Αρρενωπότητα - Point of view

Εν τάχει

Αρρενωπότητα









Αρρενωπότητα είναι η τέχνη του να συντηρείς εσκεμμένα κάποια χαρακτηριστικά που για αιώνες έχουν συνδεθεί με το ανδρικό φύλο, είτε ως μύθοι είτε ως παράδοση είτε ως προσδοκία, χωρίς να διακυβεύονται η προσωπικότητα και οι επιλογές τη στιγμή που η μάζα τα απαξιώνει ως αναχρονιστικά.


Αρρενωπότητα είναι η τέχνη του να γίνεσαι σκληρός, αλλά όχι βάρβαρος, παίζοντας με τις ιδιότητες και αφήνοντας το αίσθημα του καταστροφικού που θα κορεστεί μόνο σταδιακά αν κάποιος αποδειχθεί ικανός να το προκαλέσει.


Αρρενωπότητα είναι η τέχνη της ατσουμπαλοσύνης δίχως έπαρση, της ατημέλειας χωρίς εμμονή, της επίγνωσης των «θέλω», χωρίς φλυαρία αλλά με πράξη, ο συνδυασμός της σκληρής τρυφερότητας με το δυναμισμό, της ευφυΐας με την αφέλεια, η ικανότητα να κάνεις όσες πλησιάζουν να φαντάζονται και να μαντεύουν, ξέροντας πως θα τις αποκτήσεις, αλλά ποτέ δεν θα σε κατέχουν.


Αρρενωπότητα είναι οι εμπειρίες που δεν κατονομάζονται, τα αντίθετα που συναινούν με το χρόνο, ο αυνανισμός που έγινε σύνεση, το σόκιν όταν οι υπόλοιποι γίνονται αθυρόστομοι, το «έτσι γουστάρω εγώ», εκεί που οι άλλοι επικαλούνται δικαιώματα και διεκδίκηση, όταν κάποιοι δειλιάζουν παρά τις μεγαλοστομίες τους.


Αρρενωπότητα είναι η τέχνη του να χαρίζεσαι ως δώρο αποκλειστικά σε εκείνες που για σένα αφέθηκαν, η μαγεία του να πυροδοτείς λίγα και να αποκαλύπτεις πολλά, το γλυκανάλατο που δεν γίνεται ρομαντισμός, η αυτοπεποίθηση που δε μετατρέπεται σε θρασύτητα.


Αρρενωπότητα είναι η σεξουαλική διαθεσιμότητα με τη σωφροσύνη της κατάφασης, η αυτονομία που δεν γίνεται συγκατάβαση, το κάλλος που εμποτίζεται από το όλο…


Η αρρενωπότητα είναι, δυστυχώς, μια ξεχασμένη από τις πολλές τέχνη.


Σι Μπεμόλ

mms4ep413_sc45_1320
David-BEckham-Vogue-1024x682
img-holdingtbt0501_195709132298-1050x700
silence-photo-1024

via

Pages