Το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής σου. - Point of view

Εν τάχει

Το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής σου.




  Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους μόνο όταν πρέπει να διαχειριστούν μία κρίση ή μία επώδυνη συναισθηματικά κατάσταση. Ακόμη και όταν μας πλημμυρίζει η οργή, δε συνειδητοποιούμε ότι είμαστε θυμωμένοι· ακόμη και όταν ξυπνάμε θλιμμένοι κάθε πρωί, δε συνειδητοποιούμε ότι είμαστε λυπημένοι.

 Προσπαθούμε να αναδιατάξουμε τις εξωτερικές συνθήκες που θεωρούμε υπεύθυνες για τον πόνο που νιώθουμε, αλλά όπως λέει ο Gary Zukav

"το μεγαλύτερο ταξίδι που θα κάνεις στη ζωή σου είναι το ταξίδι από το μυαλό σου μέχρι την καρδιά σου."



Η συναισθηματική γνώση -γνώση όλων όσων αισθανόμαστε κάθε στιγμή- είναι μια από τις πιο επίπονες, σωματικά και ψυχικά, διαδικασίες.

 Το να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας σημαίνει να αναγνωρίσουμε τον πόνο που βιώνουμε, να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, να βρούμε τις αιτίες των ανασφαλειών μας και να τις καταπολεμήσουμε.

 Η συναισθηματική γνώση μεταμορφώνει την ανθρώπινη εμπειρία και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πνευματική μας ανάπτυξη. 


Η συναισθηματική γνώση όμως δεν είναι απλώς μία επεξεργασμένη τεχνική αντιμετώπισης των διαφόρων καταστάσεων. Είναι ένας ουσιαστικός προσανατολισμός προς το ισχυρότερο κομμάτι του εαυτού μας: την ψυχή μας.

 Κεντρική θέση σ' αυτήν τη διαδικασία κατέχει η δημιουργία αυθεντικής δύναμης, η ευθυγράμμιση της προσωπικότητάς μας με την ψυχή μας χωρίς τους περιορισμούς που δημιουργεί ο φόβος ή η αμφιβολία για τον εαυτό μας.



Gary Zukav & Linda Francis
“Η Καρδιά της Ψυχής” 
via

Pages