Πόσες «τρύπες» έχουν οι γυναίκες ανάμεσα στα πόδια τους; - Point of view

Εν τάχει

Πόσες «τρύπες» έχουν οι γυναίκες ανάμεσα στα πόδια τους;



 Βοήθεια! Ξέρω πολλά για το σεξ και τα πάντα, αλλά δεν ξέρω τίποτα για το τι είναι οι τρύπες για ποιο σκοπό! Δεν ξέρω καν πόσοι είναι εκεί κάτω παρακαλώ βοηθήστε!

 Υπάρχουν συνολικά 3 τρύπες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Υπάρχουν δύο τρύπες στον αιδοίο: το άνοιγμα προς τον κόλπο και το άνοιγμα προς την ουρήθρα . Η τρίτη τρύπα είναι ο πρωκτός (γνωστό ως κώλος). Δείτε το παρακάτω διάγραμμα.





 Το άνοιγμα προς την ουρήθρα (γνωστό ως άνοιγμα της ουρήθρας) είναι η μικροσκοπική οπή από την οποία βγάζετε τσίσα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κλειτορίδα σας και πάνω από το άνοιγμα προς τον κόλπο.

 Το άνοιγμα προς τον κόλπο (γνωστό ως κολπικό άνοιγμα) είναι ακριβώς κάτω από το άνοιγμα της ουρήθρας σας. Ο κόλπος είναι όπου το αίμα της εμμήνου ρύσεως (γνωστό και ως η περίοδός σας) φεύγει από το σώμα σας και απ' όπου τα μωρά βγαίνουν όταν γεννάτε. Είναι επίσης εκεί όπου οι γυναίκες βάζουν ταμπόν και κύπελλα εμμήνου ρύσεως για να συλλέξουν αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. 




 Μερικοί άνθρωποι βάζουν πράγματα μέσα στον κόλπο για σεξουαλική ευχαρίστηση, όπως δάχτυλα, πέη και σεξουαλικά παιχνίδια.

  Ο πρωκτός βρίσκεται κάτω από το άνοιγμα του κόλπου. Αυτή είναι η τρύπα από την οποία βγάζεις τα κακά σου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να βάζουν δάχτυλα, πέη ή σεξουαλικά παιχνίδια στον πρωκτό τους για σεξουαλική ευχαρίστηση. Σε άλλους δεν αρέσει η αίσθηση του μπαίνει κάτι στον πωπό τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό εάν βάλετε οτιδήποτε στον πρωκτό σας - διαφορετικά μπορεί να είναι επώδυνο ή ακόμα και επικίνδυνο. Και είναι πολύ σημαντικό κάθε σεξουαλικό παιχνίδι που μπαίνει στον πρωκτό σας να έχει μια φουσκωτή βάση (εννοώ να είναι πιο φαρδιά στο κάτω μέρος) ή έστω με κάποιον άλλο τρόπο να εμποδίσει το παιχνίδι να γλιστρήσει κατά λάθος μέσα.  Μπορεί να κολλήσει στον πισινός σας, και ίσως χρειαστεί να πάτε στο γιατρό για να το βγάλει.





   Αν στο ζητούσαν, θα μπορούσες να ξεχωρίσεις με κλειστά μάτια την ουρήθρα από την κλειτορίδα; Αντίστοιχα αν έβλεπες μια εικόνα, ανατομίας γυναικείου σώματος, θα ήξερες να δείξεις πού είναι η μικρή αυτή και μαγική θεά; Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς σε αίθουσες αναμονής νοσοκομείων, περίπου το 1/3 των γυναικών δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν την ουρήθρα, ενώ το 37% χαρακτήρισε λάθος την κλειτορίδα- ανεξάρτητα από το φύλο τους. Εν τω μεταξύ, μόλις το 46% αναγνώρισε σωστά ότι οι γυναίκες έχουν τρεις «τρύπες» κάτω.

 Η Dina El-Hamamsy, διδάκτωρ μαιευτικής και γυναικολογίας, στο νοσοκομείο Addenbrookes στο Cambridge, και οι συνάδελφοί της, διεξήγαγαν την έρευνα από την ανησυχία τους ότι πολλές από τις γυναίκες ασθενείς τους ήταν μπερδεμένες από τη φύση των ιατρικών τους προβλημάτων: «Πολλές γυναίκες δεν κατανοούν τη διαφορά μεταξύ της ακράτειας ούρων και της πρόπτωσης. Επίσης, όταν παραπονιούνται για πόνους, υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το ποια ήταν η κατάστασή τους και πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

 Η ομάδα μοίρασε ανώνυμα ερωτηματολόγια σε 171 γυναίκες και 20 άνδρες που παρακολουθούσαν γενικά εξωτερικά ιατρεία ή ουρογυναικολογικές κλινικές σε ένα διδακτικό νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Τους ζητήθηκε να αναφέρουν πόσες τρύπες έχουν οι γυναίκες ανάμεσα από τα πόδια τους (στα γεννητικά τους όργανα) και να τις κατονομάσουν. Λιγότερες από τις μισές αναγνώρισαν τον σωστό αριθμό.



