Κατανοώντας τις διαφορές της σεξουαλικής ανάγκης μεταξύ Ανδρών και Γυναικών - Point of view

Εν τάχει

Κατανοώντας τις διαφορές της σεξουαλικής ανάγκης μεταξύ Ανδρών και Γυναικών




Ο ακήρυχτος πόλεμος 

των Γυναικών και των Ανδρών 

- καλά κρατεί



«Είναι δεδομένο ότι, οι γυναίκες του σήμερα είναι αυτές που τελικά διαλέγουν τους άνδρες ως συντρόφους, συζύγους, εραστές, φίλους και όχι το αντίθετο όπως νομίζουν μερικοί, μερικοί»


Κυρίες μου σας διαβεβαιώνω ότι, είναι γνωστό στον ανδρικό πληθυσμό πως έχετε νικήσει εδώ και πάρα πολλούς αιώνες αλλά φαίνεται ότι δεν σας αρκεί αυτό, διότι οι περισσότερες από εσάς (στα λόγια βέβαια) που έχετε πληγωθεί, θα θέλατε να εξαφανίσετε τους άνδρες και ως είδος... 

επειδή ερωτευτήκατε τον λάθος άνθρωπο, ή προδοθήκατε, ή ακούσατε μεγάλα λόγια, ή σας εγκατέλειψαν για κάποιαν άλλη, όπου συνήθως ο επόμενος που θα σχετιστείτε “θα πληρώσει το μάρμαρο” για όλα όσα τραβήξατε από τον προηγούμενο και έτσι θα πάρετε την πολυπόθητη εκδίκηση σας...

Ας τα πάρουμε όμως λίγο με τη σειρά.

Λόγο της διαφορετικής ανατομίας, αλλά και από την κλασσική τους φύση τα δύο φύλα έχουν διαφορετικές ανάγκες και ως εκ’ τούτου έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, διαφορετικές πεποιθήσεις και εν τέλει διαφορετικές συμπεριφορές...

Παράδειγμα:

Οι περισσότεροι άνδρες κάνουν σχέσεις για να έχουν εύκολη πρόσβαση στο “σεξ” με την γυναίκα που επιθυμούν και ουδόλως (τουλάχιστον) τα πρώτα χρόνια σκοτίζονται για την αναπαραγωγή τους είδους, οι γυναίκες κάνουν σχέσεις όχι “κυρίως για το σεξ”, αλλά για να κάνουν οικογένεια με τον άνδρα της επιλογής τους, απλά το “σεξ” ασυνείδητα ή συνειδητά είναι το μέσον για την επίτευξη των στόχων τους.!!!

“Ουδέν μεμπτό λοιπόν”, όλα καλώς καμωμένα από το “αφεντικό” που ονομάζουμε φύση που επιτελεί το σκοπό της, αναπαράγοντας το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη μας, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα είδη του ζωικού βασιλείου και όχι μόνον.

Ναι μεν, ως γυναίκες έχετε ένα σωρό παράπονα από την συμπεριφορά των ανδρών και τους βρίζετε ασύστολα, αλλά χωρίς αυτούς δείχνετε να μην κάνετε (εκτός των γνωστών σε όλους μας εξαιρέσεων) και ενώ παραδέχεστε ότι το ανδρικό φύλο είναι πιο καλοπροαίρετο, ότι έχει πολύ καλύτερη ψυχή, συγχωρεί πιο εύκολα από ότι το γυναικείο, τους περνάτε γενεές δεκατέσσερις με κάθε ευκαιρία...

Τι δεν έχω ακούσει, από τις γυναίκες φίλες μου για το ανδρικό φύλο! 

Πχ. ότι οι άνδρες είναι ένα άχρηστο είδος, ότι όλοι τους είναι γουρούνια, ότι όλοι τους είναι κορόιδα, ότι όλοι τους τελικά είναι θύματα, ότι κάνετε τους άνδρες ότι θέλετε όποτε θέλετε είτε με την επιμονή σας, είτε με δύο κουνήματα, είτε κλείνοντας τους το αιδοίο σας, ότι μόνο για να σκοτώνουν καμιά κατσαρίδα ή κάνα ποντίκι είναι χρήσιμοι και η λίστα συνεχίζεται.

