Οι πληγές του Χείρωνα - Point of view

Εν τάχει

Οι πληγές του Χείρωνα





  Ο Χείρων, «πλανητης του πληγωμενου και θεραπευτή», δείχνει σε ποιο σημειο υπαρχει η πληγη που κουβαλαμε απο το παρελθον και χρειαζεται να θεραπευσουμε σ΄ αυτη τη ζωη. 


Χειρωνας στον Κριο/1ο Οικο: Η πληγη ειναι στον Εαυτο. Χρειαζεται να απαρνηθουμε τον εαυτο που εχουμε χτισει και που ειναι μια εσφαλμενη αντιληψη, και να βρουμε την γιατρεια στον πραγματικο μας Εαυτο.

Χειρωνας στον Ταυρο/2ο Οικο: Η πληγη ειναι στο σωμα, ή εχουμε χασει την ασφαλεια μας για τον κοσμο και νιωθουμε ανασφαλεις σε αυτον τον πλανητη. Η γιατρεια ειναι εφικτη εφοσον βρουμε την ασφαλεια μεσα μας. Το σωμα και η ψυχη χρειαζεται να γινουν ενα, να μην υπαρχει διασπαση.

Χειρωνας στους Διδυμους/3ο Οικο: Το δυσκολο σημειο αυτης της θεσης ειναι να μπορει καποιος να μιλησει και να στηριξει τον εαυτο του. Μπορει να επηρεασει το αναπνευστικο συστημα. Η θεραπεια εγκειται στο να εκφραζουμε την αληθεια μας.

Χειρωνας στον Καρκινο/4ος Οικος: Η πληγη ειναι συναισθηματικη και μπορει να δημιουργηθουν ψυχοσωματικες αρρωστιες. Χρειαζεται να υπαρξει συναισθηματικη αποκόλληση απο τους αλλους και να αγαπησουμε εμεις τον εαυτο μας.

Χειρωνας στον Λεοντα/5ος Οικος: Η πληγη ειναι στην καρδια ή στην αυτοεκφραση. Η θεραπεια ειναι εφικτη μεσω της προσωπικης ενδυναμωσης και με το να γεφυρωσουμε την καρδια με το μυαλο.

Χειρωνας στην Παρθενο/6ος Οικος: Η πληγη μπορει να βρισκεται στο νοητικο επιπεδο ή στο νευρικο συστημα. Η τελειομανια και η επικριτικοτητα απεναντι στον εαυτο μπορει να δημιουργησουν πληγες. Με το να βοηθαμε τους αλλους, μπορουμε να θεραπευσουμε τον εαυτο μας εδω.

Χειρωνας στον Ζυγο/7ος Οικος: Η πληγη εγκειται στην σχεση μας με τους αλλους. Το «χασμα» αναμεσα στις δικες μας αναγκες και των αλλων χρειαζεται να γεφυρωθει, και να βρεθει εσωτερικη ισορροπια.

Χειρωνας στον Σκορπιο/8ος Οικος: Η πληγη μπορει να βρισκεται σε μη θεραπευμενες περασμενες εμπειριες ζωης-θανατου (επιπονος θανατος, σκληρη ζωη). Η θεραπεια ερχεται οταν ανακαλυψουμε και μαθουμε τις σκοτεινες πλευρες του εαυτου μας.

Χειρωνας στον Τοξοτη/9ος Οικος: Παλιες «σκουριασμενες» αποψεις και συμπεριφορες μπορει να εχουν τραυματισει την ψυχη.Με το να τις ανακαλυψουμε και να τις αναπρογραμματισουμε, πετυχαινουμε την θεραπεια.

Χειρωνας στον Αιγοκερω/10ος Οικος: Το σκελετικο συστημα μπορει να κουβαλαει μια παρελθοντικη πληγη και προηγουμενες απολυταρχικες συμπεριφορες μπορει να ερχονται τωρα στο φως. Η θεραπεια ερχεται οταν καταφερουμε να εξουσιασουμε τον εαυτο μας, και οχι τους αλλους.

Χειρωνας στον Υδροχοο/11ος Οικος: Αυτη η ψυχη μπορει να ειναι ο αποδιοπομπαιος τραγος για ολα τα προβληματα του κοσμου, καθως και να ειναι αποξενωμενη απο τους αλλους. Η θεραπεια εγκειται στο να συμφιλιωσουμε τις προσωπικες μας αναγκες με αυτες του κοινωνικου συνολου.

Χειρωνας στους Ιχθεις/12ος Οικος: Η πληγη ειναι στην ελλειψη πιστης και μη ενωση με το Θεϊκο στοιχειο. Η θεραπεια ειναι στο να αποδεχτουμε ο καθενας τον εαυτο του σαν κομματι Θεϊκο και να το εφαρμοζουμε αυτο και στην καθημερινοτητα μας.

ΒΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΩΝΑ ΣΟΥ ΕΔΩ

Pages