Τι είναι μοναξιά; Η λύση του προβλήματος - Point of view

Εν τάχει

Τι είναι μοναξιά; Η λύση του προβλήματος



Μπορεί να μένεις μόνος, επειδή θέλεις να φτιάξεις κάτι για κάποιον άλλον, κι όμως, δεν νιώθεις ποτέ μόνος αυτές τις στιγμές. Αισθάνεσαι τον άλλον δίπλα σου. Νιώθεις πως βρίσκεσαι κοντά του διότι το έργο που παράγεις είναι για εκείνον. Σκέφτεσαι ήδη την χαρά που θα του δώσει αυτό που θα του προσφέρεις κι έτσι χαίρεσαι κι εσύ. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορείτε ακόμη κι όταν είσαστε χώρια στον χώρο να είσαστε μαζί. Όταν κάνεις κάτι για τον άλλον στην ουσία του δίνεις τον εαυτό σου, το μόνο που έχεις πραγματικά, γιατί αυτό είσαι. Γι' αυτό κι η πράξη του δώρου έχει τόσο μεγάλη αξία, ειδικότερα όταν το φτιάχνεις ο ίδιος.
  Ενώ, πότε παρατηρούμε ότι νιώθουμε μοναξιά; Όταν δεν έχουμε κάποιον δίπλα μας; Μα μπορεί να έχουμε πολλούς δίπλα μας και να μην τους νιώθουμε κοντά μας. Οποιοσδήποτε μπορεί να βγει στο κέντρο ή στην πλατεία της πόλης που μένει και να βρει δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες ανθρώπους εκεί. Δεν μένουμε σε σπηλιές μακριά απ' τον κόσμο. Κι όμως, οι άνθρωποι στις πόλεις, ειδικά στις μεγαλύτερες είναι που νιώθουν πιο έντονα και συχνά το συναίσθημα της μοναξιάς. Άρα η μοναξιά δεν έχει να κάνει με το σώμα και την ύλη, αλλά με την νοητική ένωση μεταξύ των ανθρώπων.
Μοναξιά είναι να μην έχεις κάπου, κάποιον, για να προσφέρεις. Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει και η Ανθρωπότητα. Αν νιώθεις μοναξιά σημαίνει ότι δεν προσφέρεις τίποτα σε κανέναν.


Η λύση είναι να γίνεις ανθρώπινος, και να προσφέρεις.

  



http://skepsou-ine-anagi.blogspot.gr/

Pages