Πως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου - Point of view

Εν τάχει

Πως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου





  Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους αλλά αναρωτήθηκες ποτέ, πως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να είναι τόσο επιτυχημένοι στην ζωή τους; 

  Και αν σου έλεγα ότι ξέρω αυτό το μυστικό και μπορώ να στο εκμυστηρευτώ για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

  Ας ξεκινήσουμε λοιπόν: 




Μάθε να επιλέγεις 

Αν θες λοιπόν να ξεχωρίσεις και να γίνεις επιτυχημένος, αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να γίνεις πιο επιλεκτικός με τα άτομα που θές να κάνεις παρέα. Επίλεξε άτομα τα οποία έχουν τις ίδιες ηθικές αξίες και πιστεύω με εσένα. 

Ακόμα γίνε και επιλεκτικός με τα μέρη που θα πας. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να πας κάπου που δεν θες, μόνο και μόνο για να γίνεις αρεστός στους άλλους. Πήγαινε σε μέρη που ταιριάζουν στο δικό σου στυλ και νοοτροπία. 

Πρόσφερε Βοήθεια 

Για να ξεχωρίσεις και να γίνεις καλύτερος μπορείς να αρχίσεις με το να προσφέρεις την βοήθειά σου και σε άλλους ανθρώπους, ξεκινώντας πρώτα από την οικογένεια και τους φίλους σου. Αλλά ακόμα και δωρίζοντας κάποια ρούχα στην εκκλησία ή λεφτά σε κάποιον άστεγο. 

Κάνε την διαφορά 

Παρατήρησε τις συμπεριφορές που έχουν οι άνθρωποι στο κοντινό σου περιβάλλον, αν οι άνθρωποι που έχεις κοντά σου είναι θορυβώδεις και κακότροποι, τότε φρόντισε να κάνεις την διαφορά αλλάζοντας τη δική σου συμπεριφορά δηλαδή να γίνεις ήρεμος, ευγενικός και προσεχτικός. 

Μάθε να ακούς 

Καλό επίσης θα ήταν να μάθεις να ακούς περισσότερο από ότι μιλάς. Θα σε κάνει ακόμα πιο συμπαθή, αλλά και πιο αξιόλογο άνθρωπο από του άλλους. 

Καλό είναι λοιπόν να είσαι λιγομίλητος και να κρατάς τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά. 

Μην ενοχλείς κανέναν 

Αν θες να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, πρόσεξε τους ανθρώπους που έχεις στο κοντινό περιβάλλον σου. Όταν βλέπεις ότι κάποιος δεν είναι καλά, μην τον ενοχλείς. 

Ο κάθε άνθρωπος δίνει την δική του μάχη, ποτέ δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στην ζωή του καθενός 

Δείξε ενσυναίσθηση

Προσπάθησε να μπεις στα παπούτσια του άλλου. Θα σε κάνει ακόμα πιο συμπαθή. 

Χαμογέλασε, πάει πέρασε 

Όπως είπαμε, ο καθένας δίνει την προσωπική του μάχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βοηθήσεις.Μην είσαι μίζερος και μην φέρεσαι άσχημα. Αν νιώθεις ότι κάποιος δεν είναι καλά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του χαμογελάσεις και να τον ρωτήσεις πώς είναι και αν μπορείς να τον βοηθήσεις. Θα το εκτιμήσει πάρα πολύ και θα κερδίσεις και την συμπάθειά του. 

Πρόσφερε μια αγκαλιά 

Κάτι ακόμα πολύ βοηθητικό επίσης είναι μια αγκαλιά. Με την αγκαλιά απελευθερώνεται η οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, καθώς η αγκαλιά είναι κάτι πολύ ζεστό και όμορφο και σε βοηθάει να αποκτήσει ένα επίπεδο οικειότητας με το άλλο άτομο.




Αν θες λοιπόν να γίνεις καλύτερος άνθρωπος ξεκίνα από τώρα!

Pages