Τα 3 Μυστικά για να Περάσετε Όμορφα - Point of view

Εν τάχει

Τα 3 Μυστικά για να Περάσετε Όμορφα


Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται φέτος επειδή δε θα πάνε καθόλου διακοπές, επειδή οι διακοπές τους θα είναι λιγότερες μέρες απ’ ότι συνήθως, επειδή δεν θα πάνε εκεί που ήθελαν…  Υπάρχει τρόπος να περάσει κανείς όμορφα, παρά τις όποιες αντιξοότητες στα σχέδια του;  Η απάντηση είναι…. ΝΑΙ!




  1. Ξεκαθαρίστε τι σημαίνει για εσάς το «περνάω ωραία»
Αυτό που είναι διασκέδαση και ευχαρίστηση για έναν άνθρωπο, μπορεί να είναι αδιάφορο ή και ενοχλητικό για κάποιον άλλον!  Είναι λοιπόν σημαντικό να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι σημαίνει για εσάς το «περνάω ωραία»: με ποιους ανθρώπους, κάνοντας ποια πράγματα, σε ποιες συνθήκες, κλπ.

  1. Μην κάνετε συγκρίσεις
Η παγίδα του «οι άλλοι περνάνε καλύτερα» είναι πολύ γλυκιά και εύκολο να πέσει κανείς μέσα σε αυτή.  Το πώς περνάνε οι άλλοι το ξέρουν οι ίδιοι- αυτό που εμείς θεωρούμε για τους άλλους είναι απλώς που φανταζόμαστε, όχι η δική τους πραγματικότητα.  Πόσες φορές δεν έχω ακούσει στη δουλειά μου από ανθρώπους που έκαναν, για παράδειγμα, χλιδάτες, εντυπωσιακές διακοπές ότι δεν πέρασαν καλά επειδή είχαν κρίσεις πανικού ή κατάθλιψης ή επειδή τους απάτησε ο σύντροφός τους ή επειδή έτυχε κάτι, ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες μου που δεν πήγαν καθόλου διακοπές ή έκαναν πιο ταπεινές διακοπές ζήλευαν το πόσο ωραία περνάνε οι άλλοι….

  1. Επενδύστε χρόνο στο να περάσετε καλά
Μην αναβάλετε το να περάσετε καλά για κάποια άλλη στιγμή, που θα έχετε περισσότερα χρήματα, περισσότερη διάθεση, καλύτερη παρέα, καλύτερες συνθήκες, κλπ.  Επιλέξτε να περάσετε όμορφα εδώ-και-τώρα, με ό,τι είναι διαθέσιμο, ακόμα και αν δεν είναι στην κορυφή της λίστας με αυτά που σας ευχαριστούν.  Επενδύοντας στην προσωπική σας ευχαρίστηση θα αλλάξει η διάθεσή σας αλλά και η ποιότητα της ζωής σας!




Pages