Οι συζυγικές σχέσεις: Χρειάζονται συνεχώς φροντίδα - Point of view

Εν τάχει

Οι συζυγικές σχέσεις: Χρειάζονται συνεχώς φροντίδα



Οι συζυγικές σχέσεις δεν είναι μια στατική κατάσταση. Εξελίσσονται συνεχώς, διαπερνούν διάφορες καλές ή κακές φάσεις και κανένας δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένος.

relationship-truths Η ευτυχία στην οικογένεια εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα των συζυγικών σχέσεων. Οι επιπτώσεις των κακών σχέσεων στην ποιότητα ζωής και ανατροφής των παιδιών μπορεί να τα τραυματίζουν για όλη τους τη ζωή.

Οι προσπάθειες για την καλλιέργεια σχέσεων αγάπης και αλληλοσεβασμού στο ζευγάρι πρέπει να είναι συνεχείς και διαχρονικές. Τα οφέλη μιας υγιούς σχέσης είναι ανεκτίμητα και για τους δύο, όπως επίσης για όλη την υπόλοιπη οικογένεια.

wife-relations  Είναι σημαντικό να τονίσουμε μερικά πράγματα που βοηθούν για καλύτερες συζυγικές σχέσεις:
1. Τέλειο ζευγάρι δεν υπάρχει. Ακόμη και σε ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί οι δυο να μαλώνουν μεταξύ τους συχνά. Όμως έχουν σεβασμό και γνωρίζουν καλά τα όριά τους.
2. Όλες οι σχέσεις έχουν συζητήσεις και διαφωνίες. Σε καλές σχέσεις οι διαφωνίες γίνονται ορθά. Μάθετε να διαφωνείτε δημιουργικά, χωρίς να πληγώνετε τους άλλους.
3. Έρευνες δείχνουν ότι ο γάμος κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχείς και υγιείς. Οι παντρεμένοι έχουν πιο λίγους πονοκέφαλους, πόνους της πλάτης και στρες.
4. Οι συζυγικοί καβγάδες με επιθετικότητα και στρες έχουν κακές συνέπειες για την καρδία. Οι γυναίκες που παραμένουν σιωπηλές κινδυνεύουν πολύ περισσότερο.
5. Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία των ανδρών και των γυναικών. Όμως φαίνεται ότι η διάρκεια ζωής αυξάνεται λόγω γάμου πιο πολύ στους άνδρες παρά στις γυναίκες.
6. Το στρες στην εργασία αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Τα καλά νέα είναι ότι οι καλές συζυγικές σχέσεις και η συνοχή στο ζευγάρι μειώνουν την πίεση λόγω εργασίας.
7. Το υποσυνείδητο των γυναικών για επιλογή άνδρα και συζύγου δεν επηρεάζεται μόνο από την αρρενωπότητα, αλλά και από το ενδιαφέρον του για τα παιδιά.
8. Προσέξτε: Τα υψηλά επίπεδα εργασιακού στρες που μεταφέρονται στο σπίτι οδηγούν σε ένταση και διαφωνίες στο ζευγάρι, που μπορεί να είναι γενεσιουργός αιτία για διαζύγιο.
science archives

Pages