Παίξ' το ψυχοπαθής και κέρδισε τη λογομαχία - Point of view

Εν τάχει

Παίξ' το ψυχοπαθής και κέρδισε τη λογομαχία



  Αντίθετα με την κοινή αντίληψη που επικρατεί, δεν είναι όλοι οι ψυχοπαθείς κατά συρροή δολοφόνοι. Πολλοί από αυτούς είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που μοιάζουν φυσιολογικοί. Ωστόσο, πίσω από την μάσκα τους είναι χειριστικοί άνθρωποι που δεν νιώθουν συμπόνια, τύψεις ή ενοχές.

Είναι χαμαιλέοντες που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή ώστε να ταιριάζουν σε όλες τις κοινωνικές περιστάσεις και να πάρουν αυτό που θέλουν. Θα πουν και θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς να τους νοιάζει αν θα βλάψουν κάποιον. Ενδιαφέρονται μόνο για την επιτυχία, τα χρήματα, την εξουσία και την προσοχή.




Όταν νιώθουν πως απειλούνται, βγαίνει στο φως η αληθινή τους προσωπικότητα. Ο καβγάς μαζί τους είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Οι καβγάδες συνήθως ξεκινούν αφού σας έχουν πληγώσει κάπως, αλλά γρήγορα καταλαβαίνετε πως προσπαθείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας για τα λάθη τους.




Παρακάτω βρίσκονται 6 σημάδια που δείχνουν ότι μαλώνετε με έναν ψυχοπαθή. Πρόκειται για ένα καβγά που δεν μπορείτε να κερδίσετε και το καλύτερο είναι απλώς να φύγετε.

  1. Έχουν υπεροπτικό τόνο
Όταν καβγαδίζετε με έναν ψυχοπαθή θα δείτε πως διατηρεί μια ήρεμη συμπεριφορά σαν να σας κοροϊδεύει, και τεστάρει τα όρια σας για να δει μέχρι που μπορείτε να φτάσετε. Όταν πετύχει τον σκοπό του και σας κάνει να αντιδράσετε, τότε θα σας πει να ηρεμήσετε επειδή αντιδράτε υπερβολικά και τον ντροπιάζετε.

  1. Λένε ψέματα και βρίσκουν δικαιολογίες χωρίς να νιώθουν ενοχές
Όλοι κάνουν λάθη κατά καιρούς, αλλά όταν πρόκειται για τους ψυχοπαθείς, βρίσκουν ψεύτικές δικαιολογίες οι οποίες συνοδεύονται από ψεύτικες υποσχέσεις. Σας λένε ψέματα ώστε να μην αντιδράσετε. Προφανώς, θα το συνειδητοποιήσετε αυτό μόλις παρατηρήσετε πως δεν κάνουν αυτά που λένε.

  1. Είναι υποκριτές
Οι ψυχοπαθείς εξαιτίας του ότι δεν νιώθουν ενοχές και ντροπή θα αρχίσουν να σας αποκαλούν με διάφορα παρατσούκλια και ονόματα που ισχύουν γι αυτούς. Θα προβάλλουν δηλαδή, την απαίσια προσωπικότητα τους πάνω σας. Ο στόχος τους είναι να θυμώσετε και να αντιδράσετε τόσο πολύ ώστε να πουν στους υπόλοιπους πως εσείς είστε τρελοί και όχι οι ίδιοι.

  1. Είναι πάντα το «θύμα»
Κάθε καβγάς μαζί τους με κάποιον τρόπο θα καταλήξει με εσάς να νιώθετε άσχημα γι αυτούς επειδή το αφεντικό τους δεν τους φέρεται ωραία ή επειδή οι γονείς τους τους κακοποιούσαν. Μόλις ένας ψυχοπαθής καταφέρει να αλλάξει το θέμα και να στρέψει αλλού την προσοχή σας θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται όπως πριν κι εσείς θα είστε εκείνοι που κακοποιούνται.

  1. Δεν έχουν συναισθήματα
Όταν καβγαδίζετε με έναν ψυχοπαθή θα δείτε πως προσπαθείτε να του εξηγήσετε βασικά ανθρώπινα συναισθήματα όπως καλοσύνη και ενσυναίσθηση. Θα προσπαθείτε να εξηγήσετε πως σας έχει πληγώσει. Χρειάζεστε χρόνο για να συνειδητοποιήσετε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ενσυναίσθηση ή συμπόνια και θα συνεχίσουν να σας πληγώνουν.

  1. Φαίνεται να έχουν πολλές προσωπικότητες
Σε έναν καβγά με έναν ψυχοπαθή ίσως καταφέρετε να δείτε τις ποικίλες προσωπικότητες του. Μόλις ένα τέτοιο άτομο συνειδητοποιήσει ότι σας χάνει, θα προβάλλει την «καλή» του πλευρά μόνο και μόνο για να σας παρασύρει στα ψέματα και την χειραγώγηση. Δεν θα σας αφήσει να φύγετε εκτός και αν θέλει ο ίδιος.

Εξασκηθείτε σε αυτά και θα σωθείτε.

Pages