Οι χειρότεροι πόνοι για τον άνθρωπο - Point of view

Εν τάχει

Οι χειρότεροι πόνοι για τον άνθρωπο



 Ο πόνος είναι μία από τις μεγαλύτερες φοβίες του ανθρώπου. Δεν είναι όλοι οι πόνοι όμως το ίδιο. Ορισμένες ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν πολύ πόνο που δύσκολα τον αντέχεις.


  Ασθένειες που προκαλούν τους πιο έντους πόνους

  Αθροιστική κεφαλαλγία

 Είναι ίσως το πιο επώδυνο είδος πονοκέφαλου. Το χαρακτηριστικό της είναι ότι παρουσιάζει έξαρση σε κάποιες χρονικές περιόδους (πχ. για κάποιες εβδομάδες). Από το γεγονός αυτό (ότι αθροίζεται χρονικά), παίρνει και το όνομά της.


 Δερματικό εξάνθημα

 Στην οξεία φάση του προκαλεί δυνατούς πόνους. Συχνά οι πόνοι γίνονται μακροχρόνιοι ή και μόνιμοι διατηρώντας ανάλογη ένταση (μεθερπητική νευραλγία).

 
 Πέτρα στα νεφρά

 Το πρώτο σύμπτωμα μιας πέτρας στα νεφρά είναι ο οξύς πόνος, που έχει περιγραφεί ως χειρότερος και από τους πόνους της γέννας. Ο πόνος αρχίζει ξαφνικά όταν μια πέτρα κινείται στο ουροποιητικό και εμποδίζει τη ροή των ούρων.


 Οδοντικό απόστημα

 Πρόκειται για επείγουσα κατάσταση που δημιουργείται ως αποτέλεσμα μόλυνσης των δοντιών ή των ούλων. Το οδοντικό απόστημα είναι μια πυώδης φλεγμονή που χαρακτηρίζεται από την συγκέντρωση πύου στην περιοχή γύρω από τη ρίζα του δοντιού ή στα ούλα.


 Νευραλγία τριδύμου

 Είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες πόνου στο πρόσωπο. Το τρίδυμο νεύρο είναι το πέμπτο και μεγαλύτερο νεύρο από τις 12 εγκεφαλικές συζυγίες νεύρων.


 Εγκαύματα

 Τα σοβαρά εγκαύματα είναι επώδυνα όχι μόνο όταν συμβαίνουν αλλά και σε όλη τη διάρκεια της επούλωσής τους. Ένα σοβαρό έγκαυμα τρίτου βαθμού περιλαμβάνει όλες τις στοιβάδες του δέρματος, λίπος, μύες, και σε σοβαρές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι τα οστά.


 Ινομυαλγία

 Είναι ένα σύνδρομο χρόνιου εκτεταμένου και βασανιστικού σωματικού πόνου, που προκαλεί σημαντική λειτουργική ανικανότητα και επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα ζωής των πασχόντων


 Οσφυονωτιαία παρακέντηση

 Είναι μία εξέταση στην οποία γίνεται εισαγωγή μιας λεπτής βελόνας μέσα στη σπονδυλική στήλη, στην περιοχή της οσφύος (μέσης) όπου βρίσκεται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό.




Pages