10 ακαταμάχητα για τις γυναίκες αντρικά γνωρίσματα - Point of view

Εν τάχει

10 ακαταμάχητα για τις γυναίκες αντρικά γνωρίσματα




  Τι είναι τελικά, αυτό που προκρίνουν οι γυναίκες σε έναν άντρα; Η ομορφιά του; Η επιτυχία του; Η οικονομική επιφάνεια και το Ε9 του; Ή μήπως η εξυπνάδα του, η καλλιέργεια και η παιδεία του; Όλα αυτά και άλλα τόσα είναι η εύκολη απάντηση που δίνουμε χαριτολογώντας, μέμφοντας την ανικανοποίητη ιδιοσυγκρασία των γυναικών. Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με τα θηλυκά μέλη του κοινωνικού δικτύου Reddit μπορεί οι γυναίκες να τα θέλουν όλα, ωστόσο όταν έχουν να επιλέξουν δίνουν προτεραιότητα σε εκείνους τους άντρες που πληρούν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για την ακρίβεια δηλώνουν ότι βρίσκουν αυτές τις 10 προϋποθέσεις ακαταμάχητες. Ίσως λοιπόν θα ήταν σοφό να τις «ακούσουμε».



Το πάθος

​Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες επιλέγουν τους άντρες που έχουν πάθος στη ζωή τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στο μεταξύ σας πάθος. Και μόνο το πάθος που μπορεί να έχεις με κάτι, δείχνει ότι έχεις την ικανότητα να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό -άρα, και με εκείνη. Αυτό, είναι τρομερά ελκυστικό. Η χρηστής του Reddit, hystericalPenguin γράφει ότι αυτό που ερωτεύεται σε έναν άντρα είναι «το πάθος του για κάτι και ο τρόπος με τον οποίο επενδύει πάνω σε αυτό. Δεν έχει σημασία περί τίνος πρόκειται». Ακόμη και εάν είσαι παθιασμένος με κάτι που μπορεί να σε φέρνει σε δύσκολη θέση, υπάρχει η γυναίκα που θα σε θαυμάσει για αυτό. Εκτός και αν μιλάμε για συλλογές γραμματοσήμων. Τότε, είσαι απλά, τελειωμένος.



Η αναγνώριση του χιούμορ της

​Όλοι αισθάνονται καλά όταν τα αστεία τους, εκτιμώνται. Όταν δύο άνθρωποι βρίσκουν ο ένας τον άλλο αστείο, τότε είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Όλοι αισθανόμαστε πιο άνετα και πιο κοντά με τους ανθρώπους που μας εκτιμούν. Οι γυναίκες δε θέλουν να γελάς ψεύτικα με τα αστεία τους μόνο και μόνο για να τις κάνεις να σε συμπαθήσουν. Η χρήστης του Reddit, hayfaceyes γράφει: «Εάν πιστεύει πραγματικά ότι αυτό που είπα, ήταν αστείο, φαίνεται. Τα μάτια του λάμπουν. Το αγαπώ».



Το χιούμορ

Το χιούμορ είναι εκείνο που θα της κάνει αυτό το «κλικ». Κάνε τη να γελάει και να είσαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα, θα γίνει δική σου. Η χρήστης του Reddit, terriblecrayons (που προφανώς, διαθέτει αίσθηση του χιούμορ) γράφει: «Εάν καταφέρεις να με κάνεις να γελάσω δυνατά. Εάν μπορέσουμε να μείνουμε ξύπνιοι όλη νύχτα μιλώντας. Εάν είσαι εξαιρετικά γοητευτικός. Τότε, μπουμ!» Εάν αναζητάς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χιούμορ, υπάρχει ολόκληρη επιστήμη.



