7 tips για να σε ακούσει επιτέλους ο σύντροφός σου και να πάψεις να τσακώνεσαι - Point of view

Εν τάχει

7 tips για να σε ακούσει επιτέλους ο σύντροφός σου και να πάψεις να τσακώνεσαι



Πάντα το έχεις παράπονο. Ότι ποτέ δεν σε ακούει και καταλήγετε να λογομαχείτε χωρίς ουσιαστικά να καταλαβαίνει τι λέει ο ένας στον άλλον.  Κάτι κάνεις λάθος όπως και εκείνος αλλά για να καταφέρεις να ακουστείς και να μην ξανατσακωθείτε ακολούθησε μερικές τακτικές. Μόνο θετικά αποτελέσμα θα έχουν αυτά τα tips.

dreamstime


Πες τα βασικά και σταμάτα

Μην τον βομβαρδίσεις με ένα σωρό πληροφορίες δε θα συγκρατήσει τίποτα. Πες τα βασικά και στη συνέχεια πάτησε παύση.

Άκου τον

Ωραία, μίλησες. Τώρα άκου τι έχει να σου πει και μην τον διακόπτεις. Να παρακολουθείς τι σου λέει για να καταλάβεις τη θέση του.

Μίλα σε πρώτο πρόσωπο

Χρησιμοποίησε πρώτο ενικό. Πάρε την ευθύνη των συναισθημάτων και των σκέψεών σου. Μίλα ανοιχτά για το πώς νιώθεις και πώς αντιλαμβάνεσαι την κάθε κατάσταση.

Μείνε συγκεντρωμένη

Όταν σου μιλάει μην σκέφτεσαι τι θα του απαντήσεις και αν όλα αυτά που σου λέει είναι ψέματα. Εστίασε σε όσα σου λέει και κατανόησέ τα.

lovers

Μην εξαπολύεις κατηγορίες

Το να ξεκινήσεις κατηγορώ εναντίον του, μόνο σε λύσει δε θα σας οδηγήσει. Θα πάρει αμυντική στάση ενώ κι εκείνος θα προσπαθήσει να σε κατηγορήσει. Αποτέλεσμα; 0.

Μην αναφέρεσαι στο παρελθόν

Εστιάσου σε αυτό που σας απασχολεί τώρα και μην τον κατηγορείς για πράγματα που έγιναν στο παρελθόν όπως για εκείνο το καλοκαίρι πριν τρία χρόνια που πήγε διακοπές και με τους φίλους του.

Σεβάσου τον

Ίσως το βασικότερο από τα παραπάνω είναι να σέβεσαι πρώτα από όλα τον εαυτό σου και μετά εκείνον. Μην τον βρίσεις και σε καμία περίπτωση μην μπεις στη διαδικασία να χειροδικήσεις. Ούτε για αστείο. Ενήλικες άνθρωποι είστε και με τη συζήτηση μπορείτε να βρείτε λύση σε όσα σας απασχολούν.

Pages