Το αγόρι που δεν μπορεί να ιδρώσει - Point of view

Εν τάχει

Το αγόρι που δεν μπορεί να ιδρώσει




Όταν κάνει ζέστη ο 3χρονος Φρεντ Τζέιμς δεν μπορεί να τρέξει και να παίξει σαν οποιοδήποτε άλλο παιδί. Η μητέρα του φροντίζει να του βρέχει τα ρούχα και να έχει κοντά του ανεμιστήρες. Ο Φρεντ πάσχει από μία πολύ σπάνια, αλλά και πολύ σοβαρή πάθηση: γεννήθηκε χωρίς ιδρωτοποιούς αδένες. Το σώμα του δεν μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας και το παιδάκι κινδυνεύει να πάθει θερμοπληξία, ακόμη και όταν δεν κάνει πολλή ζέστη.

Οι γονείς του Φρεντ κατάλαβαν από την αρχή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μωρό τους. Ο μικρός λιποθυμούσε από τους πρώτους μήνες της ζωής του και όταν ήταν δέκα μηνών, έπαθε μία σοβαρή κρίση υπερθερμίας που τον έστειλε στο νοσοκομείο. Τότε οι γιατροί διέγνωσαν την πάθησή του, η οποία είναι ανίατη και συνοδεύεται από διάφορα προβλήματα: το δέρμα του είναι ξηρό και ευαίσθητο, τα δόντια του είναι αιχμηρά και τα μαλλιά του αδύναμα και αραιά.

Παρά τα προβλήματα, ο μικρούλης είναι γεμάτος ζωή και όρεξη για παιχνίδι. Επειδή, όμως, είναι ακόμη μικρός για να καταλάβει τι είναι αυτό που του συμβαίνει, χρειάζεται συνεχώς επίβλεψη και προστασία.

ΠΗΓΗ

Pages