άτομα που στη Θέση της Καρδιάς Έχουν Ένα Κενό
Θα πρέπει να ευχηθείτε καλή τύχη σε όσους ενεργούν με μικροπρέπεια, διότι θα τη χρειαστούν, αργά ή γρήγορα. Οι κακές πράξεις τιμωρούνται, παρά το γεγονός ότι συχνά έχουμε την άποψη ότι η τιμωρία που αποδίδεται δεν είναι ισάξια με τις πράξεις ατόμων που ενήργησαν με εγωισμό και μικροπρέπεια.
  Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να αισθανθούμε ότι βιώνουμε μία αυταπάτη,  οπότε πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν ότι αυτή την τιμωρία, αυτή την ποινή, ενδεχομένως εμείς να μην την αντιληφθούμε. Tο άτομο που ενήργησε εγωιστικά και νοσηρά βιώνει, στον εσωτερικό του κόσμο τον ύψιστο βαθμό ζόφου που προκαλείται από αυτή τη μικροπρεπή συμπεριφορά.
  Ένα άτομο που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και ενεργεί σύμφωνα με τα προσωπικά του συμφέροντα, χωρίς να λαμβάνει υπ΄όψιν αυτά που συμβαίνουν γύρω του καταλήγει να πληρώσει ένα υψηλό τίμημα. Είναι εξαίρετα πιθανό να βιώσει μοναξιά και απόρριψη στη ζωή του, χάνοντας έτσι την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κατορθώσει να αποκτήσει ευημερία στη ζωή του.
  Ορισμένα άτομα πληρώνουν άμεσα το τίμημα μίας νοσηρής συμπεριφοράς. Αυτά τα άτομα απλώς παράγουν μίσος και φόβο γύρω τους και, όπως γνωρίζουμε, η μοναχική ζωή, η αποκλειστική συνύπαρξη με τον εαυτό, καταλήγει, συχνά, σε μία απίστευτη οδύνη.
  Όπως συμβαίνει  εν γένει στη ζωή,  υπάρχουν επίπεδα εγωισμού, νοσηρότητας και κακής συμπεριφοράς, είτε αυτός ο εσώτερος αρνητικός βίος είναι ρητός, είτε όχι· σχεδόν πάντοτε καταλήγει σε μία μεγάλη έλλειψη εσωτερικής ειρήνης, κάτι που προκαλεί συμπόνια και θλίψη στους καλόκαρδους ανθρώπους.

Η υπόθεση ενός δίκαιου κόσμου, μία κοινή αυταπάτη.

  Όταν κάτι δεν μας ευχαριστεί, όταν θεωρούμε ότι κάτι είναι δυσάρεστο ή άδικο, στρεφόμαστε πάντοτε στην έννοια της μοίρας, ως της μοναδικής δύναμης που μπορεί να μας φέρει δικαιοσύνη. Ωστόσο, αυτός δεν είναι παρά ένας άλλος τρόπος για να εθελοτυφλούμε και να αποφύγουμε την επαφή με κάτι που θα θέλαμε να είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, και, το οποίο στην ουσία δεν μπορούμε να το ελέγξουμε.
  Η πεποίθηση ότι κάθε άτομο θα λάβει από τη ζωή αυτό που του αξίζει μας κάνει να αισθανθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η ευτυχία μας δεν κινδυνεύει, καθώς τα άσχημα πράγματα συμβαίνουν μόνο σε όσους τα «αξίζουν», διότι η συμπεριφορά τους ήταν νοσηρή, ή υστερόβουλη.
  Υπάρχουν μοχθηροί άνθρωποι που ελπίζουμε ότι ο χρόνος θα τους δώσει αυτό που τους αξίζει, οπότε φαντασιωνόμαστε με την ιδέα του δίκαιου κόσμου, όπου κάθε καλό που τυχαίνει σε αυτούς τους μοχθηρούς ανθρώπους είναι μόνο ένα θαύμα.
  Αρεσκόμαστε στην πεποίθηση αυτή κι έτσι ζούμε ήρεμα. Το μυαλό μας μάς οδηγεί στην ανάγκη να ελέγχουμε τα πάντα, ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορούμε να ελέγξουμε μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος των βιωμάτων μας.

Εγωισμός, η πηγή των κακών και προβληματικών σχέσεων.

  Ορισμένα άτομα έχουν ένα κενό, εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται η καρδιά τους. Άτομα που πιστεύουν μόνο στον εαυτό τους και ενεργούν μόνο σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, αγνοώντας τα συναισθήματα των άλλων.
  Αυτό δημιουργεί μία τρομακτική κατάσταση δυσφορίας, οπότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πλέον ότι ο εγωισμός είναι η πηγή των κακών σχέσεων που βασίζονται στην αδικία και την βαθιά οδύνη.
  Μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο συμπεριφοράς των άλλων, ωστόσο θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα μας επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Η πρόβλεψη αρνητικών καταστάσεων και η συνεχής επίγνωση βοηθά τα  άσχημα συναισθήματα να αποβληθούν από μόνα τους.
  Η άρνηση της πραγματικότητας ότι, πράγματι, υπάρχουν άτομα που δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σπείρουν όμορφα συναισθήματα έχει επίδραση πάνω μας. Η δημιουργία απόστασης και η προσεκτική παρατήρηση των πράξεων των άλλων θα μας βοηθήσει να προβλέψουμε και όχι να επιβεβαιώσουμε αυτό που οι κακόβουλες πράξεις ορισμένων ατόμων προσπαθούν να επιτύχουν.
via

Share this: