Θα’ πρεπε η αλήθεια να διδάσκεται σε όλους ή μόνο στους λίγους διαλεχτούς; - Point of view

Εν τάχει

Θα’ πρεπε η αλήθεια να διδάσκεται σε όλους ή μόνο στους λίγους διαλεχτούς;




- ΜΙΡΔΑΔ : Η ανάσα σας πάνω στον άνεμο σίγουρα θα κατοικήσει μέσα σε κάποιο στήθος. Μη ρωτάτε ποιανού στήθος θα είναι. Φροντίστε μονάχα η ανάσα η ίδια να’ ναι καθαρή. 


Ο λόγος σας θα ζητήσει και σίγουρα θα βρει κάποιο αυτί. Μη ρωτάτε ποιανού το αυτί θα είναι. Φροντίστε μονάχα ο λόγος ο ίδιος να’ ναι ένας αληθινός μαντατοφόρος της Ελευθερίας. 


Η σιωπηλή σας σκέψη σίγουρα θα παρακινήσει κάποια γλώσσα σε ομιλία. Μη ρωτάτε ποιανού γλώσσα θα είναι. Φροντίστε μονάχα η ίδια η σκέψη να’ ναι φωτισμένη με στοργική Κατανόηση. 


Μη νομίζετε καμιά προσπάθεια χαμένη. Μερικοί σπόροι κείτονται θαμμένοι στο χώμα για πολλά χρόνια, μα γρήγορα έρχονται στο φως, όταν τους αναταράξει η ανάσα της πρώτης ευνοϊκής εποχής. 


Ο σπόρος της Αλήθειας υπάρχει σ’ όλους τους ανθρώπους και σ’ όλα τα πράγματα. Το έργο σας δεν είναι να σπείρετε την Αλήθεια, μα να προετοιμάσετε την ευνοϊκή εποχή για τη βλάστησή της. Όλα είναι δυνατά στην αιωνιότητα. 

Γι’ αυτό, μην απελπίζεστε για κανενός την Ελευθερία, μα διδάξτε το μήνυμα της λύτρωσης, σ’ όλους με την ίδια πίστη και ζήλο, στους μη αναζητητές, όπως και στους αναζητούντες. 

Γιατί οι μη αναζητούντες σίγουρα θα καταλήξουν να ποθήσουν κι οι σημερινοί νεοσσοί κάποια μέρα θα ραμφίσουν τα φτερά τους στον Ήλιο και με τις φτερούγες τους θα σκίσουν τις μακρινότερες και τις πιο απρόσιτες εκτάσεις τ’ ουρανού.
Μιχαήλ Ναϊμύ, 
Το Βιβλίο του Μιρδάδ, 
Κεφάλαιο 27ο, σελ.179-180.

Εκδ. Πύρινος Κόσμος


Ioannis Avgoustatos
via

Pages