Άξια Λόγου

[άξια λόγου][bleft]

Ψυχολογία

[ψυχολογία][threecolumns]

Aν δε σου αρέσει εκεί που είσαι, φύγε. Ο στόχος, δεν είναι να δικαιωθείς. Είναι να σωθείς!Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας όπου αισθανόμαστε απόλυτα και ολοκληρωτικά χαμένοι. Δεν υπάρχουν σαφείς κατευθύνσεις ή μονοπάτια για να πάρουμε, απλά μία μεγάλη μπάλα σύγχυσης χωρίς ένα εγχειρίδιο οδηγιών ή κάποιες οδηγίες για το πώς πρέπει να ζήσουμε.
Αυτό είναι κάτι περισσότερο από εντάξει, καθώς όλοι χανόμαστε στη ζωή από το παρελθόν μέχρι και τώρα. Μερικές φορές είναι καλύτερο να παραδοθείτε στο σύμπαν και να αφήσετε τον κόσμο να σας δείξει την επόμενή σας περιπέτεια.
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι είστε ολοκληρωτικά χαμένοι, η θύμηση αυτών των ρήσεων θα μπορούσε να σας σώσει από πολλούς μπελάδες και χρόνο:
1. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας αν συνεχίζετε να διαβάζετε ξανά το τελευταίο.
Αν κοιτάτε συνεχώς πίσω στο παρελθόν, τότε δεν μπορείτε ποτέ να ζήσετε πραγματικά το παρόν. Πρέπει να συνεχίσετε να κινείστε προς τα μπροστά στη ζωή σας, ανεξάρτητα από το πόσο χαμένοι νιώθετε. Τώρα είναι η στιγμή για να βγείτε εκεί έξω και να ανακαλύψετε καινούργια και αξιοθαύμαστα πράγματα που θα μπορούσατε να απολαύσετε.
2. Μερικές φορές χρειάζεται να μιλήσετε σε ένα τρίχρονο παιδί έτσι ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε τη ζωή πάλι.
Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές οι ενήλικες αφήνουν τα σοβαρά πράγματα στη ζωή να ρουφήξουν όλη την χαρά και τη διασκέδαση από τη ζωή τους. Μερικές φορές πρέπει να χουμε ένα γρήγορο διάλογο με την νεότερη πλευρά του εαυτού μας για να επανεξετάσουμε το τι σημαίνει να ζεις ξανά. Αφήστε τον εαυτό σας να γίνεται παιδί πότε πότε. Τίποτα δεν πρέπει να ναι τόσο κρίσιμο όλη την ώρα.
3. Μερικές φορές πρέπει να βγαίνετε έξω, να παίρνετε λίγο αέρα και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ποιος είστε και που θέλετε να βρίσκεστε.
Αυτό είναι πολύ κατανοητό. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που οι απαντήσεις δεν είναι πάντα ξεκάθαρες, για να μας υπενθυμίσουν ποιοι είμαστε, τι αγαπάμε να κάνουμε και που θα θέλαμε να είμαστε τώρα. Μερικές φορές, η απάντηση για μια καινούργια κατεύθυνση ή ένα μονοπάτι είναι συνήθως η προφανής που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας.
4. Αν δεν ανοίγει, τότε δεν είναι η πόρτα σου
Αν η κλίση σας δεν ανταποκρίνεται ακριβώς σε εσάς, τότε αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Ίσως να ήταν κάτι που πραγματικά θέλατε να προσπαθήσετε αλλά δεν απέδωσε. Αυτό είναι εντάξει, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και άλλες πόρτες που μπορείτε να ανοίξετε, που φτιάχτηκαν για να ανοίγονται και ειδικά από εσάς. Ποτέ μην σταματήσετε να βρίσκετε νέες ευκαιρίες για να δοκιμάζετε τον εαυτό σας!
5. Αν δε σου αρέσει εκεί που είσαι, φύγε. Δεν είσαι δέντρο.
Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με το μέρος που ζείτε, τότε γίνετε αυτή η αλλαγή που τόσο επιθυμείτε. Βρείτε το μέρος που ταιριάζει ακριβώς σε εσάς και μη σταματήσετε πουθενά. Πετύχετε αυτά τα όνειρα και τους στόχους. Αν δεν υπάρχει κάτι που σας κρατάει πίσω και έχετε την πρόθεση να φύγετε και να παλέψετε για αυτό που θέλετε περισσότερο, τότε κάντε το. Ακολουθήστε το ένστικτό σας!
6. Μερικές φορές τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας μας βάζουν απευθείας στο μονοπάτι για τα καλύτερα πράγματα που θα μας συμβούν ποτέ.
Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα στη ζωή που πρέπει να μάθουμε είναι το πώς να αποδεχόμαστε τις καλές στιγμές μαζί με τις κακές στιγμές στη ζωή μας. Μερικές φορές τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν σε εμάς, έγιναν για έναν λόγο, δίνοντάς μας ένα καινούργιο δρόμο για να συνεχίσουμε για καινούργια και καλύτερα πράγματα. Ίσως είναι δύσκολο, όμως βρείτε αυτή την καινούργια κατεύθυνση για να ξεκινήσετε, πάρτε την και ποτέ μην σταματήσετε να κινείστε μπροστά.
7. Πάντα να θυμάστε ότι η τωρινή σας κατάσταση δεν είναι ο τελικός σας προορισμός. Τα καλύτερα δεν ήρθαν ακόμη.
Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο. Η προσωρινότητα μπορεί βασικά να είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα. Υπάρχει πάντα ένας άλλο δρόμος που μπορεί να σας οδηγήσει σε κάτι πολύ καλύτερο ή κάτι που δεν έχετε ξαναζήσει. Να είστε ανοικτοί στις ατέλειωτες δυνατότητες του κόσμου γύρω σας!
Είναι εντάξει να νιώθετε χαμένοι, απλά θυμηθείτε ότι έχετε πολλούς δρόμους που βρίσκονται μπροστά σας. Ο κόσμος θα σας δίνει πάντα την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο!