Το στυλ

​Ναι, προφανώς και το στυλ είναι υποκειμενικό. Ωστόσο, μπορούμε εύλογα να πούμε ότι οι γυναίκες έλκονται πιο πολύ από τους άντρες που περιποιούνται τον εαυτό τους παρά από εκείνους που δε δίνουν καμία σημασία στην εμφάνισή τους. Εντάξει, δεν είπαμε να ντύνεσαι και σαν τον David Beckham σε καθημερινή βάση, αλλά τουλάχιστον φρόντιζε να πλένεις τα δόντια σου, να χτενίζεις τα μαλλιά σου και να φοράς κάθε μέρα καθαρό πουκάμισο. Σε γενικές γραμμές, αυτά αρκούν για τις γυναίκες. Η χρήστης του Reddit, fastescape, γράφει: «Ο καλοντυμένος άντρας έχει κάτι πάνω του σαν να λέει: 'Ξέρεις, ασχολούμαι με τον εαυτό μου". Οι ατημέλητοι δεν μπορούν με τίποτα να θεωρηθούν σέξι».



Η επίδειξη καλοσύνης στα ζώα

​Δεν είναι δα και κρατικό μυστικό: Οι γυναίκες αγαπούν τα ζώα. Επομένως, ακόμη και αν δεν είναι του στυλ σου, εάν συμπεριφερθείς καλά στα ζώα, όχι μόνο θα κερδίσεις τις φιλόζωες γυναικείες καρδιές, αλλά θα χαρακτηριστείς αυτόματα ως «καλός κι ευγενής άνθρωπος». Η χρήστης του Reddit, onehelluvausername γράφει: «Μπορεί να μην του κάνω αύξηση ή να μην του δώσω τη χαρά της προαγωγής. Δε θα του δώσω κάποιο μετάλλιο, αλλά η καλοσύνη του απέναντι στα ζώα, μου δείχνει ότι είναι συμπονετικός ακόμη και όταν δεν περιμένει να κερδίσει κάτι από αυτό». Μάλλον ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις εκείνο το ποντικάκι στην πίσω αυλή.



Η ειλικρίνεια

​Σκέφτεσαι: «Αλήθεια; Θέλει δηλαδή να της πω ότι όντως, ένα φουστάνι δε της πάει;». Όχι. Σε καμία περίπτωση. Με τον όρο ειλικρίνεια, δεν εννοώ να μη φιλτράρεις τις σκέψεις σου και να λες ό,τι σου κατέβει. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες, είναι να είσαι ανοιχτός και να προσπαθείς να τις υπολογίζεις στη ζωή σου. Να μην τις κρατάς σε απόσταση γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να τις χειρίζεσαι με ένα συγκεκριμένο τρόπο και τους λες μόνο αυτά που θέλουν να ακούσουν. Θέλουν να τους λες πού πηγαίνεις με τους φίλους σου, να τους μιλάς για τα όνειρα και τους στόχους σου και -το κυριότερο- να δίνεις ειλικρινείς απαντήσεις όταν σε ρωτούν κάτι. Η χρήστης του Reddit, Molecular_Mashine γράφει: «Εάν ένας άντρας είναι ικανός να αξιολογεί τι δεν του αρέσει χωρίς να συμπεριφέρεται σαν κόπανος, τότε είναι καρδιοκατακτητής. Δείχνει ότι είναι τόσο άνετος μαζί μου ώστε να πει αυτό που σκέφτεται. Έτσι, καταλαβαίνω ότι θα είναι ειλικρινής σε κάθε περίπτωση».



Η έκφραση ενδιαφέροντος

Ε, δεν θέλει και ιδιαίτερη ανάλυση. Εάν δεν δείξεις το ενδιαφέρον είναι σαν να μην υπάρχει ενδιαφέρον. Όχι μόνο τον πρώτο καιρό τη γνωριμίας. Συνέχεια, όσο πιο συχνά μπορείς, κάθε μέρα, για μια ζωή. Σου φαίνεται υπερβολικό; Κι όμως. Το να παραμελείς το να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου για εκείνη ισοδυναμεί με την αδιαφορία. Τoυλάχιστον έτσι το εκλαμβάνουν οι γυναίκες. Η χρήστης του Reddit, Sinwonskin78 τονίζει: «Με τον καιρό βλέπεις τον άνθρωπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει μακριά σου να περνάει μπροστά σου βιαστικά, να φεύγει για τη δουλειά και να μη σου δίνει ένα αποχαιρετηστήριο φιλί. Το ξέρεις ότι σε αγαπάει αλλά εκείνον τον άντρα που γνώρισες τον έχει πια καταπιεί η καθημερινότητα». Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις ότι η έλειψη ενδιαφέροντος θα σου γυρίσει μπούμερανγκ;



