Σχέσεις: Οι πραγματικοί λόγοι που τα ζευγάρια παίρνουν διαζύγιο (+ Extra post: Ζει με τον άντρα... τον εραστή της και το παιδί τους) - Point of view

Εν τάχει

Σχέσεις: Οι πραγματικοί λόγοι που τα ζευγάρια παίρνουν διαζύγιο (+ Extra post: Ζει με τον άντρα... τον εραστή της και το παιδί τους)




Αν ρωτήσεις ένα ζευγάρι για τους λόγους που το οδήγησαν στην απόφαση να πάρει διαζύγιο, η πιο «ευγενική» απάντηση που θα πάρεις είναι μάλλον «ασυμφωνία χαρακτήρων». Ή αλλιώς «ζητούσαμε διαφορετικά πράγματα, δεν ταιριάζαμε».






Αλλά και πάλι μιλάμε για μια «ευγενική» απάντηση. Οι πραγματικοί λόγοι έχουν συνήθως να κάνουν με άλλα πράγματα και πρώτος – πρώτος στη λίστα φιγουράρει αυτός της απιστίας. Δύσκολο όμως να το παραδεχτεί κανείς.



Η ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο ωστόσο έκανε τους χρήστες της πλατφόρμας του Reddit να «ανοιχτούν» περισσότερο και σε μια online συζήτηση υπήρξαν ιδιαιτέρως ειλικρινείς με τους λόγους που διέλυσαν τον γάμο τους. Να τι έγραψαν (και αναδημοσίευσε η αμερικάνικη Huffingthon Post):

1. «Συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να κάνω μαζί του παιδιά. Δεν τον εμπιστευόμουν με παιδιά, οπότε σκέφτηκα ότι αφού δεν τον εμπιστεύομαι μαζί τους γιατί να τον εμπιστεύομαι τριγύρω μου;»

2. «Δεν μπορούσε να με ελέγξει και να με χειραγωγήσει πια. Από τη στιγμή που αντιλήφθηκα και ξεσκέπασα τον ναρκισσισμό της, ο γάμος τελείωσε».

3. «Αισθανθήκαμε ότι μεγαλώναμε διαφορετικά. Την αγάπησα και μ” αγάπησε, αλλά τελικά το χάσμα που δημιουργήθηκε ανάμεσά μας ήταν αγεφύρωτο».

4. «Ανακαλύψαμε ότι δεν μπορούσα να αποκτήσω παιδιά χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης και εκείνη αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Έμεινε έγκυος από κάποιον άλλο».

5. «Παντρευτήκαμε πολύ νέοι. Εγώ ήμουν 23 και εκείνος 30 και απλά ο γάμος μας δεν δούλεψε. Εξελιχθήκαμε σε διαφορετικούς ανθρώπους απ’ όταν ξεκινήσαμε και είχαμε ένα φιλικό χωρισμό. Ένα από τα βασικά μας προβλήματα ήταν ότι ποτέ δεν συζητήσαμε σωστά το μέλλον μας και νομίζω ότι τελικά κάναμε απλά υποθέσεις για τις προτεραιότητες ο ένας του άλλου. Για παράδειγμα, εγώ ήθελα να ζήσω στην πόλη και αυτός στην εξοχή».

6. «Ήταν εξαρτημένος από εμένα. Ήμασταν μαζί δέκα χρόνια- τα έξι παντρεμένοι- και ποτέ του δεν έμεινε σε μία δουλειά για πολύ καιρό. Στην αρχή πίστευα τις δικαιολογίες του και προσπαθούσα να είμαι υποστηρικτική, αλλά τελικά βαρέθηκα να μην παίρνει την ευθύνη για την τεμπελιά του. Τα τελευταία δυο χρόνια του γάμου μας, δούλευα σε δυο δουλειές και αυτός ήταν άνεργος για έναν χρόνο. Με βοηθούσε με τις δουλειές του σπιτιού; Καθόλου! Έφτανα στο σπίτι στις 11 το βράδυ- έλειπα από τις 7 το πρωί- και απαιτούσε να του μαγειρέψω. Καθόταν όλη μέρα και έπαιζε video games και «έτρωγε» τα λεφτά μου».

7. «Παντρευτήκαμε για λάθος λόγο. Δεν έπρεπε να είχαμε παντρευτεί εξ αρχής. Θέλαμε να ζήσουμε το “όνειρο”».

8. «Δεν μπορούσα να την εμπιστευτώ. Την είχα πιάσει πολλές φορές να μου λέει ψέματα και κατέληξα να έχω δεύτερες σκέψεις για οτιδήποτε μου έλεγε. Τελικά, αυτό άρχισε να επηρεάζει τη σχέση μας καθώς επεξεργαζόμουν όλα όσα έλεγε και έκανε…»

9. «Δεν μπορούσα να ανεχτώ άλλο τη διαρκή κριτική του. Δεν είχα φανταστεί ότι ο γάμος μου θα με έκανε να νιώθω άσχημα».

