Μαγική η στιγμή που βρίσκεις γαλήνη μέσα σου - Point of view

Εν τάχει

Μαγική η στιγμή που βρίσκεις γαλήνη μέσα σου






Κάποτε, τυχαία, είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο πως αν δεν μπορείς να βρεις τη γαλήνη μέσα στον ίδιο σου τον εαυτό, τότε δε θα την βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Δεν έδωσα και πολλή σημασία σε αυτήν τη φράση, αν και μου είχε κεντρίσει κάπως το ενδιαφέρον. Μετά από καιρό κατάλαβα τι εννοούσε. Γενικά η ζωή δεν είναι εύκολη, θα περάσεις πολλά απ’ τη στιγμή που θα γεννηθείς, θα μάθεις να βασίζεσαι στα πόδια σου και να προχωράς ανεξαρτήτως τι σου συμβαίνει.
Δεν ξέρεις ποτέ τι σε περιμένει. Απ’ τη μία στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να αλλάξουν. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει. Ίσως αυτό είναι που βασανίζει την ανθρωπότητα, η άγνοια. Ο φόβος να μη μπορείς να ελέγχεις το αύριο. Αυτό είναι που σε κάνει, να μην μπορείς να ησυχάσεις. Το μυαλό σου βασανίζεται και καταλήγει να μην ηρεμεί ούτε στον ύπνο σου. Να προσπαθείς να βρίσκεις πράγματα για να μπορέσεις να ξεχαστείς να μη νιώθεις, να ξεφύγεις από αυτό που σε τρώει, αυτό που σε καίει.
Καθημερινά να παλεύεις με τους δαίμονές σου, να προσπαθείς να τους ξεγελάσεις με κάθε τρόπο για να μπορέσεις να ηρεμήσεις. Καινούργια χόμπι, που σχεδόν πάντα καταλήγουν κουραστικά. Εξόδους με φίλους που σε κάνουν να νιώθεις πιο μόνος από ποτέ. Να προσπαθείς να βρεις κάτι μέσα από χλιαρούς ανθρώπους, να αποζητάς χλιαρά συναισθήματα μόνο και μόνο για να γεμίζεις όπως-όπως το κενό σου. Για να μη νιώθεις εκείνον τον πόνο που σε βασανίζει. Να προσπαθείς να ηρεμήσεις αυτό το μυαλό που ποτέ δεν ησυχάζει και σε κάνει να σκέφτεσαι συνεχώς.
«Άλλαξε δουλειά. Κάνε ένα ταξίδι μακρινό για να δεις καινούργια πράγματα. Μάθε μια τέχνη. Βρες έναν άνθρωπο. Κάνε κάτι για να μην ασχολείσαι με τον δαίμονά σου. Βρες έναν τρόπο για να ηρεμήσεις». Αλλά ξέρεις πως ό,τι και να κάνεις, κανένα από αυτά δε θα σε βοηθήσει να βρεις την ηρεμία που ψάχνεις.
Πρέπει πρώτα να συμφιλιωθείς με τον δαίμονα μέσα σου. Μόνο εσύ είσαι αυτός που μπορείς να σου προσφέρεις γαλήνη. Να καταλάβεις ότι ο εαυτός σου είναι αυτός που θα σε σώσει από εκείνο το σκοτεινό μέρος που νομίζεις πως ζεις. Να καταλάβεις πως κανένας δεν μπορεί να σου δώσει την ευτυχία που ψάχνεις. Μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να το κάνεις αυτό -και στο χρωστάς.
Όταν θα βρεις τη γαλήνη μέσα σου, θα δεις πως όλα θα αλλάξουν. Μαγικά, σαν να σε άγγιξε ένας μάγος με το ραβδί του κι όλα να έγιναν πάλι φωτεινά. Εκείνη η μαγική στιγμή που βρίσκεις τη γαλήνη μέσα σου και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Κανένας δεν μπορεί να κλονίσει αυτή την ηρεμία, αυτήν την αγάπη που έχτισες μέσα σου. Όταν από εκεί που όλα φαινόντουσαν μάταια και συνέχεια μπροστά σου εμφανίζονταν αδιέξοδα, όλα αλλάζουν και κατάφερες επιτέλους να δαμάσεις τα τέρατα που σε έτρωγαν, να τους δείξεις πως μόνο εσύ χειρίζεσαι τη ζωή σου και κανένας άλλος.
Πόσο δίκιο μπορεί να έχει τελικά αυτός που έγραψε εκείνη τη φράση. Διότι πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείς να βρεις γαλήνη, αν δεν την έχεις βρει πρώτα μέσα σου. Ψάξε και θα δεις πως όλα ξεκινούν από εσένα τον ίδιο.

Feeling Good/Νιώθω Ωραία


Πουλιά που πετάτε ψηλά
ξέρετε πως νιώθω
Ήλιε στον ουρανό
ξέρεις πως νιώθω
Αύρα που παρασύρεσαι
ξέρεις πως νιώθω
Είναι μια νέα αυγή
Είναι μια νέα μέρα
Είναι μια καινούργια ζωή
Για 'μένα
Και νιώθω ωραία
Ψάρι στη θάλασσα
ξέρεις πως νιώθω
Ποτάμι που κυλάει ελεύθερο
ξέρεις πως νιώθω
Άνθος στο δέντρο
ξέρεις πως νιώθω
Είναι μια νέα αυγή
Είναι μια νέα μέρα
Είναι μια καινούργια ζωή
Για 'μένα
Και νιώθω ωραία
Δράκε που πετάς στον ήλιο
ξέρεις τι εννοώ,δεν ξέρεις
Πεταλούδες που παιρνάτε καλά 
ξέρετε τι εννοώ
Κοιμήσου ήρεμα
όταν η μέρα τελειώσει
Αυτό εννοώ..
Και αυτός ο παλιός κόσμος 
είναι ένας καινούργιος κόσμος
Και ένας τολμηρός κόσμος
Για 'μένα
Αστέρια όταν λάμπεται
ξέρεται πως νιώθω
Μυρωδιά του πεύκου,
ξέρεις πως νιώθω
Ο,η ελευθερία είναι δικιά μου
Και ξέρω πως νιώθω
Είναι μια νέα αυγή
Είναι μια νέα μέρα
Είναι μια καινούργια ζωή
Για 'μένα
Και νιώθω ωραία
via

Pages