Θα φιλήσεις πολλούς βατράχους μέχρι να βρεις τον πρίγκιπά σου - Point of view

Εν τάχει

Θα φιλήσεις πολλούς βατράχους μέχρι να βρεις τον πρίγκιπά σου


Μια ιστορία αγάπης, ένα παραμύθι με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, με τέρατα και δράκους που πρέπει να νικηθούν. Happy end με τους κακούς ηττημένους από το ξίφος του ξανθού βασιλιά πάνω στο άσπρο άλογο, ηττημένους από την αγάπη του για την βασιλοπούλα. Το τέρας κι ο βάτραχος έγιναν όμορφοι πρίγκιπες χάρη στην αγάπη και το φιλί μιας γλυκιάς γαλαζοαίματης. Η ωραία κοιμωμένη ξύπνησε από ύπνο βαθύ με ένα μόνο φιλί του αγαπημένου της, το ίδιο και η Χιονάτη…
Παραμύθια τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές κοριτσιών με τις εικόνες τους και τα διδάγματά τους. Το καλό νικάει πάντα, η αγάπη τα νικάει όλα. Μίση, κακίες, συμφορές, μοχθηρές μάγισσες αλλά αυτή βρίσκει τον δρόμο της, ξεπερνάει κάθε εμπόδιο, ξεγλιστράει και φτάνει στις καρδιές και τις λυτρώνει και τις δένει για πάντα και τις ανασταίνει… και… και… και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
  Τι γίνεται όμως στην πραγματική ζωή; Γιατί τα κοριτσάκια σ’ αυτή  μεγαλώνουν και  ψάχνουν να βρουν ιστορίες αγάπης όπως αυτές που άκουγαν τα βράδια πριν κοιμηθούν κι έβλεπαν στα όνειρά τους. Οι πιθανότητες είναι μηδαμινές αν όχι ανύπαρκτες και το χειρότερο είναι ότι μεγαλώνουν μαθαίνοντας να ονειροβατούν σε ροζ συννεφάκια.
Κι άντε ίσως να στάθηκαν τυχερές και να νομίζουν ότι βρήκαν τον πρίγκιπά τους. Και εκείνος να είναι άψογος, ευγενικός, να χαρίζει λουλούδια, να ταξιδεύει χιλιόμετρα για να δει την πριγκίπισσά του. Όταν όμως καταφέρει και της κλέψει το φιλί γίνεται βάτραχος κι όσο κι αν εκείνη τον φιλάει αυτός βάτραχος θα μένει… Και φυσικά δε μένει για πολύ, εξαφανίζεται αμέσως όταν βαρεθεί με ένα μόνο άλμα.



Και μένει η πριγκίπισσα να αναρωτιέται τι πήγε στραβά και η ιστορία της δε μοιάζει με εκείνες των παραμυθιών. Γιατί δε γίνονται αυτά στα παραμύθια και της μάθανε ότι η ζωή είναι ένα παραμύθι… Και της μάθανε ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά κι αν δεν πάνε τότε δεν είναι το τέλος.
Θα έρθουν κι άλλοι πρίγκιπες και κάθε φορά θα νομίζει ότι είναι αληθινοί… Κάθε φορά θα είναι κάποιος διαφορετικός αλλά δε θα είναι ο ένας.
  Θα πει ότι ζήσανε αυτοί καλά κι εκείνη… Μόνη. Ίσως και να ‘ναι αυτό το τέλος.

Pages