10 εχθροί της προσωπικής ανάπτυξης - Point of view

Εν τάχει

10 εχθροί της προσωπικής ανάπτυξης



Προσοχή! Αυτά οι δέκα εσωτερικοί εχθροί μπορούν να διαβρώσουν γρήγορα τα μεγαλεπήβολα σχέδια σου και τις ευσεβείς προθέσεις σου. Μπορούν να στραγγίξουν τη από τη ζωή σου το πάθος και τις δυνατότητες και να γεμίσουν το πνεύμα σου με μια δια βίου λύπη.



1. Επιλέγοντας το εύκολο μονοπάτι. – Ακριβώς επειδή αγωνίζεσαι δεν σημαίνει ότι θα αποτύχεις. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί κάποιο είδος αγώνα για να φτάσεις εκεί. Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που δουλεύουν σκληρά και κυνηγάνε τους στόχους και τα όνειρα στα οποία πιστεύουν.



2. Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με όλους τους άλλους. – Ποτέ δεν θα πιστέψεις πλήρως στον εαυτό σου αν συνεχίσεις να τον συγκρίνεις με όλους τους άλλους. Το να είσαι αληθινός στον εαυτό σου στις σκέψεις, αυτά που λες και τις δράσεις σου είναι εξίσου σημαντικό με το να είσαι ευγενικός και αληθινός στους άλλους.

3. Ανησυχώντας υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. – Όσο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, τους ανήκεις. Μόνο όταν σταματήσεις να ζητάς την έγκριση από οποιονδήποτε άλλο εκτός του εαυτού σου μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Αν είσαι αληθινός στον εαυτό σου και δεν είναι αρκετό για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, άλλαξε τους ανθρώπους γύρω σου.

4. Αγνοώντας το ένστικτο σου. – Υπάρχει μια διαφορά στο να είσαι σύμφωνος και στον να συμφωνείς με τα πάντα. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να φύγει μακριά από οτιδήποτε του δίνει κακές «δονήσεις». Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το εξηγήσεις ή να βγάζει νόημα. Απλά εμπιστεύσου την μικρή εσωτερική φωνή που σου λέει, «Αυτό είναι μια κακή ιδέα.»

5. Μένοντας πίσω όταν πρέπει να προχωρήσεις. – Το να προχωράς μπροστά δεν σημαίνει ότι ξεχνάς, σημαίνει ότι επιλέγεις την ευτυχία αντί του πόνου. Μερικές φορές θα πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους από απόσταση και να τους δώσεις χώρο και χρόνο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα μέσα τους πριν τους δεχτείς πίσω στη ζωή σου.

6. Ζώντας στο παρελθόν. – Αν δεν αφήσεις το παρελθόν στο παρελθόν, θα καταστρέψει το μέλλον σου. Ζήσε για ότι το σήμερα έχει να σου προσφέρει, όχι για ότι το παρελθόν σου πήρε μακριά. Η ζωή είναι ένα ταξίδι που θα το ταξιδέψεις μια μόνο φορά. Οι στιγμές του σήμερα γρήγορα γίνονται αναμνήσεις του αύριο. Για αυτό εκτίμησε κάθε στιγμή για αυτό που είναι, επειδή το μεγαλύτερο δώρο της ζωής είναι η ίδια η ζωή.

7. Κάνοντας λάθος πράγματα επειδή τα κάνουν και οι άλλοι. – Το λάθος είναι λάθος, ακόμα και αν ο καθένας το κάνει. Το σωστό είναι σωστό, ακόμα και αν είσαι ο μόνος που το κάνει. Πάντα να κάνεις αυτό που η καρδιά σου λέει ότι είναι σωστό, για εσένα.

8. Επιτρέποντας σε μικρά προβλήματα να σε «πνίξουν». – Όλα θα πάνε καλά, ίσως όχι σήμερα αλλά τελικά. Όταν είσαι αναστατωμένος, ρώτησε τον εαυτό σου, «θα με νοιάζει αυτό σε ένα χρόνο από τώρα;». Τις περισσότερες φορές όχι. Θυμήσου, μερικές φορές τα κακά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή, σου ανοίγουν τα μάτια στα καλά πράγματα που δεν έδινες προσοχή στο παρελθόν.

9. Παράδοση στην άνεση. – Η πιο κοινή και επιβλαβής εξάρτηση είναι ο εφησυχασμός στην άνεση. Γιατί να κυνηγήσεις κάτι μεγαλύτερο όταν έχεις ήδη 324 τηλεοπτικά κανάλια και μια πολυθρόνα; Απλά φάε μερικά ποπ κορν και ξέχνα τα μεγαλόπνοα σχέδια σου. ΟΧΙ! Η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη ξεκινάει έξω από τη ζώνη άνεσης σου. Το να βγεις έξω από τη ζώνη άνεσης σου θα βάλει τα πράγματα σε μια προοπτική από μια γωνία που δεν μπορείς να συλλάβεις τώρα και θα ανοίξει τις πόρτες των ευκαιριών που δεν αλλιώς δεν θα υπήρχαν.

10. ΔΕΝ πιστεύεις ότι ΜΠΟΡΕΙΣ. – Αν δεν ξέρουμε ότι η σπουδαιότητα είναι εφικτή, δεν θα προσπαθήσουμε να την επιτύχουμε. Πάρα πολύ συχνά, δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από το αρκετά καλά. Μερικές φορές πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσεις ότι πραγματικά ΜΠΟΡΕΙΣ. Και μερικές φορές χρειάζεται παραπάνω από μια προσπάθειες. Αν το «Σχέδιο Α» δεν λειτουργήσει, μην εκνευρίζεσαι. Το αλφάβητο έχει άλλα 23 γράμματα που ευχαρίστως θα σου δώσουν μια ευκαιρία να το κάνεις σωστά. Οι λανθασμένες επιλογές μας φέρνουν συνήθως στις σωστές θέσεις, τελικά. Αλλά πρέπει να πιστέψεις στις δικές σου δυνατότητες για να φτάσεις εκεί.

via

Pages