Ζει με 10 όγκους στον εγκέφαλο - Point of view

Εν τάχει

Ζει με 10 όγκους στον εγκέφαλο

Ένας νεαρός πατέρας, που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, κάνει την τελευταία του προσπάθεια να συγκεντρώσει κάποια χρήματα για να μπορέσει να συνεχίσει τη θεραπεία, που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή.

Ο 29χρονος Glen Cunningham από το South Shields στο Tyneside πάσχει από gliosarcoma και έχει 10 καρκινικούς όγκους στο κεφάλι. Το ταμείο του αρνήθηκε να πληρώσει για ένα φάρμακο που πιστεύει ότι θα μπορούσε να του δώσει λίγο παραπάνω χρόνο με τη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά.

Το νεαρό ζευγάρι έχει αποκτήσει μια κόρη 7 ετών και έναν γιο, ο οποίος τώρα είναι 10 μηνών. Το κόστος της θεραπείας του Glen με το συγκεκριμένο φάρμακο για ένα χρόνο αγγίζει τα 40.298 ευρώ και το ταμείο του τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να το καλύψει. Έτσι, ο ίδιος και η οικογένειά του αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν δωρεές για να μπορέσει να κάνει τη θεραπεία.

Ο Glen, που εργάζεται ως σοβατζής, δήλωσε: «Είναι η τελευταία μου ευκαιρία. Πρέπει να κάνω τις ενέσεις άμεσα. Δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Η σωτηρία μου εξαρτάται από μερικές χιλιάδες ευρώ. Ποτέ δε σκέφτηκα ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο. Το φάρμακο δε θα με θεραπεύσει, αλλά ελπίζω να παρατείνει για κάποιο χρονικό διάστημα τη ζωή μου».

Ο νεαρός πατέρας διεγνώσθη με καρκίνο το Δεκέμβρη του 2006. Τον επόμενο χρόνο υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και έκανε χειρουργικές επεμβάσεις. Τρία χρόνια μετά, το Σεπτέμβρη του 2010, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε «επιστρέψει» και ο Glen έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις.

Στις αρχές του 2011 οι εξετάσεις του ήταν πάλι αρνητικές και τότε ο Glen υποβλήθηκε σε μια ειδική θεραπεία με ακτίνες στον εγκέφαλο, που ονομάζεται gamma knife. Παρά την πολύχρονη μάχη του ο Glen αυτή τη στιγμή έχει 10 όγκους στον εγκέφαλό του, δύο εκ των οποίων είναι μη εγχειρήσιμοι.

Pages