Μονογαμία, πολυγαμία και swinging αυτές οι μάστιγες - Point of view

Εν τάχει

Μονογαμία, πολυγαμία και swinging αυτές οι μάστιγες



Ζούμε στην εποχή του Tinder, των one night stand, των φίλων που γαμιούνται χωρίς υποσχέσεις, του swinging και της παρτούζας. Γιατί να παραμείνεις μονογαμικός ενώ μπορείς κάθε μέρα να δοκιμάζεις, όχι μόνο καινούριο πιάτο, αλλά ολόκληρο μενού;






Από την άλλη όμως, θέλεις κάποια στιγμή δίπλα σου έναν άνθρωπο, που να σε κάνει να γελάς, να επικοινωνείτε και να κάνετε καλό σεξ σε καθημερινή βάση. Γιατί κακά τα ψέματα όσο εύκολο και να έχει γίνει το σεξ, η οικειότητα και το συναίσθημα είναι κάτι που δε βρίσκεις στο ευκαιριακό. 

Για πόσο όμως μπορείς να παραμείνεις μονογαμικός και τι γίνεται όταν η σεξουαλικότητά σου ξεπερνάει τα στερεότυπα με τα οποία σε έχουν μεγαλώσει και θέλουν το κορίτσι και το αγόρι να ερωτεύονται, να παντρεύονται, να κάνουν ένα ή και περισσότερα παιδιά και στο τέλος να ζουν αυτοί καλά και οι άλλοι καλύτερα; Κι αν υπάρχουν αυτοί οι άλλοι που περνάνε καλύτερα, τι έκαναν και έζησαν καλύτερα; 

Καταρχήν να  ξεκαθαρίσω ότι πιστεύω στη μονογαμία και τη θεωρώ υπέροχη. Για να παραμείνεις μονογαμικός πρέπει να υπάρχει ένωση ψυχής, σώματος και νου γι αυτό είναι και το πιο δύσκολο και το πιο όμορφο πράγμα στον Αλλά για πόσο μπορείς να παραμείνει μονογαμικός αφού είσαι άνθρωπος και ως άνθρωπος έχεις ανασφάλειες, αδυναμίες, περιέργειες και άλλους πειρασμούς; Το να μην κερατώνεις και να σκέφτεσαι τη γειτόνισσα πάντως δε μου κάνει και πολύ για μονογαμία. 

Από την άλλη όμως μπορώ να καταλάβω και το κέρατο αν γίνει σε κάποια στιγμή αδυναμίας ή για λόγους επιβεβαίωσης, αρκεί να μη γίνεται συστηματικά και δεν επηρεάσει με κανέναν τρόπο αρνητικά τη σχέση σου. Εξάλλου, δε θέλει και πολύ να κερατώσεις. Όλα γίνονται σε μια στιγμή.

Τι γίνεται όμως με το swinging; Είναι απλά ένα νέο trend ή  μια ανάγκη που δημιουργήθηκε ανάμεσα στα ζευγάρια για να ανανεώνουν τη σχέση τους;

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το καυτό θέμα του "swinging". Εξάλλου είναι κάτι που εξιτάρει ακόμα και τον πιο πιστό άνθρωπο στον κόσμο. Φίλοι από τα παλιά, καινούριοι φίλοι, παλιοί και νέοι εραστές μόνο γι αυτό μιλάνε. Κι αναρωτιέμαι, τελικά γίνανε όλοι ξαφνικά τόσο open minded ή είναι θύματα της μόδας που θέλει τους swingers να γίνονται όλο και περισσότεροι. 

Από την άλλη όμως δε θα μπορούσε απλά να είναι μία τάση των ζευγαριών προς το swinging προκειμένου να κρατήσουν το ενδιαφέρον του ανθρώπου που έχουν επιλέξει και αντίστροφα, βάζοντας νέα κόλπα στο μενού; Εξάλλου όταν κάτι το κάνεις κοινή βούληση με το σύντροφό σου, δεν θεωρείται απιστία, έτσι δεν είναι; 

Η αλήθεια είναι πως στο δικό μου το ξανθό κεφάλι είναι κατά κάποιον τρόπο φυσιολογικό ένα ζευγάρι να φλερτάρει με ένα άλλο άτομο ή ζευγάρι, αν είναι κάτι που το γουστάρουν και οι δύο. Επίσης θεωρώ καθαρά θέμα σεξουαλικότητας και ιδιαιτερότητας ενός ζευγαριού το να θέλουν μερικές φορές λίγη ποικιλία βάζοντας άλλα άτομα στο κρεβάτι τους. Όσο για τη συχνότητα μη με ρωτάτε. Αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου και σεξουαλικότητας. 

Το ίδιο ισχύει και με το κέρατο. Είναι εν μέρη φυσιολογικό να σου τύχει μία φορά επειδή βρέθηκες σε στιγμή αδυναμίας ή σε φάση που υπήρχε απόσταση συναισθηματική ή χιλιομετρική και παρέμεινε εκεί, και άλλο να γίνεται συστηματικά. Αν ψάχνεσαι συνεχώς να ξενογαμάς και δε σου αρκεί με τίποτα αυτό που έχεις, τότε μάλλον είσαι με λάθος άνθρωπο ή έχεις πρόβλημα και πρέπει να πας να κοιταχτείς. 

Δεν είναι κακό να πειραματίζεσαι μέσα στη σχέση σου ψάχνοντας να βρεις τα όριά σου ακόμα κι αν αυτό αφορά τη σεξουαλικότητά σου. Είναι κι αυτό κομμάτι μιας υγιούς σχέσης, αρκεί να έχεις τη διάθεση να μιλήσεις και να βρεις τις χρυσές τομές. Κακό είναι να μην ξέρεις τι θέλεις και να το ψάχνεις δεξιά αριστερά ταλαιπωρώντας ταυτόχρονα κι έναν ή περισσότερους ανθρώπους. 

Οι σχέσεις είναι δύσκολες στις μέρες μας και όχι η μονογαμία. Στη σχέση χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και αμοιβαίοι συμβιβασμοί. Εκεί εμπλέκονται συναισθήματα και τίθενται όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσεις. Στη σεξουαλικότητα δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Ή γουστάρεις ή δε γουστάρεις. Τόσο απλό είναι το πράγμα.


Pages