10. «Δεν υπήρχε πάθος. Είχαμε ένα βολικό και ήρεμο γάμο για 11 χρόνια. Δεν είμαι σίγουρη ότι είχαμε ποτέ πάθος, αλλά προς το τέλος είμαστε περισσότερο δυο καλοί σύντροφοι που κάναμε σεξ μία φορά την εβδομάδα. Μέχρι που εκείνη έκανε σχέση με έναν συνάδελφό της και εγώ συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν ερωτευμένος πια».

******************


Ζει με τον άντρα... 

τον εραστή της και το παιδί τους




Αυτή η οικογένεια διαφέρει από τις άλλες


Η Jaiya Ma ζούσε ήδη έξι χρόνια με τον 49 ετών σύντροφό της, Jon Hanauer, όταν εκείνος την προέτρεψε να βρει έναν καινούριο εραστή.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες η 34χρονη είχε ερωτευτεί έναν σχεδιαστή επίπλων, τον 44χρονο Ian Ferguson, κατά τη διάρκεια μαθημάτων χορού και ένα χρόνο μετά έμεινε έγκυος στο παιδί του.

Ο Jon έμεινε στο πλευρό της, καλωσόρισε τον Ian στο σπίτι του και οι δύο άντρες τη βοήθησαν να φέρει στον κόσμο τον Eamon κατά τη διάρκεια ενός… οργασμικού τοκετού.

Τώρα οι τρεις τους ζουν όλοι μαζί στο πανέμορφο σπίτι τους στην Topanga της Καλιφόρνια και μεγαλώνουν τον Eamon, ο οποίος είναι τώρα 2,5 ετών.

«Είμαι τόσο τυχερή» λέει η Jaiya, σεξολόγος στο επάγγελμα. «Έχω δύο υπέροχους άντρες που νοιάζονται για μένα και για τον γιο μου. Το ότι έχει τρεις γονείς κάνει τα πάντα ευκολότερα και όλοι μιλούν για το πόσο ανεπτυγμένος και ώριμος είναι ο Eamon.

Η Jaiya και ο Jon γνωρίστηκαν το 2000 σε ένα μάθημα ταντρικής γιόγκα στο Cinncinati του Οχάιο και ερωτεύτηκαν τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς κατά τη διάρκεια σεμιναρίου επιμόρφωσης δασκάλων τάντρα.

«Ο Jon είχε ξαπλώσει στο πάτωμα, παριστάνοντας το μαθητή και με τράβηξε επάνω του. Αμέσως αισθανθήκαμε κάτι. Ήταν κεραυνοβόλο και για τους δυο μας» περιγράφει η Jaiya.

«Συνέβη κάτι που δε μπορώ να το περιγράψω απλά με λόγια. Απλά την κρατούσα επί τρεις ώρες φιλώντας την στα μάγουλα» προσθέτει ο Jon.






Η Jaiya ήταν τότε αρραβωνιασμένη με έναν άντρα, ο οποίος όμως δε μπορούσε να δεχτεί την ιδέα να «μοιράζεται» τη σύντροφό του, παρότι είχαν συζητήσει το να έχουν μια «ανοιχτή σχέση».

Έξι μήνες μετά η Jaiya και ο Jon συγκατοίκησαν και άρχισαν να δουλεύουν μαζί, βοηθώντας ζευγάρια που είχαν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή. Οι δυο τους έγραψαν ένα βιβλίο το «Red Hot Touch», για τη σπουδαιότητα του ο ένας σύντροφός να αγγίζει τον άλλον, προκειμένου να παραμείνει η σχέση «ζωντανή».





«Είχαμε ανοιχτή σχέση. Ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς ο ένας με τον άλλο και το συζητούσαμε όταν νιώθαμε κάτι για κάποιον άλλο» είπε η Jaiya.

«Όμως το 2007 γνώρισα κάποιον αρκετά νεότερο. Ο Jon δεν είχε πρόβλημα να κάνω σχέση μαζί του. Τελικά ήρθε να μείνει μαζί μας» συνέχισε.





Λίγους μήνες όμως μετά η Jaiya ανακάλυψε ότι εκείνος ο άντρας την είχε απατήσει με μια φίλη της, χωρίς να την έχει ενημερώσει και χωρίς εκείνη να του δώσει τη συγκατάθεσή της.

«Ένιωσα συντετριμμένος και ένοχος που δεν μπόρεσα να την προστατέψω. Ο τύπος εκείνος τη χειραγώγησε και θύμωσα με τον εαυτό μου που με ξεγέλασε. Έφτασα στο σημείο να μη θέλω να βγω από το σπίτι» είπε για εκείνον ο Jon.

Το ζευγάρι λίγο μετά μετακόμισε στο Λος Άντζελες για την προώθηση του DVD τους και ο Jon άρχισε να ανησυχεί γιατί η Jaiya ένιωθε την ανάγκη να βγαίνει έξω και να γνωρίζει κόσμο.