«Κορίτσια, δικές σας διαπιστώσεις και κουβέντες είναι αυτές, δεν πιστεύω να έχετε κάποια αντίρρηση επ’ αυτού».

Είναι δεδομένο πως, ότι και να λέει το γυναικείο φύλο για τους άνδρες, οι περισσότερες σπαταλούν ότι χρήματα έχουν για να καλλωπιστούν προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή του ανδρικού φύλου, (στραβοί είμαστε δεν το βλέπουμε;)

Ως άνδρας αλλά και ως ειδικός της “Ψυχικής Υγείας” και των ανθρωπίνων σχέσεων σας διαβεβαιώνω ότι, οι άνδρες αγαπούν για πάρα πολλούς λόγους το γυναικείο φύλο (με βασικότερο λόγο το ότι, πολύ απλά γυναίκα τους γέννησε και αυτούς.)

Έχει καταγραφεί ότι, οι άνδρες λένε πολύ λίγα εναντίον των γυναικών, με πιο συχνό το γνωστό σε όλους μας ότι, όλες οι γυναίκες είναι «πόρνες» εκτός από την μάνα μου...

Εννοείται βέβαια πως στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι γυναίκες δεν είναι πόρνες αλλά όλοι μας όμως βλέπουμε καθημερινά γύρω μας ένα σωρό από “ξέκωλα” που μόλις συναναστραφούν με κάποιον άνδρα που έχει εμφανή χρήματα και τα σχετικά αξεσουάρ (ανεξάρτητα από την ομορφιά του ή την προσωπικότητα του) βουτάνε σαν τις μύγες μες το γάλα και απροκάλυπτα παρατούν σχέσεις, ξεχνούν αγάπες, φιλίες, ακόμα και οικογένειες.

Παράλληλα οι περισσότερες από αυτές τις “τύπισσες” έχουν την ψευδαίσθηση ότι, οι άνδρες που έχουν χρήματα είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν γιατί πάνε μαζί τους. Έτσι δημιουργείται μια κατάσταση που βέβαια εξυπηρετεί κατά κόρον τους έχοντες χρήματα, διότι τους κάνουν μερικά δώρα της αρεσκείας τους και αυτές πιστεύουν ότι τις αγαπάνε...

Βρε κορίτσια, αυτοί που είναι από “τζάκια με πολλά χρήματα” είναι εκπαιδευμένοι από μικρά παιδιά να χρησιμοποιούν τα χρήματα ως μέσον επίτευξης των στόχων τους και δεν θα τους λείψουν τα χρήματα κάνοντας σας μερικά εντυπωσιακά δώρα ή ταξίδια για να σας έχουν όποτε θελήσουν, καταλάβετε το και χωνέψτε το, τελεία και παύλα.

Κορίτσια όσο λοιπόν πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε ότι, με τα χρήματα, σας παίρνουν ότι πολυτιμότερο έχετε να τους δώσετε ( μέχρι να βρουν την επόμενη και την μεθεπόμενη ) τόσο αυξημένες πιθανότητες έχετε να μην καείτε σαν τα κουνούπια στο δυνατό φωτιστικό.

Οπότε, κορίτσια σας ενημερώνω για να γνωρίζετε, ότι εάν δεν κάνετε Χριστούγεννα και Πάσχα συντρώγοντας με τους γονείς τους, μην περιμένετε τίποτα από αυτούς, είστε μια από τις κοπέλες στην λίστα τους και τίποτα, μα τίποτα παραπάνω...

Τις κοπέλες και τις κυρίες που δουλεύουν έντιμα γιατί δεν τις αποκαλούμε “ξέκωλα ή πόρνες” ? (με εξαίρεση κάποιους άνδρες που τους έχουν, για κάποιους λόγους εγκαταλείψει οι πρώην τους και είναι βαθιά πληγωμένοι) και πάλι αυτό, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν θα είναι ισόβιο, θα διαρκέσει για λίγο καιρό και μετά θα ξεθυμάνει.

