Ένας σύγχρονος μεσαιωνικός κήπος! - Point of view

Εν τάχει

Ένας σύγχρονος μεσαιωνικός κήπος!



Κατά το Μεσαίωνα, η Ninfa ήταν γνωστή ως ένα χωριό όπου μπορούσε κάποιος να ξαποστάσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη...


Ρώμη στη Νάπολη. Ήταν μια όαση πρασίνου στους πρόποδες των άγονων λόφων Lepini, που, όμως, καταστράφηκε από τον εμφύλιο πόλεμο του 13ου και 14ου αιώνα.
Το χωριό «μεταμορφώθηκε» επίσημα σε κήπο το 17ο αιώνα από τους ιδιοκτήτες της γης, παίρνοντας σιγά σιγά τη μορφή που έχει σήμερα κυρίως από το 1900 και μετά, οπότε δημιουργήθηκε μία από τις ωραιότερες βοτανικές συλλογές στον κόσμο.

Ο κήπος «Ninfa Gardens» πήρε σάρκα και οστά πάνω στα ερείπια του ομώνυμου μεσαιωνικού χωριού, καλύπτοντας έκταση περίπου 106 εκταρίων, ενώ ορισμένα κτίρια (εκκλησίες, πύργοι, κατοικίες) υπάρχουν ακόμη και σήμερα, ενώ οι δρόμοι του μετατράπηκαν σε «λεωφόρους με τριαντάφυλλα και λεβάντες»!Αφιερωμένος στις Νύμφες της Μυθολογίας, στεγάζει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, τα οποία προέρχονται από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στο ομώνυμο ποτάμι που ρέει στο εσωτερικό του ενδημεί η σπάνια πέστροφα Ninfa.Μοναδικό φυσικό αξιοθέατο με απόκοσμη ομορφιά, θεωρείται ως ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη παγκοσμίως, καθώς ανάμεσα από τα μεσαιωνικά ερείπια και δίπλα στο ποτάμι σίγουρα πλέχθηκαν μεγάλα ειδύλλια και αναπτύχθηκαν δυνατοί έρωτες!






















Pages