Είσαι μόνη; 10 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι - Point of view

Εν τάχει

Είσαι μόνη; 10 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι



Όλοι λένε πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν δυσκολέψει και δεν έχουν άδικο. Αποτέλεσμα; Πολλές γυναίκες να κυκλοφορούν εκεί έξω ελεύθερες, μόνες αναζητώντας το άλλο τους μισό.  Κι όταν αυτό δεν βρίσκεται αγανακτείς, απογοητεύεσαι, τα βάζεις με την τύχη σου, νευριάζεις, στεναχωριέσαι.
Girl-in-misery-sad-alone-upset-sitting1 .Ο άντρας δεν είναι το παν
“Δεν πρέπει ούτε να αγχώνεσαι, ούτε να απογοητεύεσαι. Η ζωή δεν γυρίζει γύρω από έναν άντρα”.
Μέχρι να έρθει αφιέρωσε το χρόνο σου στον εαυτό σου, στις φίλες σου, στη δουλειά σου. Μην καταχωρείς την απουσία συντρόφου ως πρόβλημα μέσα στο μυαλό σου.
single-woman2.Απόλαυσε την ελευθερία σου
“Εκμεταλλεύσου το διάστημα που είσαι μόνη για να κάνεις διάφορα όμορφα πράγματα με τις φίλες σου, γιατί όταν αποκτήσεις σχέση όλα αυτά θα μειωθούν και θα τα νοσταλγείς”.
Η ελευθερία έχει άλλη γλύκα την οποία δυστυχώς εκτιμάς όταν είσαι σε σχέση. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Απλά απόλαυσέ την!
3.Είναι απλά θέμα χρόνου
“Μπορεί να μην έχεις σήμερα σχέση, αλλά δεν θα είσαι για πάντα χωρίς σχέση. Μπορεί σήμερα να μην έχεις αυτό που θέλεις, αλλά μακροπρόθεσμα έχεις πάντα αυτό που προσδοκάς”.
Μην καταστροφολογείς και μην απογοητεύεσαι. Μην σκέφτεσαι αρνητικά και μην αντιμετωπίζεις την κατάσταση ως μόνιμη.
vacation for single women4.Αυτοπεποίθηση… τώρα!
“Αγάπησε τον εαυτό σου. Και να ξέρεις ότι αυτό αντανακλάται και στους άλλους”. Μόνο όταν αγαπάς εσύ εσένα θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι. Μια γυναίκα με αυτοεκτίμηση είναι πάντα η γοητευτικότερη κι εκείνη με τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει σχέση.
5.Υπογράμμισε τα θετικά
“Φρόντισε να αναδείξεις τα θετικά σου στοιχεία”. Εκμεταλλεύσου το χρόνο που είσαι μόνη, κάνε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά σου στοιχεία. Προετοιμάσου. Διόρθωσε τα αρνητικά και ανάδειξε τα θετικά. Κάνε focus εκεί, ώστε εκεί να κάνει κι ο άλλος.
6.Μην απελπίζεσαι
“Όσο λιγότερο απελπισμένη είσαι, τόσο πιθανότερο είναι να προσελκύσεις κάποιον. Οι άντρες μυρίζονται από μακριά την απελπισία και δεν μας προτιμούν”. Να θυμάσαι όμως πως αυτό είναι και μια παγίδα που μπορεί να έχεις πέσει και να μην το αντιλαμβάνεσαι. Ο άλλος όμως το καταλαβαίνει αμέσως.
sex77.Να έχεις πίστη
Πίστη στον εαυτό σου, στην αξία σου, στη διαφορετικότητά σου… “Φρόντισε να ανεβάσεις την αυτοεκτίμησή σου και να πιστεύεις ότι αξίζεις πραγματικά. Σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε” είναι ένα μότο που πρέπει να ισχύει ουσιαστικά, όχι να είναι μια απλή δήλωση.
8.Υπάρχουν και οι άλλοι
“Μην ξεχνάς όμως να νοιάζεσαι και για τους άλλους. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στο τι θέλεις και τι δεν θέλεις, στο τι έχεις και τι δεν έχεις. Άκουσε και λίγο να δεις τι λένε και τι θέλουν οι άλλοι”. Μόνο καλό θα σου κάνει. Όχι για να αλλοιώσεις τον χαρακτήρα σου και να προσπαθήσεις -χωρίς να είσαι- να γίνεις αυτό που οι άλλοι θέλουν, να λάβεις όμως υπόψην σου και τις επιθυμίες τους. Κοινώς να αγαπάς τον εαυτό σου, αλλά να μην είσαι εγωίστρια.
9.Ενδιαφέροντα
“Άνοιξε τους ορίζοντές σου, απέκτησε ενδιαφέροντα, ενημερώσου…” Διάβασε, μάθε, άκου… Κανείς δεν τρελαίνεται για μια γυναίκα που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το μακιγιάζ και τα ρούχα. Διεύρυνε λίγο τα ενδιαφέροντά σου. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει και μια κουβέντα ευκολότερα.
weer10.Be yourself!
“Αν είσαι ο εαυτός σου και πιστέψεις σε σένα θα έρθει ο σύντροφος και θα είναι και καλός”. Αυτό το κολλάς στο ψυγείο σου, το κολλάς στο μυαλό σου… κάπου για να το θυμάσαι παντού και πάντα.
Χρυσούλα Μαυράκη, ψυχολόγος

 Πηγή
via

Pages