Σύγχρονες έρευνες για την ευτυχία - Point of view

Εν τάχει

Σύγχρονες έρευνες για την ευτυχία




Διεθνής ομάδα ψυχολόγων μελέτησε επί τρία χρόνια τη σημασία της φράσης "είμαι πολύ ευτυχισμένος" και διαπίστωσε ότι ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της ζωής του. Ευτυχισμένος γίνεσαιΗ αισιοδοξία, η αυτοεκτίμηση και η αγάπη για τον εαυτό μας αρκούν για να νιώσουμε καλύτερα…


hapiness-tips



  • Η σκληρή δουλειά  και οι δυσκολίες φέρνουν την ευτυχία  Μία μελέτη υποστηρίζει ότι η σκληρή δουλειά μπορεί να αποτελεί κλειδί για την ευτυχία -μαζί με τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις. Συγκεκριμένα, η προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου στη δουλειά – και όχι η τελική επίτευξή του- μας χαρίζει μέγιστη ικανοποίηση, ενώ εξ ίσου σημαντικό είναι να έχει κάποιος καλές διαπροσωπικές σχέσεις.
  • Η καλή διάθεση και η θετική στάση απέναντι στη ζωή είναι το καλύτερο φάρμακο για να σταματήσουμε το χρόνο Σε μια έρευνα που αφορούσε ανθρώπους απ’ όλο των κόσμο ηλικίας άνω των 100 ετών, εντοπίστηκαν τρία κοινά στοιχεία:
         1. Είχαν μια δύσκολη ζωή (υποχρεώσεις, πόλεμο, στερήσεις, δοκιμασίες) γεγονός που τους ανάγκασε να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους,
         2. Είχαν χιούμορ και
         3. Ήταν αισιόδοξοι, είχαν εσωτερική χαρά.
  • Ευτυχία και υγεία. Όλες οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πια ότι οι σκέψεις σου επηρεάζουν το σώμα και την γενικότερη οργανική σου υγεία. Επομένως, αν κάνεις θετικές σκέψεις χαράς, θα έχεις καλή υγεία. Το έλεγε και ο Πλάτων : «Η μεγάλη πλάνη των γιατρών είναι ότι προσπαθούν να θεραπεύσουν το σώμα χωρίς να προσπαθούν να θεραπεύσουν συγχρόνως και το πνεύμα». 
  • Η κοινωνική αναγνώριση, η μακροζωία και η ευτυχία. Μελετώντας τη ζωή όσων πήραν βραβείο Νόμπελ και όσων προτάθηκαν, αλλά δεν το πήραν, διαπιστώθηκε ότι οι βραβευμένοι έζησαν 7 χρόνια περισσότερο κατά μέσο όρο. Η θετική στάση από τους γύρω μας, καθώς και η αναγνώριση της προσφοράς μας έχει ορατά αποτελέσματα στη ζωή και την υγεία μας.
  • woman-reading-books
  • Η ευτυχία και η επιτυχία (ενσυναίσθηση, ρίσκο-καλή επικοινωνία). Σε έρευνα που αφορούσε απόφοιτους με υποτροφία του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, διαπιστώθηκε ότι αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτηση τους (50 περίπου) αυτοί που πέτυχαν και είχαν μια ευτυχισμένη ζωή  ήταν οι μέτριοι μαθητές, που ρίσκαραν περισσότερο στη ζωή τους, που ενδιαφέρονταν για τους συνανθρώπους τους, που μπορούσαν να μεταβιβάσουν ευθύνες και να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες τους και όχι αυτοί που ήταν αριστούχοι.
  • Η πίστη σαν βασικό στοιχείο ευτυχίας. Η αναζήτηση της ευτυχίας απαιτεί μια πίστη σε κάτι πέρα από εμάς, δηλαδή στο ανώτερο κομμάτι του εαυτού μας, που θα κινήσει την βούλησή μας. Απαιτεί αγάπη, επειδή κάθε πίστη είναι μια μορφή αγάπης.
      «Η πίστη είναι μια από τις δυνάμεις με τις οποίες ζει ο άνθρωπος και η ολοσχερής  έλλειψή της σημαίνει κατάρρευση». William Chase
      • via

        Pages