Ζήσε ή φύγε βλάκα μου!

Σιχαίνομαι τα τελεσίγραφα… Μου αρέσει ο διάλογος, η διαφωνία! Δεν μου αρέσουν ούτε οι «δεκάλογοι» και ας τους χρησιμοποιώ που και που… Μία δήλωση γίνεται επιθυμία και στόχος!  Οι δεκάλογοι είναι «ευσεβείς πόθοι»!
Όμως ρε φίλε, δεν γίνεται… σε κάποια «θέλω» δεν παίρνει κουβέντα… Και αυτό το «ζήσε ή φύγε» (live or leave, όπως μου ήρθε κάποια στιγμή) δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ούτε αντικείμενο κουβέντας!
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις «ενός λεπτού σιγή» (και λύπη) για όσους…
 1. Για όσους ασπάστηκαν το «πρέπει» και ξόρκισαν το «θέλω»…
 2. Για όσους δεν τόλμησαν να φύγουν από εκεί που δεν ήθελαν να είναι…
 3. Για όσους φοβήθηκαν να αντιδράσουν…
 4. Για όσους δεν ξεπέρασαν το όριο και διάλεξαν το «comfort zone» της ζωής τους…
 5. Για όσους έβαλαν «το πιστόλι στο τραπέζι» αλλά δεν είχαν την ψυχή να το χρησιμοποίησαν…
 6. Για όσους μπέρδεψαν την ουτοπία με την επιθυμία…
 7. Για όσους σκέφτηκαν την αλητεία και δεν την έκαναν…
 8. Για όσους έμειναν βουβοί όταν όλα μέσα τους ούρλιαζαν…
 9. Για όσους στο «μείνε γιατί πρέπει» ή «φύγε γιατί θέλεις» διάλεξαν το «πρέπει»…
 10. Για όσους ξυπνάνε κάθε πρωί και δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν τον κόσμο τους…
 11. Για όσους αναβάλουμε για αύριο κουβέντες, χωρισμούς, δεσμούς, αισθήματα και συναισθήματα…
 12. Για όσους ανέχτηκαν επειδή δεν είχαν το κουράγιο…
 13. Για όσους αποδέχονται το μέτριο γιατί δεν ξέρουν ότι τους αξίζει το καλύτερο…
 14. Για όσους δεν ζούνε το «σήμερα» γιατί φοβούνται το «αύριο» και δεν ξεπέρασαν ποτέ το χθες…
 15. Για όσους ζούνε με το «γιατί ναι» αντί για το «γιατί όχι»…
 16. Για όσους θα είναι πάντα δεύτεροι, όχι γιατί υπάρχουν καλύτεροι από αυτούς, αλλά γιατί δεν πίστεψαν και δεν προσπάθησαν ποτέ να είναι πρώτοι…
 17. Για όσους αντί να καταλάβουν τι γράφω σκέφτονται «μα τι λέει ο μαλάκας…»
Ναι… Είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς τους «για όσους», βλάκα μου! 

Γι’ αυτό πριν αναρωτηθείς πόσο μαλάκας είμαι εγώ, σκέψου πόσο βλάκας μπορεί να είσαι εσύ!
Σε ασπάζομαι
Ιονιστής
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Φιλοσοφία

[φιλοσοφία][threecolumns]

Μεταφυσικά

[μεταφυσικά][list]

Εκλεκτά

[εκλεκτά][twocolumns]

Πνευματικά

[πνευματικά][grids]

Απόψεις

[απόψεις][bsummary]