Η έμπειρη αγκαλιά

​Η χρήστης του Reddit, take_from_me_my_lace γράφει ότι ένας άντρας, τη ρίχνει όταν «έχει εμπειρία στις σφιχτές αγκαλιές». Αυτό, έχει μία λογική. Κάθε γυναίκα θέλει να νιώσει την ασφάλεια και την προστασία του συντρόφου της και οι αγκαλιές είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος ενεργοποίησης του εν λόγω συναισθήματος. Ακόμη και στην περίπτωση που είστε απλά φίλοι, μία μεγάλη σφιχτή αγκαλιά, υποσυνείδητα της υπενθυμίζει ότι είσαι μεγαλύτερος και δυνατότερος -κοινώς, ότι έχεις το πάνω χέρι. Είναι δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.



Η αυτοπεποίθηση

Ακόμη και αν δεν ανήκεις στην κατηγορία του άνετου τύπου ή αυτού που ασχολείται με κάποιο σπορ ή συμμετέχει σε κάποια μπάντα ή έχει έναν εξαιρετικά φουσκωμένο λογαριασμό τραπέζης, μπορείς και πρέπει, να έχεις αυτοπεποίθηση. Για να το πετύχεις αυτό, το μόνο που ουσιαστικά πρέπει να κάνεις είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Να αρχίσεις να τον γουστάρεις και να παίρνεις αποφάσεις που θα σε κάνουν να κοιμάσαι ήσυχος (οι γυναίκες διαισθάνονται πότε νιώθεις άβολα με τον εαυτό σου), να έχεις τα χόμπι σου (δεν είναι ωραίο να γαντζώνεσαι από τους γύρω σου, είτε μιλάμε για τον περίγυρό σου είτε για την κοπέλα σου) και ορισμένους καλούς φίλους (το να μην έχεις φίλους είναι απλά κάτι εξαιρετικά αλλόκοτο). Και θυμήσου: Εάν είσαι πνευματώδης, αυτομάτως, είσαι και πιο ελκυστικός.Η χρήστης του Reddit, Voidshame, γράφει: «Ετοιμόλογος με μεγάλη φαντασία είναι για μένα ο συνδυασμός που σκοτώνει. Εάν τώρα διαθέτει και λίγη αυτοπεποίθηση με μία δόση ναρκισσισμού, τότε το θέμα έχει τελειώσει. Είμαι δική του». Ασχολήσου, λοιπόν, με τον εαυτό σου. Πίστεψε σε αυτόν και άφησέ τον να υποστηρίξει αυτό που νομίζεις ότι είναι σωστό. Μη μειώνεις ανθρώπους για να νιώσεις καλύτερα. Όταν μία γυναίκα σε ενδιαφέρει, πες της το και το σημαντικότερο: τηλεφώνησέ της την ώρα που της είπες ότι θα το κάνεις.​



Οι χορευτικές επιδόσεις

​Ρωτήσαμε τις γυναίκες: Θυμάσαι εκείνους τους σχολικούς χορούς του Γυμνασίου που με απύθμενη δυσφορία αποδεχόσουν την πρόταση του εκάστοτε συμμαθητή, χαρίζοντας του, ένα χορό; Η απάντηση που πήραμε: Προφανώς και τους θυμάμαι. Όπως θυμάμαι και τους τύπους που παρότι κορόιδευαν τα μπλουζ και τους αργούς χορούς, τα έβγαζαν πέρα πολύ καλύτερα από εκείνους που καθόντουσαν στην άκρη με τα χέρια σταυρωμένα. Η χρήστης GoodGirlsDont του Reddit γράφει ότι ο άντρας που την ελκύει: «Δεν είναι αυτός που χορεύει καλά, αλλά εκείνος που το κάνει με αυτοπεποίθηση και περνάει καλά με αυτό». Κοινώς, δοκίμασε το. Ακόμη και εάν δε νιώθεις σίγουρος για τα βήματα ή αγχώνεσαι και μόνο με τη σκέψη ότι τα πόδια σου πατάνε πίστα αντί για γη, σκέψου ότι οι γυναίκες που σε κοιτούν, σε θεωρούν ελκυστικό.

Pages