Εάν όμως οι γυναίκες βάλουν κάποιον στο μάτι και δεν πετύχουν τον στόχο τους μαζί του, μέχρι και να αυτοκαταστραφούν είναι ικανές (εδώ ισχύει το γινάτι βγάζει μάτι), διότι είναι ικανές να τον περιμένουν μια ζωή να έρθει με την άσπρη του άμαξα για να τις πάρει και να ζήσουν το απόλυτο παραμύθι της “σταχτοπούτας” και ας ο λεγάμενος έχει παντρευτεί και έχει και κάνα δύο κουτσούβελα, εσείς είστε ικανές να μείνετε στο ράφι και να τον περιμένετε όλη σας την ζωή...




Η άλλη πιθανότητα είναι να παντρευτείτε όποιον πέσει πρώτος στην πλώρη σας και να του αλλάξετε τον αδόξαστο, διότι θα πληρώσει όλα τα σπασμένα του προηγούμενου που σας ταλαιπώρησε (έτσι για το γαμώτο ρε παιδί μου).

Αυτή είναι η φύση των περισσοτέρων γυναικών και το χειρότερο για τον ανθρωπάκο που έπεσε στην πλώρη σας και σας παντρεύτηκε είναι ότι, δε θα ξέρει τίποτα για όλα αυτά που πληρώνει και τα μόνα που θα γνωρίζει είναι, ότι εσείς έντεχνα επιλέξατε να του πείτε για τις προηγούμενες σχέσεις σας και όπου εκεί πέφτει πολύ “ρετούς”...

Επίσης δε, οι περισσότερες γυναίκες θέλουν το πρώτο τους παιδί να είναι αγόρι και μεγαλώνοντας, το εκπαιδεύουν και του πιπιλάνε το μυαλό με διάφορα του τύπου: κοίτα να δεις άνδρας είσαι, “πήγαινε” με όσες περισσότερες μπορείς αλλά πρόσεχε μην σε τυλίξει καμιά τσαπερδόνα με τα κουνήματα της και μας την φέρεις εδώ, διότι εγώ δεν θα την δεχθώ για νύφη μου να το ξέρεις. 

Μπορεί εν τω μεταξύ να έχει κάνει και αυτή τα ίδια, ο κανακάρης της όμως απαγορεύεται να υποπέσει σε τέτοιο σφάλμα, όλα κι όλα, μην λέμε ότι θέλουμε στην Ελλάδα ζούμε...

Τελικά, βρε κορίτσια μήπως πέραν τον πρωτόγονων ενστίκτων επιβίωσης του είδους που διακατέχει το ανδρικό φύλο, μήπως βάζετε και εσείς το χεράκι σας “ως μητέρες” στην ανακύκλωση αυτού του φαινομένου που τόσο πολύ απεχθάνεστε;

«Εάν λοιπόν όλο αυτό που σας περιέγραψα δεν εμπεριέχει στοιχεία απόλυτης σύγχυσης του γυναικείου φύλου, τότε βρε κορίτσια τι είναι, πέστε μου και εμένα να μάθω και ας είμαι “ειδικός” στις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματα τους ».

Κατά την θεραπευτική πράξη συχνά προκύπτει ότι πολλοί άνδρες (και ας είναι δύο μέτρα λεβέντες ) τρέμουν των θυμό των γυναικών τους, την επιμονή τους κλ.

Είναι πολύ γνωστό στο ανδρικό πληθυσμό (τουλάχιστον στους έχοντες μια στοιχειώδη αυτογνωσία ότι, «ο στρατηγός του στρατηγού είναι η γυναίκα του στρατηγού».

Οι γυναίκες που έχουν κοπιάσει πνευματικά για να αποκτήσουν την πολυπόθητη αυτογνωσία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι, οι άνδρες πριν εκσπερματίσουν λένε μεγάλα και ωραία λόγια που εκείνη την στιγμή τα πιστεύουν και μετά την εκσπερμάτιση “δια μαγείας” παύουν αυτόματα να τα πιστεύουν.

Παράδειγμα, σας λένε ό,τι θέλετε να ακούσετε προκειμένου να επιτύχουν την ερωτική συνεύρεση, διότι, την δύναμη της φύσης δεν μπορεί κανείς να την τιθασεύσει, για αυτό “ως ειδικός” σας προτείνω, να μην λαμβάνετε σοβαρά υπόψιν σας τίποτα μα τίποτα από ό,τι σας λένε πριν εκσπερματίσουν και εκτονώσουν τον “ίστρο” τους αλλά μόνον μετά από την εκτόνωση του, (προσοχή όμως στους πάσχοντες από υπέρ σεξουαλικότητα, διότι εκεί αλλάζουν οι βασικοί κανόνες).