«Ο Jon είχε αρχίσει να γίνεται πολύ ήσυχος και εσωστρεφής. Μου είπε ότι έπρεπε να βρω κάποιον άλλο. Τότε περνούσαμε μια δύσκολη φάση. Αλλά η κοινή μας “δουλειά” μας κράτησε μαζί» είπε η Jaiya.

Η Jaiya έβαλε αγγελία στο Craigslist ρωτώντας αν υπήρχε κάποιος άνδρας που θα ενδιαφερόταν να τη βγάλει έξω… και δέχτηκε πολλές προτάσεις για δείπνο!

«Κανείς τους δε με ενδιέφερε, δεν έβρισκα κάποιο σημείο επαφής μαζί τους. Μέχρι που στις 11 Ιουλίου του 2007 πήγα σε ένα μάθημα χορού και γνώρισα τον Ian. Προσπαθούσα να αποφεύγω να χορεύω με άλλους, αλλά ο Ian ήταν πολύ εκδηλωτικός. Ξαφνικά ένιωσα τα χέρια του επάνω μου και ένιωσα ασφαλής» συνέχισε.

Ο Ian της είπε ότι είχε χωρίσει πρόσφατα, είχε αρχίσει να βγαίνει με άλλες γυναίκες και πως είχε «ανακαλύψει» τις πολυγαμικές σχέσεις πριν από δύο εβδομάδες.

«Με εξέπληξε αυτό. Φαίνεται πως γνωρίσαμε ο ένας τον άλλο την κατάλληλη περίοδο. Είπα αμέσως στον Jon ότι είχα γνωρίσει έναν καταπληκτικό τύπο και χάρηκε πολύ για μένα» είπε.

«Το να μιλάω με εκείνη ήταν τόσο αναζωογονητικό. Καταλαβαίνει πραγματικά τους άντρες λόγω της δουλειάς της. Ερωτευτήκαμε αμέσως. Δε χρειάστηκε να το σκεφτούμε ξανά ότι “είχαμε βρει τον ένα και μοναδικό”» είπε ο Ian.

«Είχα κι εγώ έντονες επαφές με άλλες γυναίκες και ξέρω πώς είναι το συναίσθημα. Ξέρω πόσα μπορεί να προσφέρει στη ζωή σου, πόσο σε γεμίζει και σου δίνει ενέργεια» πρόσθεσε ο Jon.





H Jaiya και ο Ian άρχισαν να έχουν σεξουαλικές επαφές ένα χρόνο μετά ενώ συζητούσαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ένα παιδί η Jaiya έμεινε έγκυος.

«Είχαμε συζητήσει και με τον Jon στο παρελθόν το να αποκτήσουμε ένα παιδί, αλλά εκείνος ένιωθε ότι δεν είναι έτοιμος» είπε Jaiya.

«Τη ρώτησα αν ήταν σίγουρη ότι ήθελε να κρατήσει το παιδί και μου απάντησε θετικά. Από τη στιγμή που ήξερα ότι ήταν αυτό που ήθελε πραγματικά, δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό» συνέχισε ο Jon.

O Ian τους βοήθησε οικονομικά προκειμένου να μετακομίσουν σε ένα καινούριο σπίτι στα βουνά της Topanga στην Καλιφόρνια και οι τρεις τους άρχισαν να πηγαίνουν σε μαθήματα οργασμικού τοκετού καθώς ήθελαν το μωρό να γεννηθεί στο σπίτι.





«Έχουμε κινηματογραφήσει τη γέννα και το υλικό υπάρχει στο νέο μας DVD» λέει ο Jon.

O Eamon γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 2009 ενώ γύρω από την πισίνα ήταν και οι τρεις γονείς του.

«Ήταν μοναδική εμπειρία. Ο Ian με κρατούσε στην αγκαλιά του όταν γεννιόταν ο Eamon και ο Jon ήταν δίπλα μου έξω από την πισίνα και ήταν εκείνος που έκοψε τον ομφάλιο λώρο. Κλαίγαμε και οι τρεις» θυμάται η Jaiya.

Η εμπειρία της γέννας τους έφερε ακόμη πιο κοντά και οι τρεις τους αποφάσισαν να ζήσουν όλοι μαζί σα μια οικογένεια.

Και οι τρεις παραδέχονται ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν όταν ο Eamon πάει σχολείο. «Υπάρχουν όμως τόσο μοντέρνες οικογένειες, με θετούς γονείς, με δύο πατεράδες ή δύο μαμάδες, που μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται» λέει η Jaiya.

Ο Eamon άρχισε να φωνάζει από μόνος του τον Ian «dada» χωρίς να του το πει κανείς, ενώ μερικές φορές φωνάζει τον Jon «Poppa Jon».



via1 via2

Pages