Τα πάχη δεν είναι κάλλη - Point of view

Εν τάχει

Τα πάχη δεν είναι κάλλη







Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους που φέρουν παραπανήσια κιλά. Αλήθεια!
Ίσα-ίσα, βγάζω το καπέλο σε αυτούς που το αποδέχονται δίχως κόμπλεξ και αυτοσαρκάζονται με την πρώτη ευκαιρία.
Εκεί όμως που το ξαναφοράω είναι σε περιπτώσεις όπου η έκφραση «τα πάχη μου, τα κάλλη μου» χρησιμοποιείται επί ματαίω, προκειμένου να καλύψει κόμπλεξ.
Σε πρώτη φάση, θα τολμήσω να ξεστομίσω την πικρή αλήθεια: αν δεν έχεις εντολή γιατρού να χάσεις βάρος, κι έχεις απλώς κάποια παραπανίσια, γίνεσαι γραφικός.  Αν δεν έχεις πρόβλημα υγείας, κάνε δίαιτα, πήγαινε στο γυμναστήριο, αλλά σταμάτα τις δικαιολογίες. Τώρα. Όχι από Δευτέρα.
Αυτή όμως η υπερπροσπάθεια μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων να αγιοποιήσουν τα περιττά κιλά έχει παραγίνει.
Ειδικά τα θηλυκά που λυσσάνε να ποστάρουν τα γυναικεία πρότυπα που ίσχυαν προ εκατονταετίας, προφανώς δε λένε να αντιληφθούν ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.
Προκειμένου δε να σταματήσουν να τους πρήζουν για τα παραπανήσια κιλάκια, τα τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί πάμπολλα άρθρα τα οποία εξυμνούν το πάχος. Και αυτό δε θα ήταν διόλου κακό, άπαξ και δε φτάναμε στο σημείο να δημιουργείται η λανθασμένη αίσθηση πως το πρόσθετο λίπος είναι υγεία ή «αυτό που θέλουν οι άνδρες».
Αμ δε! Όσο και να ισχύει το «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα», κατά βάθος πολλοί εύσωμοι άνθρωποι θα έδιναν το δεξί τους νεφρό προκειμένου να έφταναν κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα βάσει του ύψους τους.
Δε λέω, το φαγητό είναι λατρεία από κάθε άποψη, ενώ ουδείς οφείλει να φέρει six pack και γυμναστηριακά σμιλευμένο κορμί, αλλά αν έχεις χτυπήσει τρεις και τέσσερις κλίμακες άνω του φυσιολογικού σου βαρους, μην περιμένεις ουρανοκατέβατο τον έρωτα από τους θεούς που θαυμάζεις. Μην περιμένεις δηλαδή να σου χτυπήσει το κουδούνι ο Brad Pitt… Εκτός και εάν από ηθοποιός έχει γίνει ντελιβεράς!
Στο ‘πα και πριν. Αποδέξου το βάρος σου, γιατί όσο γραφικός γίνεσαι όταν κλαίγεσαι για τα κιλά σου χωρίς λόγο, άλλο τόσο γίνεσαι όταν φοράς ρούχα σε μικρότερα νούμερα. Και sorry που στο χαλάω, αλλά δε ρίχνεις έτσι κάποια γροθιά στο κατεστημένο. Το μόνο που καταφέρνεις είναι αντί να κολακεύεις το σώμα σου με την ανάλογη ενδυμασία, να προδίδεις το κόμπλεξ σου.
Επίσης, με το να θεωρείς δακτυλοδεικτούμενες όσες δεν είναι τροφαντές, ή είναι λεπτές, προβάλεις τη ζήλια σου.
Εμείς τα αγοράκια, πάντα θα χαζεύουμε τις θελκτικές αναλογίες (προσοχή, όχι μονάχα τις «τέλειες») και για του λόγου το αληθές, βάλτε οποιονδήποτε να επιλέξει ανάμεσα σε δυο κοπέλες: μια με τις λεγόμενες θελκτικές αναλογίες και μια που έχει ξεφύγει πολύ από το μέσο όρο. Κι αυτό σου φαίνεται ρατσισμός;
Θα δεχτώ ότι οι παχουλές ενδεχομένως να είναι πιο δοτικές στο κρεβάτι, αλλά κακά τα ψέματα, αυτές ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που τα έχουν καλά με το σωματότυπό τους, και μπράβο τους. Οι υπόλοιπες το πιθανότερο είναι ότι ντρέπονται, κλείνουν τα φώτα και λογικά και τα μάτια του συντρόφου τους.
Γιατί στο σεξ, αν είσαι υπέρβαρος ή υπόβαρος, και σε όποια τέλος πάντων περίπτωση δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου, όταν τα φώτα κλείνουν, δε σημαίνει πως εξαφανίζονται τα κόμπλεξ.
Εννοείται βέβαια πως από την όλη εξίσωση, δεν εξαιρούμαστε εμείς οι άνδρες.
Ναι οκ, ξέρω, οι γυναίκες μάς θέλουν κυρίως για το μυαλό μας, αλλά οφείλεις να έχεις πολύ μυαλό και ακόμη περισσότερο χιούμορ.
Και όχι ρε φίλε, όταν έχεις χτυπήσει αστρονομικούς αριθμούς και ψωνίζεις ρούχα από μαγαζί με μεγάλα νούμερα, δεν έχεις πολλές ελπίδες να έχεις επιτυχία σε γυναίκες με διαστάσεις μοντέλου! Προφανώς, έχεις κάθε δικαίωμα να ονειρεύεσαι, αλλά καλό είναι να ακούς ενίοτε και τη φωνή της λογικής.
Ψάξε για κάτι στα μέτρα σου. Το ζητούμενο είναι να τα έχεις πρώτα εσύ καλά με τα κιλά σου, διότι όσο δεν είσαι εντάξει, το προβάλλεις και στους γύρω σου.
Και εάν προσβάλλεσαι από τα παραπάνω, το πιθανότερο είναι να έχεις άλυτα ό,τι συμπλέγματα σου έχουν δημιουργηθεί λόγω του πάχους σου.
Μπορεί να είσαι χοντρός, μπορεί κοντός, μπορεί να διαθέτεις μεγάλη μύτη… Μην περιμένεις όμως διαφορετική συμπεριφορά, διότι ουσιαστικά χρησιμοποιείς το (θεωρητικό) μείον σου, προκειμένου να λαμβάνεις ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από τους άλλους.
Δέξου το πώς είσαι και αγάπα τον εαυτό σου με τις ατέλειές του. Μη βρίσκεις δικαιολογίες όμως για την αδράνειά σου να χάσεις τα όσα παραπάνω κιλά θα ήθελες να λείπουν από πάνω σου.
Δεν είναι εύκολο μεν, αλλά τα καλά κόποις κτώνται…
Ενώ τα κιλά τροφαίς αποκτώνται.
Άσε κάτω τώρα την κρέπα.


via

Pages