Τα πιο extreme πράγματα που έχουν κάνει ηθοποιοί για τις ανάγκες ρόλων - Point of view

Εν τάχει

Τα πιο extreme πράγματα που έχουν κάνει ηθοποιοί για τις ανάγκες ρόλων

Οι παρακάτω ηθοποιοί δεν αρκέστηκαν να ερμηνεύσουν απλά τους ρόλους τους. Μπήκαν στο πετσί τους (μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Robert De Niro στο Cape Fear (1991)
Το γνωστό remake με τον De Niro στο ρόλο που ερμήνευσε κάποτε ο Robert Mitchum. Ο ηθοποιός ήθελε να αποδώσει στην εντέλεια τον χαρακτήρα ενός βιαστή, που πλήρωσε τον οδοντίατρο 5.000 δολάρια για να του καταστρέψει τα δόντια, ώστε να φαίνεται πως είχε παραμείνει στη φυλακή.

Nicolas Cage στο Leaving Las Vegas (1995)
Οι ερμηνείες του Nic είναι extreme από μόνες τους. Όταν τον εμπνέει και ο ρόλος, ο Nicolas φτάνει στα άκρα! Για τη συγκεκριμένη ταινία, στην οποία ο Cage υποδύεται έναν αλκοολικό που θέλει να αυτοκτονήσει, μαγνητοσκοπήσει τον εαυτό του πιωμένο, ώστε να αποδώσει πιο καλά τον ρόλο του.

Heath Ledger στο The Dark Knight (2008)
Ο αδικοχαμένος Heath έμενε μόνος του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να τελειοποιήσει το ρόλο του αιώνιο εχθρού του Batman, Joker.

Robert De Niro στο Raging Bull (1980)
Ξανά ο De Niro στο ρόλο που του χάρισε το Oscar. Για να υποδυθεί τον θρύλο του μποξ, Jake La Motta, ο De Niro έβαλε αρκετά κιλά και έσπασε το πλευρό του συμπρωταγωνιστή του Joe Pesci κατά τη διάρκεια μίας σκηνής.

Christian Bale στο The Machinist (2004)
Ο Christian έχασε το 1/3 της μυϊκής του μάζας για τις ανάγκες του ρόλου, με αποτέλεσμα φυσικά να προκληθεί πρόβλημα στην υγεία του.

Charlize Theron στο Monster (2003)
Άλλη μία Οσκαρική ερμηνεία, για την οποία όμως απαιτήθηκε μία εκπληκτική μεταμόρφωση.

Tom Hanks στο Cast Away (2000)
Ένας χρόνος από τη ζωή του Tom Hanks χαμένος καθώς ο ηθοποιός έβαλε αρκετά κιλά για τις σκηνές πριν να ναυαγήσει στο νησί, τα οποία στη συνέχεια έπρεπε να χάσει για τις σκηνές που υποδυόταν τον ναυαγό.

Billy Bob Thornton στο Sling Blade (1996)
Για να αποδώσει καλύτερα το ασταθές βήμα ενός αναμορφωμένου ψυχοπαθούς δολοφόνου, ο Thornton έβαζε σπασμένα γυαλιά (!) στα παπούτσια του...

Daniel Day-Lewis στο Last of The Mohicans (1992)
Ο ρόλος του δεν ήταν τόσο πια απαιτητικός, όμως ο Daniel έμεινε για έξι ολόκληρους μήνες στην άγρια φύση και επιβίωνε με το κυνήγι και τη γεωργία.

Hilary Swank στο Boys Don't Cry (1999)
Στην ταινία η Hilary υποδύεται έναν άντρα παγιδευμένο μέσα σε γυναικείο σώμα. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Hilary για να μπει στο πνεύμα του ρόλου ήταν να ζήσει σαν άντρας για ένα μήνα.

Pages