Είναι όμορφη η ζωή - Point of view

Εν τάχει

Είναι όμορφη η ζωή





Δεν θέλω ν’ αλλάξει ο κόσμος

Είναι όμορφη η ζωή και η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ, ακόμα και αν πεθάνεις εσύ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να αλλάξει ο κόσμος. Μια χαρά είναι μες την παράνοια. Εγώ δεν θέλω ν’ αλλάξει ο κόσμος γιατί μετά θα ψάχνω να βρω με τι να γελαω. Ενώ τώρα μια βόλτα στο “κεντρο τύπου” της γειτονιάς μου, μια ματιά στα blog, στο Facebook, μου προσφέρει απλόχερα άφθονο και δωρεάν γέλιο και διασκέδαση.

Με συμφέρει να μείνουν όλα όπως έχουν, γιατί γελάω -όταν δεν γαμοσταυρίζω- αφάνταστα. Έχει πολύ πλάκα να βλέπεις το ένα τίποτα να χαριεντίζεται με το άλλο τίποτα. Ο ΕΝΦΙΑ είναι αγγούρι Καλυβιώτικο και ‘σεις μιλάτε για το αν οι δόσεις θα είναι 5. 6. ή 7 !!!!! Είναι να κλαίς απ’ τα γέλια. Τύφλα να ‘χουν τα θέατρα κι ο Αριστοφάνης μαζί.

Διαβάζεις στα εξώφυλλα των εφημερίδων τους τίτλους για ξεκαρδιαστικά γέλια, του φρενοκομείου Ελλάς … Ο Τσίπρας να προσκυνάει στο Άγιο Όρος – Ο Σαμαράς στον τάφο της Αμφίπολης – ο Καραντζαφέρης κι ο Λοβέρδος ξανά πίσω στο μαντρί – ο Κουβέλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας – ο ΕΝΦΙΑ σκανδαλίζει με το μέγεθος του τους Έλληνες ορθοδόξους χριστιανούς … και όλα τα καλοκαιρινά καλούδια, μαζί με κάμποσους να πνίγονται στην Ελλάδα των ναυτικών και με τον τιτανοτεράστιο –κυριολεκτικά- Βενιζέλο να χρησιμοποιεί κρατικό ζεστό χρήμα στις μετακινήσεις του κοντά 6.000 την ώρα, γιατί ο πεθερός του τον άφησε χωρίς χαρτζιλίκι.

Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι ν’ αντιληφθούν τα απλά κι ασήμαντα καθημερινά γεγονότα, που δηλώνουν ότι είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι, όπως ας πούμε:

Τι σημαίνει να είσαι «Έλληνας παραθεριστής» Σημαίνει να κάνεις ηχηρή της ασήμαντη παρουσία σου και όχι σαν τον άλλο τον ξενέρωτο, που τόλμησε να καθίσει να διαβάσει δίπλα στο κύμα ένα βιβλίο να χαλαρώσει και να του σπας τ’ αρχίδια με τις ρακέτες, τις φωνές και τους κακομαθημένους κλώνους σου.

Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος με αντίληψη: Σημαίνει να κριτικάρεις αφ’ υψηλού, ενώ δεν ξέρεις να γράψεις μια αράδα λέξεις, ένα ολόκληρο άρθρο – σαιτ – εφημερίδα από ένα ορθογραφικό λάθος και μάλιστα με άψογα ορνιθοσκαλίσματα (γκρικλς)

Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος της αγάπης: Σημαίνει να υποτιμάς και να εκμεταλλεύεσαι όποιον αφελή σου προσφέρει πληροφορίες για την ζωή σου, την ευτυχία, τα οικονομικά, την ευεξία σου. Μετά μας τα κάνεις τούμπανο, για την αγάπη του θεού, της φύσης, του σύμπαντος, των ΕΛΛ, των Κουνέλ και όλες αυτές τις μαλακίες που συνεχώς παπαγαλίζεις.

Συνεχίστε όπως είστε, για να μπορώ να γελάω και να κάνω διακοπές όλο τον χρόνο, ενω εσείς δούλοι του θεού θα δουλεύετε, όσο αυτοί που προσκυνάτε σας δουλεύουν …

Μια χαρά κόσμος, όμορφος, αγγελικός με φως, αγάπη …

Και για πολλά γέλια.

Δεν πάω πουθενά αλλού!

  Εδώ θα μείνω!



Irini Krino
via

Pages