Το γυναίκειο φύλο πολύ συχνά εμπαίζει το ανδρικό σαν να είναι βλάκες για το σχεδόν αυτονόητο και πολύ γνωστό, διότι το γυναίκειο φύλο γνωρίζει πολύ καλά από την αρχαιότητα την πρωτόγονη φύση του ανδρικού φύλου και καταλαβαίνει πολύ εύκολα πότε το ανδρικό φύλο βρίσκεται σε “ίστρο”.

Βέβαια οι άνδρες ουδόλως ενδιαφέρονται εκείνη την ώρα για την αναπαραγωγή του είδους. Να εκτονώσουν τις φυσικές τους σεξουαλικές ορμές θέλουν αλλά μέσω των ορμών αυτών αναπαράγεται και το είδος και κάπως έτσι, σίγα - σίγα φτάσαμε να είμαστε (πάνω κάτω) τα έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, με σοβαρές αυξητικές τάσεις του πληθυσμού της...

Η διεκδίκηση των περισσοτέρων γυναικών στην ισότητα αποτέλεσε ένα ωραιότατο δώρο για του άνδρες, διότι τους ξεκούρασε αφάνταστα από τον παραδοσιακό τους ρόλο (του άνδρα του πολλά βαρύ, που πρέπει να σηκώνει όλα τα βάρη του σπιτιού, που πρέπει να καθαρίζει για την οικογένεια ακόμα και με την ζωή του κλ.

Επίσης το ανδρικό φύλο συχνά στις συζητήσεις του ευχαριστεί πολύ το γυναικείο που απενοχοποίησε το τόσο πολύ ευεργετικό για την χαλάρωση της ψυχής “κουτσομπολιό”.

Βέβαια οι άνδρες κουτσομπολεύουν χωρίς υποκρισία ή προθέσεις και σπάνια το επίκεντρο εμπεριέχει θέματα των γυναικών τους. Πάντως τα γκομενικά, τα ποδοσφαιρικά, τα οικονομικά και οι φίλοι που λείπουν είναι στην ημερησία διάταξη, γενικά θα έλεγα ότι το ανδρικό φύλο δείχνει να το ενδιαφέρει μόνο ο χαβαλές του πράγματος, σε πλήρη αντίθεση με τις γυναίκες που πολύ συχνά διακατέχονται από υποκρισία και πρόθεση για να αλιεύσουν πληροφορίες για διαφόρους λόγους κλ.

Ως ειδικός της “Ψυχικής Υγείας” αλλά και της ανθρώπινης συμπεριφοράς υιοθετώ πλήρως τα αποτελέσματα της μελέτης του Dr. Dan Siegel (1999) ψυχιάτρου – νευροβιολόγου, ο οποίος τονίζει ότι, «οι εμπειρίες διαμορφώνουν τον εγκέφαλο» μέσω της βιολογικής διαδικασίας των συναπτικών συνδέσεων των νευρώνων, τις νευρωνικές συνδέσεις και κατ’ επέκταση επηρεάζουν την προσωπικότητα του ατόμου. Πιστεύω ότι στο μέλλον οι νευροβιολόγοι θα καταφέρουν να εντοπίσουν τις διαφορετικές νευρωνικές συνδέσεις και νευροδιαβιβαστηκές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων κατανοώντας καλύτερα τις μεταξύ τους διαφορές...




Στην αρχή ο Θεός έφτιαξε τη γη και είπε:
– Ωραία είναι!
Μετά έφτιαξε τη μέρα και είπε:
– Ωραία είναι!
Μετά έφτιαξε το ζωικό βασίλειο και είπε:
– Ωραίο είναι!
Μετά έπλασε τον άνδρα και  είπε:
– Ωραίος είναι!
Μετά έπλασε την γυναίκα και είπε:
– Δεν πειράζει. Θα βάφεται!

Θεραπευτική Συμβουλευτική Ψυχολογία
“Προσωποκεντρική Προσέγγιση’’ 
Επιφάνειος Πρέκας – PDTC
via

Pages