Εάν αισθάνεστε αυτοκτονικά αυτή τη στιγμή - Point of view

Εν τάχει

Εάν αισθάνεστε αυτοκτονικά αυτή τη στιγμή



 Το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξάνεται παγκοσμίως σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Επηρεάζει όλες τις εθνότητες, τους πολιτισμούς και τις θρησκείες.


 Χωρίς προκατάληψη

 Είναι μια έσχατη λύση, μια απέλπιδα προσπάθεια να καταπνίξεις τον ατελείωτο και ανελέητο πόνο που μονοπωλεί το μυαλό σου. Έχει γίνει ο μόνος εφικτός τρόπος για να απαλλαγείς από το επαχθές βάρος που σε έχει παρασύρει σε αυτό το επίπεδο απόγνωσης.

Αυτό έχω νιώσει ούτως ή άλλως, όλες τις αμέτρητες φορές που μου συνέβει να πέσω σε βαθύ σκοτάδι. Και επειδή μπορώ να συμπάσχω, αφιερώστε ένα λεπτό για να  διαβάσετε αυτό το γράμμα.


Αγαπημένη εσύ

 Αν διαβάζεις αυτό, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι σου που θέλει να κρατηθεί.

 Είμαι τόσο περήφανος για σένα που προσέγγισες, ακόμα κι αν το έκανες χωρίς λόγια. Μου 'δωσες πολύ ευγενικά λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και το εκτιμώ.


 Θέλω να ζήσεις.




 Θέλω να θέλεις να ζήσεις.

 Δεν θα σε ταΐσω μερικές μαλακίες ότι όλα θα πάνε καλά με τον καιρό γιατί μπορεί να μην είναι, και μπορεί να μην εξελιχθεί όπως θέλεις, αλλά ποτέ δεν θα μάθεις αν δεν εντρυφήσεις για να μάθεις.

 Αντίθετα, θα σου πω ότι είμαι εδώ μαζί σου. Ας το πάρουμε αυτό ένα λεπτό τη φορά.

 Θα σου θυμίσω ότι αν και δεν ξέρω τι θα φέρει το αύριο, θα είμαι δίπλα σου για να το μάθω.


 Είσαι τόσο σημαντικός.

 Δεν θα σε κάνω να νιώσεις εγωιστής λέγοντάς σου να μείνεις για την οικογένεια ή τους φίλους σου, γιατί ξέρω ότι νιώθεις ότι το να φύγεις όχι μόνο θα τερμάτιζε το βάρος σου, αλλά και το δικό τους.

 Θα σου πω ότι κάποιος σε αγαπάει παρά το πώς νιώθεις μέσα σου. Θα σου υπενθυμίσω ότι δεν είσαι και ποτέ δεν θα είσαι βάρος. Μπορεί να μην το βλέπεις ή να μην το ακούς, αλλά κάποιος εκεί έξω εκτιμά τη ζωή σου. Εκτιμώ τη ζωή σου. Δεν σε ξέρω, αλλά με νοιάζει γιατί μπορώ να συμπονήσω τον πόνο σου. Το νιώθω από μόνος μου.


 Είσαι απίστευτα δυνατός.

 Δεν θα σου πω ποτέ ότι είσαι δραματικός και δεν θέλεις πραγματικά να πεθάνεις.

 Αντίθετα, θα είμαι εδώ για να ακούσω και να επικυρώσω τα συναισθήματά σου γιατί είναι τόσο σημαντικά όσο εσύ.


 Είμαι τόσο περήφανος για σένα που μένεις ακόμα μαζί μου.

 Δεν θα σου πω ποτέ ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα ή ότι άλλοι άνθρωποι τα έχουν χειρότερα από εσένα και δεν θέλουν να πεθάνουν.

 Θα αναγνωρίσω την απελπισία και την έλλειψη ελπίδας σου. Δεν θα συγκρίνω ποτέ τον πόνο σου με άλλου. Θα ήταν σαν να παρατηρούσαμε δύο τραύματα από πυροβολισμό, ένα στο στήθος και ένα στο πόδι. Ναι, είναι χειρότερο να δέχεσαι πυροβολισμό στο στήθος, αλλά δεν μειώνει τον πόνο του πυροβολισμού στο πόδι.

Είσαι όμορφη.

 Δεν θα χρησιμοποιήσω την παλιά παροιμία:

 «η αυτοκτονία είναι μια μόνιμη λύση
 σε ένα προσωρινό πρόβλημα».

 Θα πω ότι τα προβλήματά σου μπορεί να μην είναι προσωρινά, αλλά θα είμαι μαζί σου και θα σε βοηθήσω να βρείς έναν μηχανισμό αντιμετώπισης που λειτουργεί για εσένα. Θα σου πω ότι η αυτοκτονία απλά δεν είναι λύση.

 Δεν θα σου πετάξω τις ιδέες της θεραπείας ή της φαρμακευτικής αγωγής σαν λάσο στο λαιμό σου, καθώς αυτό δεν θα βοηθήσει προς το παρόν.

 Θα ρωτήσω μερικές από τις πιο σημαντικές λέξεις όλων:  «Πώς μπορώ να βοηθήσω;»

 Θα σας παράσχω μια τηλεφωνική γραμμή αυτοκτονίας ( 1-800-273-8255 ή στείλτε τη λέξη "start" στο 741-741 .)


 Είσαι πολεμιστής.

 Το ιστορικό σου στο να τα καταφέρεις μέσα από τραύματα, ραγίσματα και καταστροφές είναι 100 τοις εκατό. Παρά τα βράχια που σου έχει ρίξει η ζωή, έχεις αναδυθεί με ουλές και τρίξιμο. Έχεις αποδείξει ότι κάνουν λάθος εκείνοι που περίμεναν ότι δεν θα τα καταφέρεις, εκείνοι που σε παράτησαν πολύ πριν εγκαταλείψεις τον εαυτό σου.


 Είσαι καταπληκτική.

 Έχεις έναν σκοπό σε αυτή τη ζωή, είτε τον συνειδητοποιείς σε αυτό το σημείο είτε όχι. Το βιβλίο της ζωής σου έχει τόσα πολλά κεφάλαια ακόμα να γραφτούν. Είσαι απαραίτητη, η φωνή σου και η ιστορία σου είναι απαραίτητα για κάποιον, είτε είναι ξένος είτε φίλος.

Είσαι ο ήρωας του εαυτού σου. Έχεις κάνει αυτό που νομίζες ότι δεν θα μπορούσες να κάνεις. Κοίταξες τον θάνατο κατάματα, τον κοίταξες και έφυγες έχοντας κερδίσει άλλη μια μάχη στον πόλεμό σου.

 Αν εξακολουθείς να το διαβάζεις, είμαι απίστευτα περήφανος για εσένα που σταματήσες αυτό που έκανες και μού 'δωσες μερικές στιγμές από τον πολύτιμο χρόνο σου.   Απλώς διαβάζοντας αυτό είναι η αρχή… έχεις απλώσει το χέρι σου, απλά πρέπει να ξεσφίξεις τη γροθιά σου. Σε ικετεύω να συνεχίσεις αυτή τη συνομιλία, είτε με μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, είτε ακόμα και εμένα στέλνοντας email στο jody_betty@hotmail.com.

  Έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Ας φτάσουμε στο δεύτερο μαζί.


 Είσαι αγαπητός.

Είμαστε Πανίσχυροι Μαζί

Υπενθυμίστε στους άλλους ότι δεν είναι μόνοι χρησιμοποιώντας το hashtag #MightyTogether


Pages