Διαστροφή :
1. Η αλλοίωση ενός πράγματος από την αρχική του πορεία, νόημα ή κατάσταση σε παραμόρφωση ή παραφθορά αυτού που προοριζόταν αρχικά.
2. Σεξουαλική συμπεριφορά ή επιθυμία που θεωρείται μη φυσιολογική ή απαράδεκτη.
Αγνότητα:
Η πιο αφύσικη από όλες τις σεξουαλικές διαστροφές.
Aldous Huxley
Ο Θεός έδωσε στον άνδρα και την γυναίκα την χαρά και την απόλαυση τής σεξουαλικής σχέσης εντός του δεσμού τού γάμου, και η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη αναφορικά με το πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουν την σεξουαλική τους αγνότητα μεταξύ των ως συζύγων εντός του πλαισίου αυτής της ένωσης (Εφεσίους 5:31).
Οι άνθρωποι γνωρίζουμε καλώς το πόσο ευχάριστο είναι αυτό το δώρο τού Θεού αλλά το έχουμε επεκτείνει πέραν του γάμου και ουσιαστικά σε κάθε κατάσταση.
Η φιλοσοφία τών ανθρώπων τού κόσμου που λέει, «αν σ’ ευχαριστεί, κάνε το», διαποτίζει τις κουλτούρες, ιδιαιτέρως στην Δύση, ως το σημείο που η σεξουαλική αγνότητα αντιμετωπίζεται ως ξεπερασμένη και αχρείαστη.
Ωστόσο, δες τι λέει ο Θεός για την σεξουαλική αγνότητα.
«Επειδή, τούτο είναι το θέλημα τού Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχετε από την πορνεία· να ξέρει κάθε ένας από σας να κρατάει το δικό του σκεύος σε αγιασμό και τιμή· όχι σε πάθος επιθυμίας, όπως και τα έθνη, αυτά που δεν γνωρίζουν τον Θεό… Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν μας κάλεσε σε ακαθαρσία, αλλά σε αγιασμό.» (Α΄ Θεσσαλονικείς 4:3-5, 7).
Η περικοπή αυτή σκιαγραφεί τους λόγους για τους οποίους ο Θεός καλεί τα παιδιά Του να ζουν την σεξουαλική αγνότητα.
Πρώτον, είμαστε «αγιασμένοι» και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλουμε ν’ αποφεύγουμε την σεξουαλική ανηθικότητα.
Η λέξη «αγιασμένος» σημαίνει «εξαγνισμένος, αφιερωμένος [στον Θεό]». Ως χριστιανοί καλούμαστε να ζούμε μια εξαγνισμένη ζωή διότι μας αγίασε ανταλλάσσοντας την αμαρτία μας με την δικαιοσύνη τού Χριστού πάνω στον σταυρό και μας κατέστησε τελείως καινούρια δημιουργήματα εν Χριστώ (Β΄ Κορινθίους 5:17-21).
Η παλιά μας φύση, με όλη την ανηθικότητά μας, σεξουαλική και άλλη, έχει πεθάνει, και τώρα την ζωή που ζούμε, την βιώνουμε με πίστη σ’ Αυτόν που πέθανε για μας (Γαλάτας 2:20).
Αν συνεχίσουμε να ζούμε σε σεξουαλική ακαθαρσία (πορνεία) δείχνουμε ότι αρνούμαστε την αλήθεια αυτήν, και κάνοντάς το, δημιουργούμε εύλογο προβληματισμό κατά πόσον έχουμε αληθώς αναγεννηθεί.
Ο αγιασμός –η διαδικασία δια της οποίας γινόμαστε όλο και περισσότερο όμοιοι με τον Χριστό- αποτελεί μια ουσιαστική μαρτυρία ότι η σωτηρία μας είναι πραγματική.
Βλέπουμε επίσης στην Α΄ Θεσσαλονικείς 4:3-5 την αναγκαιότητα ελέγχου τού σώματός μας. Όταν ενδίδουμε στην σεξουαλική ανηθικότητα, δίνουμε μαρτυρία ότι το Αγιο Πνεύμα δεν μας γεμίζει διότι δεν κατέχουμε ένα από τα στοιχεία τού καρπού τού Πνεύματος — την εγκράτεια.
Ολοι οι πιστοί εκδηλώνουν τον καρπό τού Πνεύματος (Γαλάτας 5:22-23) σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, κι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσον επιτρέπουμε στο Πνεύμα να μας ελέγχει.
Η ανεξέλεγκτη «παθιασμένη επιθυμία» είναι έργο τής σάρκας (Γαλάτας 5:19), όχι του Πνεύματος.
Ετσι, ο έλεγχος τών έντονων επιθυμιών μας και η αγνή σεξουαλική ζωή είναι βασικά πράγματα στον καθέναν που ομολογεί πως γνωρίζει τον Χριστό. Ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τιμάμε τον Θεό με το σώμα μας (Α΄ Κορινθίους 6:18-20).
Γνωρίζουμε ότι οι κανόνες τού Θεού και η πειθαρχία Του αντανακλούν την αγάπη Του προς εμάς. Ακολουθώντας τα λόγια Του βοηθούμαστε ενόσω ζούμε εδώ στην γη.
Διατηρούμενοι σεξουαλικά αγνοί πριν τον γάμο, αποφεύγουμε συναισθηματικά μπλεξίματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά μελλοντικές σχέσεις και γάμους.
Διατηρώντας, περαιτέρω, το συζυγικό κρεβάτι αγνό (Εβραίους 13:4), μπορούμε να βιώσουμε ανεπιφύλακτη αγάπη για τον σύντροφό μας, την οποία ξεπερνάει μόνον η πελώρια αγάπη τού Θεού για μας.