 Γνωρίστε την κλειτορίδα σας

 Προφέρεται CLIT-er-iss κι είναι ένα βολβοειδές τμήμα της ανατομίας της γυναίκας. Η κορυφή της ονομάζεται κλειτοριδικός αδένας- βρίσκεται κάτω από μια κουκούλα πάνω από τον κόλπο (προπέτασμα), όπου συναντώνται τα εσωτερικά χείλη (χείλη). Η υπόλοιπη κλειτορίδα έχει μήκος περίπου πέντε ίντσες (επτάμιση πόντους ή το πλάτος μιάς παλάμης χεριού), αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από στυτικό ιστό, αλλά βρίσκεται μέσα στο σώμα και δεν είναι ορατή. Ανατομικά, η κλειτορίδα έχει τις ίδιες καταβολές με το πέος του άνδρα. Η πανομοιότυπη μάζα αναπτύσσεται διαφορετικά καθώς ένα έμβρυο εξελίσσεται σε θηλυκό ή αρσενικό.



  Τι μπορεί να πάει στραβά με την κλειτορίδα

 Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων για την υγεία των γυναικών, οι γυναικολόγοι, οι νοσηλευτές και οι μαίες ρίχνουν μια ματιά στην κλειτορίδα πριν ή μετά τη διενέργεια ενός τεστ Παπανικολάου. Ο εξεταστής αναζητά αποχρωματισμό, διεύρυνση ή άλλες οπτικές ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πιθανά προβλήματα θα μπορούσαν να είναι ο σκληρός λειχήνας ή χρόνιος απλός λειχήνας, τα οποία θεραπεύονται με αλοιφές, ή καρκίνος ή προκαρκίνος.

 Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κλειτορίδα μπορεί να υποστεί βλάβη. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του τοκετού, αν το μέγεθος του μωρού, η θέση του ή άλλες ιδιαιτερότητες του τοκετού τύχει να συμβούν με λάθος τρόπο. Ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν επίσης να βλάψουν την κλειτορίδα. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η χειρουργική επέμβαση των χειλέων.



 Πώς να προστατέψετε την κλειτορίδα σας

 Οι γυναικολόγοι δε δέχονται πολλά παράπονα για την κλειτορίδα, αλλά αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ανησυχίες ή παρατηρήσεις, είναι ζωτικής σημασίας να τις αναφέρετε στον ιατρό σας.

 Μπορείτε να κάνετε μια ψηλάφηση στο αιδοίο σας, συμπεριλαμβανομένου του άκρου της κλειτορίδας σας, χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη χειρός. Αν αυτό δεν είναι το φόρτε σας, απλώς να έχετε επίγνωση των αλλαγών. Αν η κλειτορίδα σας έχει διαφορετική αίσθηση από ό,τι στο παρελθόν, ρωτήστε τον γυναικολόγο σας. Αν πονάει, τσούζει, έχει αυξημένη θερμοκρασια, ομοίως. Αν δυσκολεύεστε να φτάσετε σε οργασμό μετά από οποιαδήποτε επέμβαση στην περιοχή του κόλπου, θέστε κι αυτό υπόψη ενός γιατρού.

 Προσπεράστε τα σκουλαρίκια. Αν σκέφτεστε να τρυπήσετε την κουκούλα της κλειτορίδας σας ή τη βάλανο (το εξόγκωμα που προεξέχει), συνειδητοποιήστε ότι, σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην έχετε οργασμό, τουλάχιστον προσωρινά. Η αιτία μπορεί να είναι νευρική βλάβη, μόλυνση κι αλλεργίες. Δεν αξίζει τον κόπο.

 Κάντε ερωτήσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Τα χαρτιά που υπογράφετε πριν από μια χειρουργική επέμβαση στην περιοχή του αιδοίου ή του κόλπου σας μπορεί να μην αναφέρουν ότι η κλειτορίδα σας μπορεί να υποστεί βλάβη, οπότε ρωτήστε εκ των προτέρων. Πάρτε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το ποια ακριβώς μέρη της ανατομίας σας θα αγγιχτούν, με ποια εργαλεία και πόσο κοντά θα είναι αυτά στην κλειτορίδα σας.

 Η γιατρός της έρευνας, καταλήγει λέγοντας πως: «Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του να αγνοούν οι άνθρωποι τόσο πολύ το σώμα τους. Τι σημαίνει αυτό για τη σεξουαλική τους ζωή. Τι γίνεται με τις συζητήσεις που κάνουν με τον παθολόγο τους όταν αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα. Πολύ συχνά ακούμε πως ο πόνος γίνεται απλώς αποδεκτός ως φυσιολογικό μέρος του να είσαι κορίτσι ή γυναίκα. Αξίζει να σκεφτούμε, όμως, πως το να μην έχεις τις λέξεις για να περιγράψεις τον πόνο ή το πού εμφανίζεται ο πόνος μπορεί να είναι ένα καλό καμπανάκι για να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με τη γυναικεία ανατομία»



Pages