«Έρωτος Φύσις*» - Φάρος Φιλόθεος - Point of view

Εν τάχει

«Έρωτος Φύσις*» - Φάρος Φιλόθεος




  –  Η ανάγκη να εκφράσει κανείς τον εαυτό του  γράφοντας, εκπηγάζει από μια  δυσκολία προσαρμογής στη ζωή ή από μια εσωτερική σύγκρουση που ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεδιαλύνει με κάποιες ενέργειες. Andre Manrois
  – Το άγγιγμα γεφυρώνει  το φυσικό διαχωρισμό  που κανένας άνθρωπος  δεν μπορεί να αποφύγει  δημιουργώντας ένα αίσθημα ισχυρού συνδέσμου ανάμεσα σε δυο ανθρώπους.
– Η βασικότερη αιτία της ερωτικής ανηθικότητας είναι  η έλλειψη σωματικού αγγίγματος.
– Όταν δεν μπορούν οι άνθρωποι να αγγίξουν ο ένας τον άλλον τότε  φουντώνει η βία σαν  μια δαιμονική ανάγκη για επαφή.
– Ο έρως δεν είναι κάτι που αισθανόμαστε αποκλειστικά για έναν άνθρωπο αλλά είναι μια στάση ζωής.
– Ο έρως δεν είναι κατοχήο έρως είναι αναζήτηση.






– «Ο σκοπός όλης της ζωής είναι ο θάνατος» Freud
– Ο έρως λειτουργεί από την αρχή της ζωής  και εμφανίζεται σαν ένα «ένστικτο ζωής» σε αντίθεση  με το «ένστικτο  του θανάτου». Freud
– Μπορεί  να έχουμε  σεξουαλικές επαφές  από τώρα  μέχρι  τη δευτέρα παρουσία  και ποτέ  να μη δημιουργήσουμε  μια πραγματική σχέση με έναν άλλο άνθρωπο και να ζούμε σε μια πραγματική κόλαση.
– Ο Βικτωριανός  άνθρωπος  ήθελε να ερωτεύεται  χωρίς να πλησιάζει  σωματικά τον άλλο,  ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει να έχει οργασμό με τον άλλο  χωρίς να ερωτεύεται.
– Η λέξη  αγάπη  συνήθως  χρησιμοποιείται  σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις. Η μια είναι  το σεξ, η φυσική έλξη, η άλλη  είναι ο έρως, η ορμή  προς τον άλλο προς την δημιουργία προς υψηλότερες μορφές  υπάρξεως και σχέσεως. Η τρίτη  είναι η φιλία, η αδελφική αγάπη. Η τέταρτη είναι η αγάπη  που αποβλέπει  στο όφελος του άλλου που αγαπάει το μη αγαπητό , τον εχθρό  και  που έχει  σαν πρότυπό  της την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο . Κάθε  ανθρώπινη  εμπειρία  αυθεντικής αγάπης, είναι ένα μείγμα σε  διάφορες αναλογίες και των τεσσάρων.
– Όσο πιο εύκολα γυμνώνουν το σώμα  τόσο πιο δύσκολα γυμνώνουν την ψυχή  και ίσως χρησιμοποιούν  τη γύμνωση του σώματος  σαν ένα ν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τον οποίο  μπορούν  να αποφεύγουν οποιαδήποτε γύμνωση της ψυχής.

*Φύσις=Α. 1. φυσικές ή πνευματικές ιδιότητες ενός πράγματος, ενός προσώπου ή ενός συνόλου ατόμων, οι οποίες υπάρχουν από τη γέννηση ή είναι αποτέλεσμα της τέλειας ανάπτυξης και ωρίμανσης |εξωτερική εμφάνιση, ανάστημα |χαρακτήρας |ως συνεκδοχή με επιθ. προσδ. ο άνθρωπος που έχει αυτόν ή τον άλλο χαρακτήρα 2. φύλο Β. 1. γένεση, δημιουργία, γέννηση 2. η φύση, οι νόμοι που διέπουν τη δημιουργία 3. ως γενεσιουργός δύναμη |φιλοσοφία 4. όλη η δημιουργία, το σύμπαν |φιλοσοφία |πλάσμα της δημιουργίας, άνθρωπος ή ζώο Γ. |φιλοσοφία 1. πρωταρχική ουσία 2. ορισμός της φύσεως |ΑΡΙΣΤ

More...
 via

Pages